Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czeremszana

Jaka jest, według Was, najpiękniejsza modlitwa?

Polecane posty

Gość Czeremszana

Slyszałam wczoraj w radiu pieśn Bogurodzica, jest w tej pieśni coś tak bosko mocnego, że wzruszyłam się...

Gość gggggggggggggg
No to śpiewał Jagiełło pod Grunwaldem. Ale moim zdaniem najpiękniejsza modlitwa to Ojcze nasz. Ojcze nasz, któryś jest w Niebie święć się imię Twoje , przyjdż królestwo Twoj, bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi. Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj i nie wódź nas na pokuszenie, ale nas zbaw ode złego. AMEN. I nie wódź nas na pokuszenie widzicie... chleba nam daj... i wybaw ode Złego... najmądrzejsza modlitwa jaka istnieje.

Gość yegf
Modlitwy wszystkie są piękne🌻.

Gość a ja codziennie mówie jadąc
do pracy - aniele boży stróżu mój................ a na koniec prosze go żeby poprosił w moim imieniu aniła który strzeże mojego syna oraz drugiego od mojego męża żeby byli przy nich. mówie także dzień dobry Panie Boże - dziękuje za wczoraj i prosze Cie o dzisiaj. Tak sobie rozmawiam od rana z nimi......

Gość gggggggggggggg
No piękne piękne. Modlitwa musi być SKUTECZNA. A żeby była skuteczna musi być mądra. I tyle. To jest modlitwa o proste rzeczy - o to żeby było jak chce Bóg, żeby było co jeść, żeby było dobrze, i żeby Zły nie łaził za nami. A reszta modlitwa też musi być sensowna, żeby nimi coś wskórać. Np. Zdrować Maryjo to tylko, żeby Maryja Cię obroniła w godzinę smierci. No to już mniej sensu. Lepsze Ojcze nasz żeby było CO ŻREĆ.

Gość gggggggggggggg
Jest wiele modlitw najlepiej modlić się o coś. Ale to sie trzeba modlić i modlić i modlić i modlić. ja to najchętniej modliłabym się teraz żeby cofnąć czas i odejść od razu ze szkoły xyz. i żeby dalej pewne wydarzenia się nie wydarzyły. No ale jak się mogę modlić do tyłu. :( Nie mogę. Ale kurde ogarnia mnie rozpacz, że dobrze myślałam, a jakieś świry mi wszystko popsuły i teraz będę musiała iść na taśmę bo swój honor też mam. Kanalie polskie - oby was diabeł porwał zywcem do piekła. Ale tak znowu nie można się modlić :(

Gość ggggggggggg- o co
Tobie chodzi ?

Gość każda szczera ......
formułka nie ma znaczenia

Gość każda mantra jest ładna
a jeszcze klepana bez sensu, bez duchowego zaangażowania, przydaje się tak samo jak umarłemu kadzidło, o czym niejednokrotnie przekonują się dewoty.

Gość Niaman
U nas na Bialarusi yest pamianc tei piesni molitwy na bieloruskim jezyku, to piekna piesnia. Багародзіца, Дзявіца Богам славёна, Марыя У твайго сына, Гаспадзіна Маці звалёна, Марыя Маці звалёна, Марыя Зычы нам і адпусьці нам І дзеля Хрысьціцеля, Божыча Слыш галасы, чалавечы мысьлі поўнь І малітву цябе узносім І даць рады цябе ж просім Дай на сьвеце збожны пабыт Па жывоце дай райскі быт Багародзіца, Дзявіца Богам славёна, Марыя

Gość Niaman
Powtory raz napishe, bo niektore literi nie pshyimuye sia. Багародзiца, Дзявіца Богам славёна, Марыя У твайго сына, ГаспадзiHа Маці звалёна, Марыя Маці звалёна, Марыя Зычы нам і адпусьці нам І дзеля ХрысьціцEля, Божыча Слыш галасы, чалавечы мысьлі поўнь І малітву цябе узносім І даць рады цябе ж просім Дай на сьвеце збожны пабыт Па жывоце дай райскі быт Багародзiца, Дзявіца Богам славёна, Марыя

Gość wolna_domena
Boże czytasz i nie grzmisz?, Boże spuść bombę na tę trąbę :-(

Gość grazynka-landrynka
Piekne te slowa po bialorusku, takie slowianskie.

oczywiscie tylko jedna jest taka dla kazdego prawdziwego katolickiego polaka: '"Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dopierdolcie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawistny i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego skurwysyna. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS, zabijaka, oto modlitwa Polaka."

Gość grazynka-landrynka
Mozesz tlumaczenie znalezc na Wikipedii.

