Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzapytaniee

trzydniowka i angina w jednym?

Polecane posty

Gość zzapytaniee

moja corcia w czwartek dostala wysokiej goraczki 39.5 pare dni wczesniej miala katar przez tydzien (dosc gesty, zielony) ale przeszedl w piatek bylam u pediatry ktora stwierdzila angine nie kicha, nie kaszle, nie ma kataru tylko bardzo wysoka goraczka i zaropiale gardziolko (ktore widziala pediatra przy badaniu) dostalismy antybiotyk goraczka utrzymywala sie 3 dni dzisiaj zobaczylam na calym ciele drobniutkie czerwone krostki i tu moje pytanie czy mozliwe ze trzydniowka pokryla sie z angina? na antybiotyk uczulenia nie ma bo miala juz ten sam rok wczesniej co do jedzenia to nic nowego nie jadla...bo prawie nic nie jadla jedyne co nowego dalam to ibufen...

Gość campari34
nie jest to możliwe mała ma według mnie anginę nie ma trzydniówki fachowa nazwa [ rumień dnia trzeciego].nic się nie martw jeżeli nie ma apetytu dawaj pić dużo

oczywiście że możliwe mój synek też miał angine i trzydniówkę praktycznie w jednym czasie, później miał ospe i zapalenie krtani równocześnie

Gość gusiolek
nie chce Cie straszyć, ale to przypomina objawy szkarlatyny, która teraz panuje przedszkolach, wysoka gorączka, czerwone gardełko, wysypka i jeszcze taki czerwony bardzo język aż malinowy to są jej objawy

Gość tez stawiam na szkarlatyne

Moja córka po szczepieniu miała trzydniówkę i ostrą infekcję gardła. Nie wiem czy ta "ostra infekcja" i angina to nie to samo. Potem jeszcze wylazły jej ropnie na udach :o masakra. Ale jak piszesz że po trzech dniach wysypało a temperatura spadła, to na bank trzydniówka dodatkowo.

Gość zzapytaniee
dzieki dziewczyny Mala nie chodzi do przedszkola, ma 2 latka kurcze, nastraszylyscie mnie z ta szkarlatyna jak bylam w piatek u pediatry to powiedziala ze pierwsze stadium anginy, sam poczateczek dlatego Mala nic nie placze, jest usmiechnieta, pije bardzo duzo ok 250ml co 3 godziny

Gość zzapytaniee
najwiecej wysypki ma na plecach na brzuszku pare... czysta twarzyczka, raczki i nozki nie swedzi jej to bo nie drapie ani nawet nie zwraca na to uwagi jezeli do jutra troche nie oslabnie to zadzwonie do tej samej pediatry po konsultacje

U nas też wysypka była głównie na plecach, tak od góry bardziej. Następnego dnia dużo bledsza, a jeszcze następnego prawie śladu po niej nie było.

Gość zzapytaniee
cyna 🌼 dziekuje, bede obserwowac

Gość zzapytaniee
niestety - wysypka silniejsza :( o 16 mam konsultacje z pediatra krostki wygladaja jak male czrwone punkciki - na szczescie ja szkarlatyne juz przechodzilam