Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierzacy janusz

Z KRZYZAMI NIKT NIE WYGRA ! ! ! ! ! !

Polecane posty

Gość wierzacy janusz

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Z-krzyzami-w-Polsce-nikt-nie-wygra,wid,11692298,wiadomosc.html POLXSKA WINNA BYC KATOLICKIM KRAJEM I ZADEN TRYBUNAL NIE ZMIENI TEGO ! NIKT NAM NIE BEDZIE MOWIL CZY KRZYZ MA BYC CZY NIE !

Gość aneta z
z katolikami nikt nie wygra 🖐️

bez względu na to czy krzyże w szkołach powinny być czy nie to kurwa to nasza sprawa co wisi na naszych polskich ścianach i nikt nam nie będzie mówił co wolno a czego nie wieszać na ścianach w szkołach. proponuję referendum:classic_cool:

Gość wierzaca kunegunda
wsadzam sobie krzyż do pochwy aż po nasadę :)

Gość antol
mylisz sie :) polacy w momecnie wejscia do unii nie maja praw zadnych :):) chcieliscie unie to teraz sie musicie podporzadkowac glupie polskie katolickie tlumany :o

Gość sfrustrowana helga
brakuje mi krzyza na tym forum :(

Gość komunistyczny michal
Brakuje mi krzyża w logo o2!😭

Gość janusz wawa
kto przeciwko krzyzom ten przeciwko polsce🖐️😠

Gość taaaaaaa taaaakkkkk
jak polske stac to mozecie buli mln kary za to ze sie nie podporzadkujecie wyrokowi jaki wyda sad w strasburgu :):) biedni jestescie bo zdjecie krzyzy w pl to tylko kwestia czasu :D hahahah

ustalmy że krzyż w szkole wisi bo taka jest tradycja i już. a jak ktoś w nim widzi coś więcej niż kawałek drewna to jego indywidualna sprawa. nikt nikomu modlić się do tych krzyży nie każe.

Gość prosze nie rozsmieszaj
mnie :D:D nie moze nam kazac :D:D wlasnie ze moze i nie podporzadkowanie sie bedzie bardzo bolesne dla glupich polaczkow :D wlochy jako centrum katolicyzmu z tego wzgledu ze tam znajduje sie watykan juz zaczynaja dejmowac te krzyze :) wystarczy ze ktos zaskarzy polaczkow i bedzie srali w gacie bo biedne krzyze wam beda kazali zdjac :D:D wspolczuje :D

a dlaczego ci co nie chcą muszą się godzić na krzyż??? może nich ci co chcą niech się zgodzą na zdjęcie??? krzyże powinny być w kościele a nie w urzędach czy szkołach, powinno się rozgraniczyć religię i państwo dlatego uważam że krzyż i religia powinna zniknąć raz na zawsze ze szkół

Gość toooo
ja poprosze by w klasie wisialy gwiazdy dawida :) mysliscie ze ktos spelni ta prosbe :o nie bo katolicy holbia tylko swoje symbole :) innych juz na scianach nie zauwazysz wszedzie tylko krzyze :) to sie nazywa tolerancja wyznaniowa:)

musiałby się znaleść ktoś wybitnie pojebany by się sądzić w strasburgu z polską o wiszący na ścianie w szkole krzyż:D mnie się spodobała reakcja włochów, po decyzji zalecającej zdjęcie krzyży powiesili szybko tam gdzie ich nie było... jeśli zdejmować krzyże ze szkół to również trzeba rozwalić wszystkie krzyże na grobach znajdujących się na cmentarzach komunalnych:) absurdalne i kretyńskie totalnie robienie problemu z niczego🖐️

Gość martila
chyba nie rozumiesz o co chodzi z tymi krzyzami :) szkola to nie kosciol :) po 1 w szkolach nie powinno byc religii i tak samo jest z krzyzami :) znasz przypadek muzumanina z niemiec ktory sie sadzil w strasburgu i wygral sprawe o to by zrobic w szkole osobna sale bo on chce odmawiac swe modly co iles tam :) ciekawe czy w pl by to przeszlo :D chcesz religii idz do kosciola :) a nie wszedzie te symbole w publicznych miejscach :) jak szkola jest katolicka to wedle mnie niech cala bedzie w krzyzach :)

cmentarz komunalny jest raczej dla ateistów, czyli ja też tam będę leżeć, czy zniknąć mają??? jeśli mimo wszystko ktoś chciał krzyż to nie, powinien zostać ale to sprawa indywidualna, poza tym nie porównujmy cmentarzy do szkół. szkoła jest instytucją państwową i nie powinno być tam miejsca dla religii. chcesz sie modlić idź do kościoła, chcesz sie uczyć idź do szkoły, nie widzicie różnicy???

to ty nie rozumiesz. cmentarz komunalny też nie jest kościołem tylko miejscem pochówku. to dlaczego tam moga być krzyże? a jak ateosta idzie na grób rodzinny i obok widzi krzyże też się poczuje źle czyż nie? to na tej samej zasadzie, twój tok rozumowania, z cmentarzy komunalnych powinny zniknąć krzyże tak jak ze szkół.

