Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhdgfurgth

Pozbawienie ojca praw rodzicielskich

Polecane posty

Gość kodeks rodzinny i opiekunczy
Pozew moze przesłac do sadu organ opieki społecznej . Zawsze tez moze to zrobic sprokrator , o ile uzna ze tego wymaga interes społeczny...

Gość jhdgfurgth
SKORO TAK TO ILE RAZY MOGĘ ODWOŁYWAĆ SIĘ OD TAKIEJ DECYZJI?

Gość nie masz takiego obowiązku
to współczuję matce :( Ty możesz odpis orzeczenia sądowego pobrać w sądzie , w którym dane orzeczenie zostało wydane jako strona postępowania karnego (z podanych informacji wynika, że miałaś status pokrzywdzonego) masz do tego prawo na podstawie art. 156 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks postępowania karnego (Dz. U. Nr 89, poz. 555 ze zm.). trzeba zebrać dokumenty potwierdzające fakt znęcania się ojca nad członkami rodziny, leczenia odwykowego, także zeznania świadków przedstawić także wszystkie swoje wydatki-rachunki: na życie, leczenie, inne stałe koszty oraz pobrać zaświadczenie z pośredniaka potwierdzające rejestrację i wysokość zasiłku (jeśli jest) Twoja sytuacja finansowa uniemożliwia alimentację , a jeśli ojciec dodatkowo okaże się niegodny alimentacji - nie będziesz płacić alimentów jeśli ojciec jest w wieku produkcyjnym, powinien podjąć pracę jeśli nie może (ze względu na stan zdrowia) zapewne jest to wynikiem długotrwałego picia - zatem ponosi odpowiedzialność za stan w którym się znalazł trzeba to wykazać powodzenia

Gość kodeks rodzinny i opiekunczy
od wyroku raz

Gość jhdgfurgth
USPOKOIŁAM SIĘ TROCHĘ PO TWOICH SŁOWACH BO TO ZNACZY ŻE MAM JAKIEŚ SZANSE TYLKO CZY ZEBRANIE TYCH WSZYSTKICH DOWODÓW BĘDZIE TAKIE ŁATWE. BARDZO CI DZIĘKUJĘ! MAM NADZIEJE ŻE BĘDZIE DOBRZE

Gość jhdgfurgth
A JESZCZE JEDNO... JAK PRZYJDĄ DO MNIE CI LUDZIE Z MOPSU NA SPYTKI TO CO MÓWIĆ? OD BRATA CHCIELI WYSOKOŚĆ ZAROBKÓW OD JEGO ŻONY TEŻ. CZY MOGĘ W OGÓLE ODMÓWIĆ JAKIEGOKOLWIEK WYWIADU? I CZY POWINNAM? CHCĘ POSTĄPIĆ TAK ŻEBY MI TO WYSZŁO NA DOBRE

Gość agati
Czy to oznacza,ze jezeli ojciec dziecka jest pozbawiony wladzy rodzicielskiej,to kiedys tam jesli ojciec znajdzie sie w sytuacji jak opisuje autorka dziecko prawnie nie musi placic alimentow?Jesli ojciec ma kupe dlugow,niesplacone kredyty,to dziecko tez nie jest zobowiazane?Pozdrawiam serdecznie

jhdgfurgth, nie masz zarobków jako takich, więc, o tym właśnie powiesz :) agati, ojciec był pozbawiony praw rodzicielskich, ale ciążył na nim obowiązek alimentacyjny czy je płacił? jeżeli tak, to niestety jesteś zobowiązana do płacenia to jest chore prawo, które musi być zmienione, ale odgórnie, żeby dzieci poszkodowane nie krzywdzić jeszcze dodatkowo

