Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fitellla

owulacja

Polecane posty

Gość fitellla

hej!czy możliwe jest aby przy cyklach 28 dniowych owulacja wystąpiła na 8 dni przed kolejną miesiączką ???. Z moich obserwacji śluzu wynikało, ze wystąpiła ok 14-15-16 dc, ale w 21 - 22 dc odczuwałam bóle w podbrzuszu i kłucie tak jak przy owu...(bez śluzu oczywiście) myślicie, ze to spóźniona owu czy bóle już przedmiesiączkowe...????

Bóle nie są yznacznikiem owulacji, moga pojawić się na kilka dni przed albo na kilka dni po powulacji; o obserwacjach mówimy, gdy codziennie obserwujesz organizm (ślu, temperatura), ból w okolicy jajnika może świadczyć o wielu sprawach a dodatkowo wcale nie musi mieć wiele współnego z samym jajnikiem, w tej okolicy masznarząd na narządzie

Gość a starałaś się o dziecko
w tym cyklu?

Gość fitellla
tak, starałam się - i mam nadzieję ze wreszcie się udało..... według mnie nie powinna to byc owu bo śluzu 0 ale organizm kobiety jest nieprzewidywalny więc sama już nie wiem.....i te dziwne bóle mnie zmyliły....

Gość a starałaś się o dziecko
no i bardzo prawdopodobne, że udało się:)

Gość Maja35
Witam.12dc temp mierzona w pochwie rano przed wstaniem o 7 36,4 13 dc tak samo mierzona 36,9 14dc tez 36,9 15dc tez 36,9 oraz wizyta u gin na usg.gin stwierdzila ze jest jeden pecherzyk zanikajacy i wokol niego jakis plyn,ze w zatoce duglasa nie widzi plynu oraz,ze ten plyn wokol pecherzyka moze swiadczyc o owulacji albo o pozostalym plynie z zeszlego miesiaca chociaz w zeszlym miesiacu tez bylo usg i plyn w zatoce byl widoczny,stwierdzila rowniez,ze dzis 15dc jest jeszcze jeden pecherzyk ktory jeszcze rosnie i ma 18mm na 15mm i kazala przyjsc jeszcze za 2 dni.Mam problem z pekajacymi pecherzykami dlatego pytam czy mozliwa jest prawidlowa owulacja jesli nie widac plynu owulacyjnego w zatoce duglasa tylko wokolo pecherzyka.Dodam jeszcze ,ze dnia w ktorym temp spadla strasznie bolal mnie jajnik jak nigdy az w nocy z bolu sie obudzilam co wczesniej nigdy sie nie zdazylo.bardzo prosze o odpowiedz

Gość marta

Nie mogę narzekać na Ovu Control , bardzo praktyczny test w codziennym życiu, badanie higieniczne, wygląda to trochę jak używanie szminki także można je zrobić gdziekolwiek się jest.