Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6w1

Co myślicie o szczepince 6 w 1???

Polecane posty

Gość 6w1

6 w 1 - szczepionka skojarzona przeciwko: WZW B, błonicy, tężcowi, krztuśćcowi, polio, Haemophilus influenzae typu b prosze o opinie.... mamy zdecydowały byście sie na tą szczepionke???

Gość hela z weselicha
tak, moje dziecko ją dostało, brak zastrzeżeń, 0 problemów i jakichkolwiek reakcji na szczepoinkę

Gość ja bym nie dała
nie dość, że jest bardzo duzo skutków ubocznych po tych szczepionkach - np. nagłę niewyjasnione zgony zdrowych wcześniej dzieci, to jeszcze są płatne! i w innych krajach Europejskich nie dopuszczone do obrotu! ja szczepie min co muszę dziecko i to musza byc sprawdzone w praktyce klinicznej przez wiele lat preparaty.... nie mam zamiaru eksperymentować na życiu włąsnego dziecka!

Gość 6w1
i nic sie po niej nie dzieje??? bo czytałam opinie ze dzieci zle znosza ta szczepionke a moj lekarz nalega abym zaszczepiła dzicko ta szczepionka.

Gość 6w1
??? ktoś może jeszcze si wypowie???

kur... nie nakrecac sie, ze bedzie zgon albo autyzm odrazu. NFZ nie wpuszcza na rynek tak po prostu byle co... ja szczepilam akurat 5w1 bo braklo mi kasy na tą droższa niestety. szczep a nie pytaj dewotów bo to bezsens. Dziecko zdrowe bez powiklan, autyzm jak sie ma pojawic to sie pojawi predzej czy pozniej to są GENY(nie mowie tu o dziedziczeniu) a nie szczepionki na litosc boską;/

Gość moim zdanim lekarz
wciska ci tę konkretną szczepionkę, bo ma jakieś profity od firmy farmaceutycznej za wypisywanie tych a nie innych lekarstw!

Gość 6w1
na początku chciałam tą szczepione ze wzgledu na to ze mały bedzie miał mniej kłuć i nie bedzie tyle płaczu, później mi powiedziano o tych powikłaniach i zrezygnowałam teraz lekarz mi mówił zeby ta szczepionke kupić albo ta 5w1 i szczerze mówiac nie wiem co robić

Gość taaa bo nasz NFZ to Bóg
ciekawe dlaczgo w takim razie, w krajach znacznie bardziej rozwiniętych i bogatszych od Polski jest DUŻO MNIEJ SZCZEPIEŃ w obowiązkowym kalednarzu! a szcepionek skojarzonych nie ma wcale? np. w Japonii opóźniono kalendarz szczepień aż o 2lata! wyjasni mi po co 3 miesięcznemu dziecku zdrowej matki szczepienie na zapalenie wątroby, którym można się zarazić drogą płciwą? - czy to nie głupota, przecież można zaszczepić w wieku 8 czy 10 lat i spokojnie wystarczy! moim zdaniem nasz NFZ mysli o swoich zyskach, a nie o zdrowiu naszych dzieci.. stąd ta nagonka na szczepinia na wszystko co się da... paradoksalnie...z biedy...

ja swojego szczepilam zgodnie z kalendarzem szczepien nawet mi wpisaly do ksiazeczki ze mama sie nie wyraza zgdy na łaczona szczepionke.

Gość hela z weselicha
ale macie jazdę z tymi szczepionkami, szczepionką, którą dostał synek to infanrix hexa, nawet zaczerwienia ani temperatury nie miał, dostał tez pneumokoki, ja szczepię bo takie zalecenie jest dla dzieci urodzonych z wadami serca (bo to nas dotyczy)

Gość hela z weselicha
aha, pneumokoki i infanrix dostawał zawsze tego samego dnia, po co kłuć dziecko sto razy?

a ja core szczepilam tylko wg kalendarza.nic nie dokupywalam bo nie widzialam sensu w tym.a co za roznica raz klute czy 3?i tak bedzie pakac i tak.jakos tyle czasu dzieci sa szczepine standardowo i zyja i maja sie dobrze.nie wiem po co ta nagonka na szczepionki skojarzaone.pewnie tylko dlatego ze lekarze maja procent od liczby przepisanych platnych szczepien

Gość taaa bo nasz NFZ to Bóg
czy szczepisz czy nie - twoja sprawa, moim zdaniem najważniejsza jest świadomość dokonywanego wyboru! ja osobiście wolę, aby dziecko pocierpiało 3 minuty dłużej od ukłucia... ale później było zdrowe i dobrze się rozwijało. Przeczytajcie sobie List pani prof dr Marii Doroty Majewskiej opinia neurobiologa, na temat szczepionek....

zawsze sie znajda zwolennicy i przecownicy szczepionek i zawsze zdania beda podzielone,wiec nie ma co dyskutowac.kazdy ma wybor i wybiera to co uwaza za sluszne.moja cora nie miala zadnych komplikacji po szcepieniach.narazie zakonczylysmyszczepienia przed 2 rokiem zycia.nastepne w wieku 5 lat dopiero

Gość lekarz nalega bo
na tym zarabia i tyle. Ja szczepie dziecko tylko podstawowymi szczepionkami ktore sa nieplatne i przez wiele lat stosowane i przez to bezpieczne . A te nowe 6 w 1 to jest dopiero eksperyment i tak nprawde nikt nie wie jkaie beda w przyszlosci skutki tych szczepionek.