Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvbcvbvbvb

Studiowanie i szkoła policealna?

Polecane posty

Gość bvbcvbvbvb

Jestem na pierwszym roku studiów, a od Nowego Roku chcę zapisać się na dwuletnie studium (darmowe, więc nie wiem, co z tego wyniknie). Myślałam o kierunku związanym z reklamą. Myślicie, że to dobry wybór? Warto sobie tym "zawracać" głowę?

Gość nauki nigdy nie za
dużo a te studium może ci się kiedyś przydać

Gość bvbcvbvbvb
A czy jest szansa, że zaraz po takim studium dostałabym pracę?Na co jest teraz zapotrzebowanie? Bo równie dobrze mogę wybrać inny kierunek... Może ktoś z was skończył jakieś ciekawe studium?

ja bym Ci radziła takie, które daje jakieś konkretne umiejętności; w takim studium reklamy mogą być same takie ogólnorozwojowe pierdoły, na nie najwyższym poziomie; lepiej coś takiego, co w jakiś sposób jest związane z Twoimi studiami i daje Ci praktyczne umiejętności; np. nie "reklama" ale jakaś grafika, projektowanie; kosmetyczne studium może być fajne; jakieś tam projektowanie wnętrz - tak mi się wydaje

Gość bvbcvbvbvb
A np multimedia i grafika komputerowa? Nie jest to co rpawda związane z moim kierunkiem studiów..

Gość bvbcvbvbvb
psychologię w jęz. angielskim

wiesz, a najlepiej byłoby się konkretnie zająć tym, co studiujesz, porządnie do tego przyłożyć, przełożyć sobie na polski i się zorientować, jak w tym kierunku możesz się rozwijać zamiast rozmieniać się na drobne w jakichś bezpłatnych studiumach... zamiast tego studiumu pójść na jakiś fajny wolontariat, niekoniecznie do "biednych dzieci" czy hospicjum (chyba, że Cię to kręci), ale do jakiejś instytucji, która wydaje Ci się fajna i którą miałabyś szansę od środka poznać...