Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bohhater

Chce kupic dziewczynie na prezent prostownice ale nie wiem jaka

Polecane posty

Gość bohhater

Witam... Od jakiegoś czasu słysze od dziewczyny ze potrzebna jej prostownica ale ma narazie duzo innych wydatków.. Pomyślałem ze skoro juz niedługo mikołajki ja sprawie jej takie prezent.. Przegladam te allegro i nie mam pojęcia na co zwracac uwage itp.. Wpadła mi w oko tylko jedna, ale to zwgledu na wyglad : http://allegro.pl/item811462876_prostownica_eurolux_ex_102_linia_ekskluzywna.html Jak wy uwazacie ?? Cenowo tak do 80-90zł która bedzie najlepsza ? Czy ta z zamieszczonego linku bedzie dobra ?? Dodam jeszcze iż moja dziewczyna ma dosyc delikatne włosy i bardzo krecone..

a ja powiem , że od prostownicy lepsza i bezpieczniejsza jest szczotka płaska :) świetnie prostuje włosy, wygladza, nadaje polysk i zapobiega elektryzowaniu :)

lepiej nie kupuj jej tej prostownicy.Dziewczyna nie będzie zachwycona.Według mnie to tani ruski syf.Tak jej zniszczy włosy że rany boskie.Dobre prostownice są od 300zł wzwyż.(choć i te niszczą włosy)

Gość bohhater
a co to jest ta szczotka płaska ?? Jest to na allegro moze ??:P Heh.. Wybaczcie te pytania , lecz komletnie sie nie orientuje w tym temacie.. Bede wdzieczny za wszelka pomoc..

Gość herpetolggie25
nie kupuj prostownicy! jeszcze pomyśli że jej loki Ci sie nie podobaja :(

to jest przykładowa szczotka płaska http://www.allegro.pl/item741566807_szczotka_plaska_profesjonalna.html chociaż ja mam ładniejszą :D kupiłam za 9,90 w carrefourze, nie taka drewniana tylko z masy plastikowej, kolor wiśniowy, wygląda elegancko i super rozczesuje wlosy.najlepiej jak jeszcze ma takie kuleczki na końcach tych gumowych wypustek bo masuje skórę głowy pobudzając krążenie...no ale tu jak widzę za 3 zł szczotka nie bardzo się nada na prezent chyba

Czytajcie ze zrozumieniem. Dziewczyna CHCE mieć prostownice, tylko na razie ma inne wydatki. Nie wiem dlaczego piszecie, że prostownica niszczy włosy. Ja używam co drugi dzień i łysa nie chodzę. Ważne, żeby była dobrej jakości i żeby płytki prostujące były ceramiczne. Co do tej szczotki: na prawdę da się nią wyprostować włosy?

Gość pierniczeeee
a do jakiej kwoty? bo ta co pokazałeś to dosc tania a taka z reguły za długo nie słuzy. Ja dostałam taka z remingtona za 179 i jest boska:D

Gość Boskie Buenos
:) ja ci powiem! mam prostownice firmy mpm,chyba polska firma,z ceramicznymi płytkami,bo one mniej przypalają włosy niż metalowe i teflonowe!w Mediach kupisz ja za ok 100zł,czasem są promocje i sa nawet po70zł!ale polecam ta firme!mam ta prostownice kilka lat i nic sie z nią zlego nie dzieje!:)

wydaje mi się, że tak. jak pierwszy raz jej użyłam to koleżanka spytała czy kupiłam prostownicę a ja powiedziałam że mam specjalną szczotkę, czyli chyba podobny efekt , tylko nie wiem czy na mocno kręcone włosy też zadziała...

Gość pierniczeeee
a jak tak do 90zł (bo nie doczytałam wqczesniej) to kup tą: http://allegro.pl/item811176339_bosh_phs2105_prostownica_ceramiczna_regulacja_temp.html ta akurat to uzywka ale w sklepach typu carrefour, saturn itp kosztuje własnie okolo 90zł. Jak ma mocno kręcone włosy to najważniejsze zeby prostownica była do dosc wysokiej temperatury , bo im wyzsza tym lepiej rozprostuje włosy, i zeby sie szybko nagrzewała! Czyli duzo watt i szybkie nagrzewanie, a bedzie gites:)

Gość Miss Kotka
Moja koleżanka ma do dziś bliznę na przedramieniu. Prostowała włosy na maturę 2007. Dwa i pół roku , paskudna szrama na łapie...

Gość ulaal
Remington chyba ma najlepsze prostownice...

Najlepsza firma to Remington. Ja mam takę: www.magicznaplaneta.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=190&prod=36729 i jest świetna. Nagrzewa siew klika sekund i idealnie prostuje. Możesz też zastanowić się nad firmą Rowenta. Prostownice tych dwóch firm są najczęściej używane w salonach.

Gość szczotka nie
Szczotki bym nie radziła - po pierwsze to nie jest drogi wydatek i jeśli by chciała to sama sobie kupi, a może woli grzebień Kiedyś używałam szczotki i na niej właśnie zostawało dużo więcej włosów niż na grzebieniu a ja mam proste włosy, ale jak pomyślę o szczotce do włosów kręconych to dopiero musi ich wyrywać :-/ Natomiast co do prostownicy to jeżeli chcesz kupisz lepszą to rzeczywiście tak ok. 160- 200 zł - przynajmniej kiedyś tak kosztowały, teraz mogą być tańsze. I jak tu pisał już ktoś wyżej ceramiczna.

Gość szczotka nie
A i ten jedwab, o którym pisze Złotowłosa rzeczywiście jest dobry :)

Zdecydowanie stawiałabym na tego Remingtona.To firma zajmująca się akcesoriami fryzjerskimi właśnie, więc wiadomo, że nie bubel. Sama mam kilka gadżetów tej firmy i jestem zadowolona :)

Gość martaradomsko
Fajne, mój facet chciał zawsze nurkować, tylko czy tak tania usługa będzie miała sens? Obawiam się, że to jedna wielka lipa - sprawdzaliście to?