Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqrka.

cholernie strasznie boli, wychodzi zab madrosci, pomocy!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość qqqrka.

mezowi idzie zab madrosci, ma az opuchniety policzek, bierze leki przeciwbolowe, smaruje znieczulajacym dentoseptem, oklady cieple robi ale to malo pomaga, i jak juz to tylko na chwilke. Jak moge mu pomoc bo widze jak cierpi, u dentysty wyrywaja usemki ale trzeba czekac miesiac od rwjestracji.... Kurcze, powiedzcia jak moze sobie ulzyc, co moze mu pomoc... PLisss

Gość do dentysty i naciąć dziąsło

Gość hfgf
najlepej do dentysty wyrwac ale.... moze macie jakis antybiotyk w domu? paugmentin a najlepszy na taki ból jest przeciwbólowy taki różowy z płynem w srodku nie pamiętam ale ja go bralam na ból po wyrwaniu właśnie 8 mki i dopiero zasypialam

Ale o co tyle krzyku ? Mam 22 lata, zęby mądrości (czyli ósemki) wyrosly mi jakieś 2 lata temu i sobie żyję. Nic złego mi się nie dzieje.

Gość hfg
nurofen chyba forte maja byc takie różowe tabletki z plynem w srodku i niech weżnmie od razu ze dwie ja nawet 3 brałam:/

Gość qqqrka.
mowie mu zeby poszedl do dentysty, ze moze cos teraz poradza bez czekania, ale on nie chce, nie ma sil sie ruszac, lezy i cierpi opuchniety, a to kawalek drogi. A jaki to lek z tym rozowym plynem????BO wlasnie ide zaraz do apteki i cos mu kupie, ale co najlepsze na to?

Gość hfg
o to tyle krzyku ze jednemu rosną dośc bezbolesnie jak mi chyba z dwie a te dwie to umierałam teraz na szczęście ani jednej juz nie mam :)

Gość facet to jest gorszy
niż dziecko.Byle co i od razu KONIEC ŚWIATA jak boli...

Gość qqqrka.
ok, to zaraz lece i kupie. dzieki, a jakies inne jeszcze sposoby na ulge???

Gość qqqrka.
ok, to zaraz lece i kupie. dzieki, a jakies inne jeszcze sposoby na ulge???

Gość hfg
nurofen!!! forte!!! chyba forte jest najlepszy mi przepisał go dentysta po rwaniu 8 i jeszcze szycia tej dziury brrrr jak sobie przypomnie jedzenie papek itd ale troche pomaga ten nurofen przynajmniej sobie zaśnie na troche

Gość qqqrka.
wiem jaki to bol bo sama przechodzilam ale mi wyrwali na szczescie. On jest opuchniety z boly, nie moze jesc mowic nic!!! Ide do apteki,

Gość hfg
hmmm jak najmniej gadac nie otwierac bez potrzeby buzi bo to tylko mocniej boli no i najlepiej apytaj jeszcze w aptece ale ten rozowy nurofen weź i tak może ci cos jeszcze aptekarka poleci o a antybiotyk to byl dalacin...chyba bo to dawno było

Gość hfg
też niestety znam ten ból....

Gość qqqrka.
kupilam, wziol 2 na raz, zobaczymy

Gość qqqrka.
pomagaja mu oklady cieple na policzek, ale tylko troche... moze jakies plukanki, niewiem???

Gość CHASSE
obrzek powstaje z powodu utrudnionego wyrzynania bezwzglednie do stomatologa trzeba po odpowiedni antybiotyk/na wlasna reke mozna sobie pooc- oklady ALE zimne cieplo tylko pogarsza sprawe stosowac np tantum werde lub hascosept i kilka razy dzienni nakrapiac w bolesne miejsce wode utleniona która pomoże zlikwidowac bakteria beztlenowe- jedna z przyczyn bólu.Mozna tez plukac roztworem sody oczyscczonej takiej jak do ciasta- plaska lyzeczka na szlkanke wody. A jutro do STOMATOLOGA! Pozdrawiam.

Gość qqqrka.
dzieki

Gość KK21
niech sie nie przejmuje mi też wyłaził ząb mądrości przez jakis tydzień. Nie mogłem mówić , jesc.itd ale przeszło i zyje dalej. Niebyłem nawet u dentysty, bo pewnie kazał mi go wyrwać. Urusł mi krzywo. Najlepiej jak byś mu to sprawdziła bo jak 1 zab włazi na 2 to jest masakra i czeba isc do dentysty

Gość qqqrka.
ale jego nie boli pierwszy raz... boli kilka dni, potem przestaje i znowu boli, juz od jakiegos czasu. Teraz przylozyl sobie zimny oklad i mu pomogl troche, wczesniej pogarszal sprawe. I te tabletki tez zadzialaly, wczesniej mial ibum forte, polowe tansze od tych ale nie pomagaly...

Gość llpp
Zadne tabletki nie pomoga, trzeba zaparzyc szalwie i plukac usta pare razy dziennie.

Gość hcg
i co pomógl mu ten nurofen troche?

Gość qqqrka.
tak, pisalam wczesniej ze zadzialaly. No wiadomo, calkiem bol nie ustapil ale jest poprawa

Gość wyrwanie zęba

Gość qqqrka.
super tabletki dzialaja 100% jak zadne

Gość jkhjghjkdjfgh
Mi na bol zebow i opuchlizne, a nawet zapalenie zawsze pomaga SEPTOSAN, koszt okolo 5 zl, sa ta ziola do plukania, tabletki sa dobre ale opuchlizna nie schodzi po nich, a po tym po 2 dniach nie ma nic, na zab madrosci moze nie pomoze, ale tak na przyszlosc pisze. A zab jak sie przebije to i bolec przestanie

Gość gość
Polecam Flex mocne wytrzymałe kompresy do wielokrotnego użytku. Super sprawdzają się przy niezliczonej ilości dolegliwości bólowych. Żonie takie ciepły oklad bardzo pomaga przy okresie, ja używam ostatnio dość dużo zimnych okładów na kolano i biodro, które mi trochę ucierpiały od biegania.