Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochana 30-latka

adipotowałam dziecki

Polecane posty

Gość zakochana 30-latka

adoptowaliśmy z mężem małą dziewczynkę kiedy ja wzięłam na ręce miała 2,5 godziny. Jest cudowna ale kiedy patrzę na nią jak śpi to przychodzą te myśli jak jej powiedzieć że jest adoptowana? W ośrodku mówili nam ale to nie to ... zastanawiam sie czy będzie chciała poznać matkę? Mała ma dwa lata.

Gość zakochana 30-latka
adoptowałam dziecko taki miał być tytuł

Super że podjęłaś taką decyzję zawsze jestem pełna podziwu dla takich ludzi jak Ty..... myślę że najlepiej będzie jak od samego początku będziesz jej mówiła prawdę że ma dwie mamusie ale jedna nie mogła przy niej być więc Ty zostałaś jej mamą itd. Dziecko uzna tą sytuację za naturalną a Ty nie będziesz miała problemu w przyszłości.... to znaczy dziecka żal będzie mniejszy.....

gorzej jak mała będzie ciągle pytała o tą drugą mamusię... moja kolezanka zaadoptowała chłopca, teraz ma 8 lat. od małego pokazywali mu filmy o adopcji i wtedy mówili ze on tez jest adoptowany. dla niego to oczywista sytuacja. większosć ludzi chce wiedziec skąd pochodzi, kim są ich rodzice, więc pewnie i ta malutka dziewczynka bedzie chciała to wiedziec. ale nie martw się, wychowujesz ją, zawsze bedziesz na 1 miejscu w jej zyciu a z jakiego powodu rodzice ją oddali do adopcji?

Gość takowakataka
Moi znajomi od małego mówili dziecku,że ma drugą mamę/zaczelo pytać czy bylo u niej w brzuchu-mialo okolo 2 lat,wtedy wytłumaczyli,ze inna mama go urodzila,ale nie mogla zatrzymać,a oni bardzo wlasnie na niego czekali ego ,cos w tym stylu.Maly przyjąl to bardzo dobrze,oni mają namiar na matkę biologiczną,liczą sie z tym,ze kiedys będzie chcial ją poznać.

Gość KAZIAJKA
Przepraszam, że sie wtrące..ile czau trwał proces adopcyjny? i skąd Pani jest?

Gość zakochana 30-latka
szybko i konkretnie trwał okres adopcyjny