Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Jak oni mi to zrobia? rwanie zęba !!! bardzo prosze o pomoc...

Polecane posty

Jutro pierwszy raz w zyciu bede miała usuwanego zeba, boje sie strasznie, idę do chirurga szczękowego, oczywiscie znieczulenie wezme,jak to wszystko wygląda?? czy boli??? prosze o pomoc:(:(:(

podnosze !

Gość dobrze ze idziesz
do chirurga szczekowego. Nic Cie nie bedzie bolec. Ja mialam wyrywane 2 zeby bo musialam zalozyc aparat ortodontyczny i moje zeby byla nierowne i zbite. Tez sie balam ale oni wiedza co robia.Mozesz spac spokojnie

up up up

normalnie boję sie jak cholera:(:( niech mnie ktos pocieszy :(

Gość asdasdasdsadas
Spokojnie. Ja też miałam tak, przeżyłam, nie było tak strasznie. :) Troszkę poczujesz ale tak naprawdę nie w trakcie zabiegu ,ale po. Jak znieczulenie przestanie działać. Generalnie nie jest to takie tragiczne jak niektózy piszą.

ale ja nie bede miała dłutowania tylko zwykłe usunięcie zeba...nic poza tym a ide do chorurga szczękowego bo chyba lepiej niż do zwykłego stomatologa

Gość niebieska nimfa
Spokojnie :) Ja mialam usuwane u chirurga 2 zeby mądrosci, które nie wyrosły nawet. Daja znieczulenie, nie czujesz żadnego bolu. Jedyne co mozesz czuc to nacisk na szczekę czy tez żuchwe, zalezy gdzie masz tego zęba. Ja słyszałam tez troche chrobotania ;)

Gość po zastrzyku znieczulającym
nie będziesz nic czuć. Może trochę boleć jak wrócisz do domu i znieczulenie zejdzie. I niech ci nie przyjdzie do głowy myc tego dnia zęby albo płukać!!! Od tego może się zrobić bardzo bolesny suchy zębodół... I niech cię nie straszą laniem krwi. Zaraz po wyrwaniu dadzą zagryźć gazik. Nie taki diabeł straszny i dobrze, że idziesz do chirurga szczękowego, bo to najlepszy fachowiec od takich rzeczy

Gość asdsadas
Dostałam znieczulenie, nagle nie czujesz połowy twarzy - dziwne uczucie :) Potem doktor tak jakby czymś wgniatał tego zęba (nie czujesz bólu) i w pewnym momencie wział szczypce i pociągnął. Nie czułam. Jestem panikarą jak diabli, normalnie byłam w szoku, że to tak szybko i że nie bolało. Na dziurę nakłada się opatrunek, który trzeba trzymac jakieś 30-45 minut (tamowanie krwi) Robi sie taki skrzep (i nie wolno tego wypłukać ani wyczyścić). I tyle Przeciwbólowo - zwykły apap albo ibuprom. Po wyrwaniu nie powinno się jeść niczego gorącego/ostrego/kwaśnego. Lepiej pić, jogurciki i te klimaty.

dodam , że ten ząb który bede miała usunięty jutro był leczony kanałowo, więc do zdrowych nie nalezy, brałam tez antybiotyk około miesiąc temu bo strasznie mnie bolał i wdało sie zapalenie, więc je wyleczyłam...czy bedzie bardzo bolało?:(

Gość asdasdas
nie bedzie skoro byl leczony kanalowo.

mój Boże kochani jesteście, normalnie super to forum , jestem tutaj pierwszy raz i nie sadziłam ze kto w ogole mi pomoze:) a tu prosze jaka miła niespodzianka, jestescie niesamowici...ogolnie bardzo sie boje, straszna ze mnie panikara:( eh chciałabym aby juz bylo po wszystkim

aha dodam jeszcze , że ten zab to górna lewa szóstka..:(

jestescie???:(

Gość 111kurcze111
A ja mialam miec dlutowane dwie ósemki do aparatu i zrezygnowalam bo sie za bardzo balam :( Mam jakis lek przed dentysta i ogolnie takimi sprawami ale skoro wyrywasz tylko 6 to bedzie dobrze