Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lewicowamotka

porodówka

Polecane posty

Gość lewicowamotka

dziewczyny,wybierając szpital w którym chcecie rodzić,na co zwracacie uwagę?Bo sądząc po mieszkankach mojej miejscowości,to ja chyba nienormalna jestem:aparatura do ratowania życia dzieci,usg na izbie przyjęć,znieczulenie zewnątrz oponowe,łatwy dostęp do cc w razie komplikacji,opinia o lekarzach,przestrzeganie higieny na oddziale.

ja miałam w planach wybrać szpital, gdzie w razie czego podadzą zzo i nie boja się cesarek (gdyby np poród naturalny nie postępował i trwał zbyt długo). W konsekwencji wybrałam szpital, który widzę z okna swojego mieszkania :) Czyli przeważyło to, że jest blisko, mąż bez problemu może mnie odwiedzać nawet kilka razy dziennie i w każdej chwili mogę kogoś bliskiego poprosić żeby coś mi przyniósł :)

Gość lewicowamotka
jak to po co-żeby zobaczyc czy dziecko nie jest owinięte pępowiną.Wtedy można natychmiast robić cc.W moim szpitalu jest najnowsze usg na izbie,z kontrolą tętna i akcji serca

Gość lewicowamotka
ja wybrałam odległy szpital,nie zależy mi na odwiedzinach,wszystko co potrzebne dla dziecka i dla siebie mam już spakowane,wcześniej kupione,a na żarcie i nieplanowane wydatki wezmę kasę ze sobą.Już raz rodziłam i wiem co jest najważniejsze