Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmh

Ciąza przeterminowana

Polecane posty

Gość hmmmmmh

Dziewczyny, jak długo czekałyscie na porod po terminie? Jechac do szpitala, czy czekac w domu, gdy nie ma zadnych objawów? Dodam, ze chodzi mi o ciaze przeterminowana, a nie o przenoszoną

Gość a jaka jest różnica między
ciążą przeterminowaną a przenoszoną?

Gość hmmmmmmh
Przeterminowana to po terminie porodu, a przenoszona to wowczas, gdy lozysko sie starzeje.

Gość a skąd wiesz czy u ciebie
łozysko się nei starzeje skoro jesteś po terminie, a nei byłaś u lekarza? przecież już nawet dzień po terminie powinnas być pod stała opieką lekarską

Gość hmmmh
W ubiegłym tygodniu mialam USG i lekarz powiedzial, ze moze byc inny termin porodu niz z OM. Lozysko ok, a dzieciak rozwija sie prawidlowo. dzis ide do lekarza, ale ciekawa jestem, czy sa kobiety, ktore tez byly przeterminowane i o ile

termin miałam na 16.10, moją Oleńkę (obecnie smacznie śpiącą na moich kolanach) urodziłam22.10. od 19,10 chodziłam codziennie na KTG, a 21 dostałam skurczy. Urodziła się 22.10- wody były już zielone ale córcia 10/10, najładniejsza i najsilniejsza na oddziale (urodziło się wówczas sześcioro dzieciaczków)

moja kolezanka tez rodzila po terminie - jak w wyznaczonym dniu akcja sie nie rozpoczela lekarz kazal jej liczyc ruchy dziecka (miala byc odpowiednia ilosc na godzine - jak mniej miala natychmiast sie zglosic do lekarza) i codziennie rano jezdzila na usg, az w koncu gin powiedzial, ze jutro ma sie przyszykowac to wezmie ja do szpitala i da tabletke

Gość doris9999
Ja urodziłam 12 dni po terminie - od 39 tc chodziłam regularnie na ktg, usg i badanie lekarskie - co 2-3dni. Ponieważ poród nie rozpoczął sie spontanicznie w 11dniu po terminie przyjęto mnie do szpitala w celu preindukcji, a następnie indukcji porodu. Najważniejsze,aby po terminie regularnie kontrolować stan dziecka, ilość wód, łożysko i przepływy - jeśli dziecko ma się dobrze to można jeszcze kilka dni poczekać - lekarz podejmie decyzję w którym dniu trzeba będzie ewentualnie wywołać poród. Pierwszą córkę urodziłam w 9 dniu po terminie i poród rozpoczął się samoistnie a dzien póżniej miałam mieć wywoływany.