Gość Ostrobramski
Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby Bogorodzica była hymnem panstwowym, zwłaszcza że UE dąży do wynaturzenia naszej tożsamości.

Gość fdgdfgfgdfgdfgfg
o deszcz

"Wielu modli się niewłaściwie, idąc do kościoła tylko po to, aby prosić o rzeczy materialne: o zdrowie, w sprawach interesów. Ważne jest modlić się do Ducha Świętego, aby zstąpił na was. Ten, kto ma Ducha Świętego, ten ma wszystko. Ludzie mylą się, kiedy się zwracają wyłącznie do świętych, aby o coś prosić" (21.10.1983). Oprócz modlitwy osobistej Matka Boża zaleca usilnie Mszę św.: "Msza św. - zwraca się do młodzieży za pośrednictwem Jeleny - jest najdoskonalszą postacią modlitwy i nigdy nie będziecie w stanie pojąć jej wielkości. Dlatego powinniście brać w niej udział z pokorą, uszanowaniem i należycie się do niej przygotowywać". "Chrześcijanie, którzy przychodzą na Mszę św. do kościoła bez przygotowania, nie przystępując do Komunii św. i nie czyniąc dziękczynienia po Mszy św., lepiej byłoby, gdyby w niej nie uczestniczyli, bowiem w ten sposób tylko zatwardzają swoje serca". Jeśli ludzie uczestniczą we Mszy św. obojętnie, to wracają do domów zimni i z pustym sercem"

NABOŹEŃSTWO,,TRZECH ZDROWAŚ MARIO” Początki jego. sięgają pierwszych wieków Kościoła. Matka Boża obiecała św. Gertrudzie i św. Mechtyldzie, że ustrzeże od grzechu śmiertelnego w danym dniu każdego kto odmówi tę modlitwę w tym dniu rano i wieczorem: Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za POTĘCI udzieloną NMP, Zdrowaś Mario Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za MĄDROŚĆ udzieloną NMP, Zdrowaś Mario Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za SŁODYCZ i MIŁOSIERDZIE udzielone NMP, Zdrowaś Mario

gdy sie zacząłem modlić to zaczęło mnie ciągnąc by odmawiać anioł pański i różaniec taki przymus nie wiem jak to nazwać Modlitwa Anioł Pański - Angelus V. Angelus Domini nuntiavit Mariae. R. Et concepit de Spiritu Sancto. Ave, Maria, gratia plena... V. Ecce ancilla Domini, R. Fiat mihi secundum verbum tuum. Ave, Maria, gratia plena... V. Et Verbum caro factum est, R. Et habitavit in nobis. Ave, Maria, gratia plena... V. Ora pro nobis, sancta Dei Genetrix, R. Ut digni efficiamur promissionibus Christi. V. Oremus. Gratiam tuam, quaesumus, Domine, mentibus nostris infunde; ut qui, Angelo nuntiante, Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. R. Amen. Anioł Pański zwiastował Pannie Maryi. I poczęła z Ducha Świętego. Zdrowaś Maryjo... Oto ja Służebnica Pańska. Niech mi się stanie według słowa twego. Zdrowaś Maryjo... A Słowo Ciałem się stało. I mieszkało między nami. Zdrowaś Maryjo... Módl się za nami święta Boża Rodzicielko, abyśmy się stali godnymi obietnic Chrystusowych. Módlmy się. Łaskę Twoją prosimy Cię Panie racz wlać w serca nasze, abyśmy, którzy przez Zwiastowanie anielskie, Wcielenie Chrystusa Syna Twojego poznali przez mękę Jego i krzyż do chwały zmartwychwstania zostali doprowadzeni. Przez Chrystusa Pana naszego. Amen.

a jakie pieśni wam się podobają czasów reżimu stalinowskiego, hymn węgierski nie był oficjalnie wykonywany -- chyba że zdobyliśmy złoty medal na Igrzyskach Olimpijskich. Poza tym jednak hymn węgierski śpiewało się tylko w kościołach. Właściwie każde nabożeństwo kończyło się odśpiewaniem hymnu węgierskiego i zawsze wtedy śpiewano też po węgiersku Boże coś Polskę. http://www.youtube.com/watch?v=Jsoj_8Fp1qA http://www.youtube.com/watch?v=7hpSTgISUDc&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=xbB2oDeoxg0&feature=related

Gość Czeremszana
JESTESCIE KOCHANI !!!!! NIE SPODZIEWALAM SIE TAK PIEKNYCH ODPOWIEDZI, A WIELE Z TYCH MODLITW NIE ZNALAM, ROTE ZAPOMNIALAM. Ja jestem tylko w czesci pochodzenia polskiego, a teraz jakby w pelni czuje sie Polka. Jeszcze raz Wam dziekuje!!!!