Gość ja jestem zdania
ze jak w szkole jest krzyz to niech dadza kazdy symbol religijny kazdego ucznia w klasie :) gwiazda dawida, buuda i inne tam :) ale to nie przjedzie bo polska to kraj jedno kierunkowy tylko katolicyzm i katolickie symbole :) inni sa nie wazni dyskryminacja mniejszosci to sie nazywa :) dlatego czekam az sie w koncu za ten glupI kraj wezma bo sie rzygac chce jak widze te katolickie mordy i wszystko co znim zwiazane :)

Gość nooo wlasnie
ja bym chcial by w szkole u mnie tez zrobili osobna klase bym mogl sie modlic co 2 godziny do swego boga :) ale to nie przejdzie bo to katolicki kraj :o jestes innego wyznania jestes beeee....🖐️ madry kaczynski powiedzial ze nikt nam nie bedzie mowil czy mam zdjac krzyze :D:D zobaczymy czy nikt wam nie bedzie mowil :D bedziecie placic az milo bedzie patrzec :D

klasa jest dla ogółu a grób jest jednostką, nie obchodzi mnie co jest na grobie obok tak samo nie obchodzi mnie co jest w mieszkaniu obok, czy u sąsiadów wisi krzyż czy nie. poza tym zobaczcie jakimi ludźmi są katolicy, uparci, dążący do celu, bo oni chcą to tak ma być bo tradycja bo coś innego. bardzo brzydkie zachowanie narzucają nam coś czego nie powinno być w takich miejscach jak szkoła. ale nie ma to jak obnosić się z czymś a i tak nie zyć z godnie z przykazaniami

krzyże wiszą od dawna, od zawsze wisiały ma to związek z historią, tradycją. robicie z tego wielką aferę i problem tak jakby ten kawałek drewna ograniczał jakieś wasze prawa, wolnośc religijną itp\:D to jest śmieszne.. podobny absurd jak zakaz noszenia symboli religijnych na wierzchu we francji czy tych ciuszków przez arabki :D jeśli zdejmą krzyże(mnie osobiście jest to obojetne, nie zwracałem będąc w szkole na to uwagi nawet) to będzie zwycięztwo absurdu nad logiką.

Gość asale
[zgłoś do usunięcia] FRANKAZWARSZAWY klasa jest dla ogółu a grób jest jednostką, nie obchodzi mnie co jest na grobie obok tak samo nie obchodzi mnie co jest w mieszkaniu obok, czy u sąsiadów wisi krzyż czy nie. poza tym zobaczcie jakimi ludźmi są katolicy, uparci, dążący do celu, bo oni chcą to tak ma być bo tradycja bo coś innego. bardzo brzydkie zachowanie narzucają nam coś czego nie powinno być w takich miejscach jak szkoła. ale nie ma to jak obnosić się z czymś a i tak nie zyć z godnie z przykazaniami Cmentarz tak jak klasa jest dla ogółu, a grób jak i uczeń jest jednostką

Gość a wytlumacz mi
dlaczego wisza tylko krzyze ??? w szkole sa ludzie roznych wyznan nie tylko katolicy , dlaczego zatem wisza w klasie tylko krzyze a symbole innych wierzen nawet nie sa brane pod uwage ? masz na to jakas teorie ? skoro nie ma na scianach symboli innych wierzen to niech nie bedzie tez i krzyzy :) skoro tobie to nie przeszkadza to dobrze ale nie wszyscy sa toba :)

po pierwsze symbol krzyża to nie tylko katolicyzm ale ogólnie chrześcijaństwo. wymień mi ilu w polsce procentowo jest wyznawców innej wiary niż katolicyzm,prawosławie,protestantyzm i reszty odłamów chrześcijaństwa??? :) 1%? krzyż to historia,tradycja jak karp w wigilię albo dzielenie się opłatkiem czy tam jajkiem. i tu nie chodzi o upór katolików bo ja np praktykujący nie jestem, ale o walkę z absurdami.

Gość pokaz mi
klase gdzie oprocz krzyza katolickiego wisi symbol prawoslwany i protestancki :)

jestem przekonany że jakby zrobić referendum i zadać pytanie czy krzyże w szkolach ci przeszkadzają na tyle by trzeba było je wszystkie zdjąć to większość by stwierdziłą że ma to w dupie, jest obojętne. a dlaczego nie widzą inne symbole niż chrześcijańtwa? bo od wieków w polsce dominowało chrześcijaństwo(katolicyzm,prawosławie,protestantyzm) wy ten krzyż rozumiecie i widzicie jako jakiś rodzaj wynoszenia chrześcijaństwa na pierwsze miejsce, jako jedyny symbol prawdziwej wiary itp a to jest tradycja, historia. nikt wam do tego wiszącego na ścianie krzyża modlić się nie każe tak samo jak kochać orzełka białego wiszącego obok. proste.