Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Julienne

Bolesne miesiaczki a porod...

Polecane posty

Jestem ciekawa czy jezeli ma sie bardzo bolesne miesiaczki porod w przyszlosci bedzie bardzo bolesny? czy ma to powiazanie?

Gość NIE JEST
A po porodzie w wiekszosci przypadkow miesiaczki staja sie mniej dokuczliwe.

Gość barbara1984
niekoniecznie,ja przed porodem mialam bolesne miesiaczki,a porody juz mam dwa za soba pierwszy 3,5 godz.a drugi 2.5:)ale za to po porodach miesiaczki mniej bolesne prawie w ogole!

ja mialam bardzo bolesne miesiaczki; normalnie az mdlalam, wymiotowalam itd. A porod? cala akcja trwala 14 godzin, w pewnym momencie bolalo bardzo przez jakies 20 minut ale to sie okazalo ze mam juz pelne rozwarcie. Po tych meczacych 20 minutach odeszly mi wody, zaczely sie bole parte 40 minut i corcia juz byla na swiecie Luuuzzz pelen (poza tymi 20 minutami co nie wiedzialam ze mam juz pelne rozwarcie) Teraz bardziej boje sie wizyty u dentysty niz jak cos;kolejnego porodu:-D

Gość no właśnie....
zastanawiam się czy to nie ma zależności odwrotnie proporcjonalnej, tzn jeśli ktoś ma bolesne miesiączki to poród jest mniej bolesny??tzn nie jest już takim szokiem bo człowiek jest już obyty z tym koszmarnym bólem? jeśli któraś z was miała bardzo bolesne miesiączki to czy bóle porodowe są porównywalne? Czy to tego mam się mniej więcej spodziewać?

j miałam bardzo bolesne miesiaczki, mdlałam, wymiotowałam z bólu. Raz nawet wylądowałam na izbie przyjęć. i jak pisałam wcześniej, poród miałam okropny... ale miło wspominam bo warto było!!!!!! i jestem dumna z siebie, ze dałam rade bez znieczulenia.

ja miałam okropne miesiączki a na porodówce spędziłam 15 min:) Twoja teoria autorko nie jest regułą:)

Ja miałam bardzo bolesne miesiączki.Bez środków przeciwbólowych na receptę ani rusz.A poród długi (12 godzin).Skurcze bardzo silne,myślałam,że nie wytrzymam...Ale wytrzymałam, warto było.Drugiego porodu nie mam zamiaru się bać,co ma być to będzie.Chociaż zastanawiam się nad znieczuleniem,to myślę,że się na nie nie zdecyduję.

Gość a bóle krzyzowe
jeżeli mam w trakcie okresu to będę miała w czasie porodu ?

Ja w czasie miesiączki miałam krzyżowe i w czasie porodu też, ale myślę,że to nie jest reguła.Różnie to może być

przed ciąża miesiączki bardzo bolesne,poród ciężki a po porodzie nie mam zadnych bóli gdy mam miesiączkę :P parę minut poboli mnie brzuch i to wszystko :P