Gość ideantyczna historia
Ja miałam identyczną sytuację w domu rodzinnym. Kiedy miłam 28 lat, założyłam rodzinę i znalazłam dobrze płatną pracę, mój 'TATUŚ' nagle sobie o mnie przypomniał. Kiedy miałam 15 lat też odbył się szereg spraw o znęcanie się nad rodziną, siedział w więzieniu również z 'niebieską kartą'. Kiedy zażądał pomocy. Złożyłam zawiadomienie w prokuraturze, odbyły się 4 sprawy sądowe z mojego powództwa o pozbawienie go możliwości otrzymania alimentów. Na sprawie były analizowane akta ze spraw dotyczących się znęcania, psycholog przeprowadził wywiad ze mną, jak i z moją mamą. Sprawę wygraliśmy, wyrokiem prawomocnym. Nie jesteśmy zobowiązane finansowo w stosunku do ojca, pozostaje tylko mentalność. Od czasu do czasu trochę mu pomagam, ale to tylko z czystej woli. Nic więcej. Radzę Ci porozmawiać z prawnikiem.Dokładnie opisać sytuację z czasów Twojego dzieciństwa, jak i sytuacji w jakiej się teraz znajdujesz. Jeżeli trafisz na kogoś kompetentnego, to wygrasz sprawę bardzo szybko.

Gość jhdgfurgth
JA JUŻ PŁACIŁAM ZA OJCA DŁUGI I MAM DOŚĆ TEGO CZŁOWIEKA!

Gość jhdgfurgth
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM!!!!!!!

Gość hahahhahhhh
nie masz obowiązku wpuszczania kogokolwiek do domu, chyba że policjantów z nakazem przeszukania albo aresztowania. A tych palantów z mopsu spuśćcie po schodach

autorko, jeszcze raz życzę powodzenia! hahahhahhhh, po co radzisz działać na własną niekorzyść? przecież notka przedstawicieli MOPSu pójdzie ad acta

Gość jhdgfurgth
A JEŚLI BĘDĄ PYTAĆ O ZAROBKI MĘŻA UDZIELAĆ JAKICHKOLWIEK INFORMACJI?

Gość jhdgfurgth
MYŚLAŁAM O POWROCIE DO PRACY ZA JAKIŚ CZAS CZY W TAKIM WYPADKU NA RAZIE Z TEGO ZREZYGNOWAĆ?

Gość jhdgfurgth
CZY JEŚLI ON PRZYZNA SIĘ DO BŁĘDÓW Z PRZESZŁOŚCI MOGĄ WZIĄĆ POD UWAGĘ JEGO SKRUCHĘ? CZY MOGŁOBY TO PODZIAŁAĆ NA JEGO KORZYŚĆ?

Gość jhdgfurgth
NIE UTRZYMUJĘ Z TYM DNEM ŻADNEGO KONTAKTU I SAM SIĘ WYKASTRUJ PODSZYWIE ŻAŁOSNY!

podszywie, ja się już pożegnałam właściwie :D mąż nie ma żadnych zobowiązań względem Twojego ojca a co do kwestii pracy - zaczekaj, jeśli masz taką możliwość --- to był ost. mój post

a tak w ogóle to tylko prostaki i chamy piszą wielkimi literami na forum

Gość jhdgfurgth
DZIĘKUJE ZA WSZYSTKO!!!!!!! BARDZO MI POMOGŁAŚ!

Gość agati
do nie masz takiego obowiazku-dziekuje za odpowiedz,nie chodzi o mnie a o mojego syna ,ktory ma 11 lat.Ojciec zostal pozbawiony praw rodzicielskich zaraz przy ustaleniu ojcostwa ,nigdy dobrowolnie nie placil alimentow,otrzymywalam zaliczke alimentacyjna z funduszu,mial kare w zawieszeniu za uporczywe uchylanie sie od placenia alimentow.Wiem ,ze ma mnostwo dlugow,ktorych nie splaca i tak sie zastanawiam ,czy moj syn moze byc obarczony kiedys jego dlugami?Czy jest cos co powinnam zrobic?

Gość agati
do nie masz takiego obowiazku-szkoda,ze to byl Twoj ostatni post:-((( do autorki topiku,zycze powodzenia i mam nadzieje,ze sprawa zakonczy sie pozytywnie dla Ciebie.Pozdrawiam