Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agjh

Krwawienie, a plamienie?????

Polecane posty

Gość agjh

Witam. Bardzo proszę powiedzcie mi jaka jest różnica między plamieniem, a krwawieniem- lekkim, nie mówię oczywiście o miesiączce, bo to wiem. Czy jeśli podczas podcierania się na papierze jest żywa krew, ale przy sikaniu krwi nie "wysikuję" do muszli, to jest krwawienie, czy plamienie? Wiem, że takie brązowawe, czy różowe upławy, czy tam śluz, są ewidentnym plamieniem, ale nie wiem jak interpretować to co opisałam. Powiedzcie mi jeszcze, skąd Wy wiecie, że zastosowanie wkładki wystarczy, że nie musicie użyć podpaski? Ile krwi wchłonie taka wkładka? Przecież nie można zawsze z podpaską latać. Moje miesiączki zawsze były nieregularne. Jejku, nie odbierzcie mnie źle. Poradźcie mi i napiszcie mi jak poznać kiedy plamię, a kiedy lekko krwawię- tak jak wspomniałam chodzi o sytuację w której podcieram się i widzę krew, ale nią nie sikam. Jezuuu, jestem skołowana. Zawsze miałam okres, potem luz, a teraz jakieś hece się u mnie dzieją. Do lekarza oczywiście pójdę, ale najpierw Was kobitki proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi.

Gość napisz jeszcze raz w skrócie
bo nie chce mi się tyle czytać:P

Gość Jedno wyjście
Jeśli masz nieregularne miesiączki, to jak najbardziej powinnaś udać się do lekarza, niech zleci odpowiednie badania i znajdzie przyczynę. Być może któryś hormon szwankuje. Nie martw się na zapas, tylko działaj. Szkoda nerwów na domysły :)

Gość agjh
Od jednego z lekarzy usłyszałąm, że "taka widać moja uroda". Odpowiedzcie mi jak to odróżnić i ile taka wkładka zniesie? Nie chce szie w razie czego z czerwonym tylkiem obudzić ;)

Gość kurczak blades
Krawanienie to krwawienie i wcale nie oznacza sikania krawia ;) podcierasz sie krwia, albo i nie zawsze i wciaz to krwawienie, wiadomo ze przez te 3, 4, 5 czy iles dni okres nie jest tak samo obfity i ze przez 24 godz nie rąbie Ci sie caly czas krew :) a to kiedy sikasz i czy trafiasz w moment ze masz akurat tak ze leci to juz czysty przypadek :) plamienie to wlasnie nie jest krew- jakis sluz, bardziej takie cos :)

Gość agjh
BARDZO Ci dziekuje za odpowiedz!!!