Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katalinka

Pytanie o paznokcie...

Polecane posty

Gość katalinka

Chcę kupić Mamie na Gwiazdkę coś do robienia paznokci. Niestety ja się zupełnie na tym nie znam, ale wiem że nie chodzi o tipsy, ale o akrylowe. Napiszcie mi proszę co powinnam zakupić, z czego zrobić zestaw tak za ok.200zł Czytałam coś o lampach UV, to będzie potrzebne, prawda? i co jeszcze?

Gość czarna1995
Oj chyba nie jest to dobry pomysł.Tipsy to nic innego jak sztuczne paznokcie a akryl to środek,który nakłada się na paznokcie.Do akrylu lampa nie jest potrzebna . lampę uzywa sie do robienia paznokci żelowych.Poza tym samo kupno wszystkich akcesoriów nic nie da,ponieważ trzeba umieć to robić.Pozdrawiam

Gość katalinka
Jejku, ale mnie zmartwiłaś :-( Mojej Mamie bardzo zalezy na ładnych paznokciach i własnie teraz ma takie zrobione z akrylu, z tego właśnie żelu, bo miała tak zniszczone, że pani która jej to robiła powiedziała, że tipsy moga jeszcze bardziej zaszkodzić płytce i zrobiła jej z samego żelu. Ja chciałabym kupić Mamie coś takiego, zeby mogła to sobie ciągle uzupełniac... tylko co do tego jest potrzebne? Tylko sam akryl? A może jakies szablony itp. Mama wspominała, że bardzo by chciała coś takiego jak jej koleżanki z pracy pokupowały zestawy do tipsów na allegro, ale wiem że tu nie chodzi o tipsy... kurcze, mam nadzieję, że mnie rozumiesz..

Gość Strina
Hej, na allegro są całe zestawy do robienia paznokci (lampa uv, żele, ozdoby, pilniczki i płyta z wirtualnym kursem robienia paznokci). Taki zestaw można kupić za ok.200 zł. Oglądając płytę, mama z pewnością będzie wiedziała jak zabrać się do robienia paznokci, w końcu to ćwiczenie czyni mistrza ;)

Najpierw musisz sie zastanowic czy ma to byc akryl czy zel,jezeli zel to musisz miec lampe uv,specjalny plyn do przemywania masy zelowej juz po utwardzeniu w lampie bo inaczej powierzchnia paznokcia bedzie ciagle mokra i klejaca . Paznokcie mozna przedluzyc kilkoma sposobami na szablonie lub na tipsie. Nazwa zel czy akryl pochodzi tylko od tego jaki material jest polozony na paznokiec. To nie jest prosta sprawa zrobic sobie samemu takie paznokcie bez uprzedniego przeszkolenia ale jak masz jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem pracuje juz w tym kilka lat

oczywiscie do kazdej z technik przedluzania musisz miec duzo wiecej produktow i tak naprawde jezeli efekt ma byc dobry trzeba zadbac o najmniejsze szczegoly,niestety zeby efekt byl dobry trzeba sie dobrze napracowac :) i mam nadzieje ze mama ma duza cierpliwosc bo poczatki nie sa latwe

Gość katalinka
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Iza bardzo dziękuję, ze zechciałaś mi pomóc, liczyłam na głos kogoś z branży :-) Trochę się zmartwiłam, bo czuję się zniechęcona, ale jednak nie chcę myślec nad innym prezentem bo wiem, że ten jest tym najważniejszym i najlepszym... Mama ma teraz zrobiony manicure francuski chyba z żelu, na miejscu białej płytki ma grubą warstwę tego żelu. Możesz mi powiedzieć co warto do tego kupić? Żel, lampę UV i co jeszcze?