Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odkiedy

od kiedy mozna dać dziecko mleko UHT bez gotowania-zimne???

Polecane posty

Gość odkiedy
a niby czemu?ja pije i nic mi nie jest.

Gość fiolkka
dzieciom tylko przegotowane!!!!! a ty jesteś dorosła.

Gość moja skonczylo
dwa lata to zaczelam dawac i jakos do tej pory sie nie osralo i nie obrzygalo!!!!

Gość fiolkka
nidzi o sranie tylko o to że organizm dziecka jest inny niz twoj i zimne krowie mleko jest dla niego za cieżkie a poza tym chyba nie wiesz czym sie różni przegotowane od nieprzegotowanego poza temperaturą!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niedouczone dzieci mają dzieci.

Gość fiolkka
no nie dam. zresztą rozmawialam z pediatrą o tym, i nie powinno się dawac dzieciom w ogóle zimnego a dla dorosłych tez srednio to zdrowe. poza tym pyta od kiedy wiec nie chodzi o 8 latka.

Gość fiolkka ale
ty bzdury wypisujesz!

ale napisałaś że nie wolno dawać dzieciom... a 8 latek to też dziecko... ja się nad tym nie zastanawiałam i nie zagłębiałam. nie wiem od kiedy się daje . ale ja póki co nie mam takiej potrzeby. dopiero wprowadziłam krowie więc jeszcze przegotowuję:)

Gość dfhgdjfg
Jak i tak przegotowujesz, to po co uht?

jeśli do mnie to pytanie to zwyczajnie gotuję młodemu na tym zupy i kasze więc je gotuję

Gość ja polecam mleko mikrofiltrowa
-ne! jest duża zdrowsze od UHT - bo nie jest pasteryzowane w wysokiej temperaturze! dzięki czemu ma znacznie więcej wartości odżywczych i jest pyszne! ...ja je daje swojemu 8 letniemu synowi bez przegotowania!

Gość antymleczna
Ja swoim dzieciom (4 i 7 lat)w ogóle nie daje mleka, żadnego. Sama nie lubię, bo mnie obrzydza ten zapach i smak i dzieciom też nie daję, a mimo to są zdrowe. Moim zdaniem mleko dostępne w sklepach to jakieś pomyje i strach to pić.

Gość bukaa
Mleko pasteryzowane i UHT to dwie różne rzeczy. Polecam właśnie mleko pasteryzowane, jest dużo lepsze niż UHT

mi się zawsze wydawało, że mleka uht się nie gotuje :) ja tylko podgrzewam

no i dobrze mi się wydawało Skrót UHT pochodzi od angielskich słów Ultra High Temperature (ultra wysoka temperatura). Metoda ta polega na bardzo szybkim podgrzaniu mleka do temp. 135-150o C przez 1-5 s i natychmiastowym schłodzeniu do około 20 oC. to na cholere jeszcze raz gotować, jak nic żyjącego się już w nim nie ostało? :D

Gość mialam praktyki
w przedszkolu. Podawano tam dzieciom mleko prosto z kartonu jako picie do obiadu czy sniadania. herbaty nie bylo. Dzieci w wieku od 2-5 lat byly w mojej grupie, jedna 1,5 roczna dziewczynka. Mleko to bylo takie samo jakie wlewa maz do kawy. Czyli normalne mleko z kartonu. Przedszkole nie w PL.

ja się tam nie znam. gotuję jak chce ugotować kaszę. a dzisiaj napił się trochę zimnego, nie gotowanego z kubka. póki co żyje i ma się dobrze

fiolkka, a w usa dają dzieciom mleko prosto z lodówki bo takie jest najzdrowsze, bakterie rozwijają się w ciepłym mleku, w zimnym nie

"to na cholere jeszcze raz gotować, jak nic żyjącego się już w nim nie ostało? " o, to, to :)

moje dziecko ma niespełna rok więc póki co testuje go jak na co reaguje;) nigdy się nie zagłębiałam w to co oznacza uht:)ale śmieszne wydawało mi się zawsze podgrzewanie jogurtów czy serków. znam ludzi 3latkowi nie dadzą serka z lodówki- bo gardło mu siądzie. moje dziecko od dawna dostaje soki i jogurty prosto z lodówki i nic mu z tego powodu nie jest

Gość dajcie spokojjjjjjj
alonuszka podoba mi sie Twoje podejscie:)nie lubie gdy ktos robi z igly widly i panikuje z tym podgrzewaniem,wyjatkowo wolnym wprowadzaniem produktow itpja dopiero w ciazy,ale nie mam zamiaru odstawiac takich cyrkow

no moje też tak zawsze dostawały, ja mleko podgrzewam głównie dla siebie, bo lubię ciepłe i małemu na kakao, bo samym mlekiem to on gardzi... :D

Gość ja podgrzewam w
mikrofalowce tak zeby bylo w sam raz,moja pieprznieta szwagierka nawet do platkow gotuje;)

Moja córa ma 10 lat i odkąd skończyła roczek dostaje mleko UHT i nie gotuje!!!!czasem sama sobie podgrzewa...czasem pije zimne...nie kombinujcie z tymi radami "ę" i "ą"....bo potem się dziwicie że na to alergia..na sro alergia...a nie ma się codziwić jak dziecko pod kloszem w sterylnych warunkach!!!!!

a po co przegotowywac mleko uht czy pasteryzowane? chyba po taby aby dobic juz to co niby wczesniej zostalo zabite;)...przeciez to juz nie jest takie mleko jak mleko prosto od krowy, takie z piankaa i jeszcze cieple zaraz po wydoju mmm hehe(pilo sie takiego mnostwo za mlodu) moj malec wcina serki prosto z lodowki i z gardlem nigdy nie mial problemu, przyznam sie kiedys mu je wyjmowalam z lodowki aby postaly w temp. pokojowej....maly ma 3 lata i teraz czesto sam chce aby mu sok czy cos z lodowki podgrzac bo krzyczy ze zimneee a za lodami on nie przepada;) aaa a mleka juz zadnego nie pije bo nie chce, czasem kakao i jak najbardziej zdrowy jak rydz jest;) wogole to mi smaka na kakao narobilyscie, i mleka oczywiscie nie przegotowuje;) podgrzewam w mikrofali co by bylo szybciej ....(wiadomo smak kakaa inny jest ale coz;))