Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam. Cchciałam zasięgnąć opinii na temat prezentu mikołajkowego dla mojej córeczki. Ma 5 lat. Zabawek w zasadzie jej nie brakuje, a ja chciałbym dać jej coś wyjątkowego z czego na pewno sie ucieszy. Mam kilka pomysłów ale wciąż nie jestem z nich na 100% zadowolona. Macie jakieś propozycje? a może jest cos co dostałyście w dzieciństwie i pamietacie do dzisiaj?

Gość ja mojej
siostrzenicy zamierzam kupić coś z zestawów playdoch (nie wiem czy dobrze napisałam) ma 5lat i zauważyłam,że bardzo lubi rysować..malować...wycinać...a takiej plasteliny jeszcze nie ma!!! :) dziewczynka ma wielką wyobraźnię i wiem że spodoba jej się ten prezent:)

Gość kiedyś byly inne czasy
ja pamiętam misia. Dostałam go od ojca chrzestnego i do 18 roku życia z nim spalam i w niego płakałam. Teraz bawi się nim moja córka. Jest poniszczony i pewnie nikt by za darmo go teraz nie chciał a dla mnie to najdroższa zabawka na świecie.

Gość mala miiiii
zwierzątko jakieś :)

Gość altra
ja tez uwazam, ze slodycze sa bardzo dobrym pomyslem na mikolaja, jakas ladnie zapakowana paczka moze z jakims malym misiem w srodku:) jesli chcesz zeby bylo inaczej zorganizuj jakiegos mikolaja do wreczenia paczki:) w centrach handlowych orgazniuja cos takiego czasem. wiem bo kolezanka z pracy zostawia w tyjm roku swoja paczke dla dziecka w Arkadach we Wroclawiu;). w innych centrach moze tez cos takiego jest.

no własnie zwierzatko raczej nie wchodzi w grę na razie, nie dość ze mamy małe mieszkanie to nikt nie ma czasu aby się nim zajmować. hmmm z tym Mikołajem to moze rzeczywiście dobry pomysł, nawet nie wiedziałam ze w Arkadach cos takiego organizują. Zastanawiam się tylko czy mój szkrab się nie wystarszy, raczej nie nalezy do przebojowych dzieci. jak myślicie? :)

ja myślę że co by właśnie to nie było (najlepiej doradzam plastyczną zabawkę albo ładną sukieneczkę) to z ręki mikołaja będzie to 100 razy bardziej cenne. Polecam mikołaja z doświadczenia.

Gość mama kaludii
ja tam nie pamiętam za bardzo co dostawałam ( pewnie slodycze i jakąś małą zabawke , bo większe były pod choinkę) ale zawsze był mikołaj w kościele ( akurat mieszkaliśmy na wsi .... i wszystkie dzieciaki były podekscytowane :) a jak któreś sie bało podejść to szło z mamą lub tatą :) a zawsze przed mikołajem ćwiczyliśmy jakieś wierszyki żeby mu powiedzieć lub piosenke zaśpiewać :) to było przeżycie :)

Gość altra
mysle, ze sie nie wystraszy, jak cos to wlasnie mozesz podejsc z dzieciakiem do mikolaja:) poza tym bedzie pewnie pelno innych dzieci tam :)

wiem ze moja córka szybko znudzi się taką ciastoliną, woli raczej zagadki czy łamiglówki, a co myślicie a jakiejś edukacyjnej grze? ja coś w tym kierunku myślę, nie wiem tylko jaką gre mogłabym kupić pięciolatkowi

Gość altra
proponuje sie wybrac do jakiegos smyka i tam, wszystko poogladac, na pudelkach sa oznaczenia dla jakis dzieci sa konkretne gry:)

może podpytać dziecka co by 'napisało' w prośbie do świętego mikołaja.

ja dla Chrześnicy (7 lat) kupiłam takie serduszko: http://www.allegro.pl/item820448190_hannah_montana_true_star_perfumka_15ml.html do tego chciałam kupić puzzle, ale z Hanna Montana u nas nie było http://www.biedronka.pl/str/2/i/6.php no i jakąś koszulke i słodkiego Mikołaja.. Moja Jogobelka teraz jest na etapie Montana, Montana ale kiedyś kupiłam jej na allegro Walizke z kosmetykami, jakieś błyszczyki, chyba lakier do paznokcji - też się bardzo cieszyła

puzzle to bardzo dobry pomysł właściwie :) już wiem ze na pewno zaniosę paczkę do arkad, żeby dostała ją z rąk "prawdziwego" Mikołaja, w razie czego podejdę z nią :) myślę ze to będzie przeżycie, które długo zapamięta. Nie wiem tylko do kiedy muszę się z tym prezentem wyrobić, tzn do kiedy można zanosić je do akrad? ktoś się orientuje?

ja pamiętam, że w zerówce od Mikołaja dostałam swój pierwszy, prawdziwy zegarek na rękę :) cieszyłam się niemożliwie, takie to "dorosłe" było :D może i Ty poszukaj czegoś fajnego, kolorowego? sklep minuta ma takie zegareczki dla dzieciaków, powinnaś znaleźć coś ładnego.

na zegarku mała nie zna sie jeszcze, ale kto wie, może to i dobry pomysł, czegoś się nauczy :) taki maluch z zegarkiem na rączce, hehe, fajne ;)

świetny pomysł, są też bardzo ładne zagary na ścianę dla dzieci co mówią.

Gość altra
moze faktycznie lepszy bedzie ten na sciane bo na raczce takiemu dzieciaczkowi moze troche przeszkadzac:) ale to juz mama wie najlepiej;)

No i ostatecznie kupiłam jej takie duże fajne puzzle, myślę, że jej sie spodobają. Zaniosłam prezent do arkad i tylko czekam na niedzielę :) Dzieki za pomoc w wyborze prezentu :)