Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może_ktoś_poMOŻE

do tych co już urodziły!pomóżcie-odpowiedzcie

Polecane posty

Gość może_ktoś_poMOŻE

Czesc wam , do terminu mam jeszcze około 18dni ale od tygodnia bardzo mnie bola pachwiny,krocze i puchna nosi-stopy i az do lydek i to bez wzgledu na to czy jest rano czy wieczor. zy tak musi byc? Duzo ludzi z reala mi mowi ze urodze predzej. Czy to prawda? To moja druga ciaza ale poprzednia obyla sie bez takich histori a poza tym byla 13 lat temu wiec nie pamietam. Prosze o pomoc.

z tym puchnięciem to bym się do lekarza zgłosiła, bo owszem nogi mogą puchnąć, ale po nocce powinno to mijać. żeby to zatrucie ciążowe nie było. a jakie masz ciśnienie? jak powyżej 140/90 to szybko jechałabym na izbę przyjęć. dobrze byłoby zbadać mocz czy nie ma w nim białka.

Gość może_ktoś_poMOŻE
a pomocy jak nie bylo tak nie ma:(

Gość może_ktoś_poMOŻE
o jest! dziekuje za odpowiedzi. Cisnienie mam dobre- w normie. U lekarza bylam w piatek i powiedzial ze szyjka jest krotka i otwarta na poltorej palca ale tylko zewnetrznie. Nie sacza mi sie wody, nie bylo czopa, brzuch sie stawia, dzidzia kopie mocno i wpycha sie pod zebra, klopoty ze snem, sikanie co 20 minut-ogolne zmeczenie i dosc wszystkiego

Gość musisz to wytrzymac
choc wiem ze masz serdecznie dosc:)...nie martw sie potem jak urodzisz to tez bedziesz chodzila do tylu,zanim zalapiesz rytm wstawania w nocy,ja juz po tygodniu bylam w miare ,,monter,,choc mam na glowie caly dom,drugie male dziecko i skrajnie leniwego chlopa co palcem nie kiwnie nawet po sobie.To ze puchniesz to standart,tak juz bywa pod koniec ciazy i wcale nie oznacza ze urodzisz szybciej.

Gość gość niedzielny .
jak skaczą ci nogi wieczorem to magnez bierz

Gość rena23
ja też zaczęłam puchnąć w ostatnich dniach ciąży i do tego dużo przybyłam na wadze (w ciągu jednego tygodnia 4 kg) a na końcówce nie powinno się tyć i moja pani doktor prowadząca położyła mnie wcześniej do szpitala gdyż nawet po tabletkach opuchlizna nie schodziła, dopiero po 3 dniach na diecie surówkowej i lekach zaczęła mi schodzić woda z organizmu i zniknęły spuchnięte kostki