Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Dziś odebrałam wynik posiewu moczu i niestety jest e coli w moczu. Jestem w 8 tc. Czy to zagraża mojemu dziecku? Czy leczenie będzie w jakimś stopniu mu szkodziło? Pomóżcie bo zaczynam panikować.

antybiotyk nie zaszkodzi. ale jak sie nie wyleczysz i dziecko urodzi sie z tą bakterią to polezycie w szpitalu ok 10 dni. dziecko bedzie dostawalo antybiotyk. pozniej dostaniesz skierowanie do neonatologa lub nefrologa na badania

Ja się z bakteriami w moczu oraz kamicą nerkową borykam od dawna. Z bakteriami w moczu od dziecka. Sama jako dziecko leżałam na to w szpitalu. Bardzo się boję o mojego malucha. Oczywiście będę się leczyć. Boję się również innej rzeczy. Te antybiotyki, które prawdopodonie dostanę bardzo mnie wyjaławiają i zaraz po ich wybraniu mam problemy grzybiczne w mniejscach intymnych. Dotąd zażywałam z antybiotykami jednocześnie jakieś tabletki ochronne. A co w ciąży? Będę mogła je brać?

ja miałam w pierwszej ciazy s.agalactie - czy jakos tak. moja kolezanka colie. dostałam antybiotyk, niby bakteria zniknęła, dostałam grzybicy , wiec brałam czopki, mała i tak miała bakterie. i moja córka i kolezanki - dostawały antybiotyk dozylnie przez 10 dni. dostalysmy skierowania do lekarzy na badania ukł. moczowych, usg brzyszków, glowek. na szczescie wszystko wyszlo dobrze

ostatnio cos slyszalam, ze daje sie dziecku szczepionke po porodzie, albo przed samym porodem. poszukaj w sieci, zapytaj lekarza, medycyna idzie do przodu :-)

Dzięki kochana, że się odezwałaś. Uspokoiłaś mnie trochę. Najważniejsze dla mnie jest aby dziecko urodziło się zdrowe. W piątek idę do lekarza. Jeszcze raz dziękuję.