Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhdgfurgth

Pozbawienie ojca praw rodzicielskich

Polecane posty

Gość jhdgfurgth

Jest tu jakiś prawnik? Proszę o radę.! Jestem osobą pełnoletnią (25lat) mam własną rodzinę (mąż, córka) ja nie pracuję zajmuję się dzieckiem utrzymuje nas mąż mieszkamy u teściów którzy sami pracują i pomagają man. Mój ojciec alkoholik od którego w życiu nie dostałam nic dobrego. Na policji miał założoną tzw. niebieską kartę siedział w więzieniu za znęcanie się nad rodziną. Bił mnie a jak miałam 17lat pobił mnie tak że zalałam się krwią i wyrzucił mnie z domu bo taki miał kaprys. Dziś mój ojciec chce ode mnie od mojego rodzeństwa i mamy pieniędzy na życie i zakwaterowania bo jest bezdomny. Chcę wystąpić o pozbawienie go praw rodzicielskich żeby dał mi wreszcie spokój bo nie chcę mieć z tym człowiekiem nic wspólnego! Jak takie coś wygląda? Proszę o radę i poważne wypowiedzi bi to poważna sprawa.

Gość on juz nie ma praw
do CIEBIE

Gość on juz nie ma praw
WIEC NIE MOZESZ GO ICH POZBAWIC

Gość a po co ci to
normalnie złoż skarge na policji, a twoj mą z jak ma jaja to powinien go zlac tak, aby tamten sie odwalił od was

Gość on juz nie ma praw
JEGO WŁADZA RODZICIELSKA SKONCZYŁA SIE ( WYGASŁA ) Z CHWILA UZYSKANIA PRZEZ CIEBIE PEŁNOLETNOŚCI ( EW. WYJSCIA ZA MĄŻ )

Gość kodeks rodzinny i opiekunczy
stanowi,ze jestescie niestety zobowiazani do alimentacji

Gość ale zdaje się ojciec może
zażądać alimentów...

zstepni przed wstepnymi a wstepni przed rodzeństwem

jesli zatem Twoi rodzice sa rozwiedzeni - jestes pierwsza w kolejce do łozenia na jego utrzymanie

Gość jhdgfurgth
ON NIE BYŁ U MNIE OSOBIŚCIE U MOJEGO BRATA BYLI JACYŚ LUDZIE Z MOPSU NA WYWIAD. WIĘC SKORO NIE MA PRAW RODZICIELSKICH TO CO MOGĘ ZROBIĆ ZEBY DALI MI SPOKÓJ BO NA PEWNO MU NIE DAM ŻADNYCH PIENIĘDZY! A ZNAJĄC NASZE PRAWO WIERZĘ ŻE MOGĄ MI NARZUCIĆ ALIMENTY NA NIEGO. jEST TAKA MOŻLIWOŚĆ? MAŻ JESZCZE O NICZYM NIE WIE BO JEST W PRACY A JA DOPIERO CO O WSZYSTKIM SIĘ DOWIEDZIAŁAM

Gość nie ma dochodów sama jest
na utrzymaniu, mieszka u teściów, nic nie będzie płacić.

Gość jhdgfurgth
ALE JA NIE PRACUJĘ! WIĘC JAK MAM UTRZYMYWAĆ TEGO PALANTA? CZY TO ŻE ZNĘCAŁ SIĘ NAD RODZINĄ I SIEDZIAŁ W WIEZIENIU NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA?

Gość zdecyduj sie czy w koncu
on ma te prawa czy nie????

Gość jhdgfurgth
ŚWIADKOWIE NIBY SĄ ALE MYŚLĘ ŻE JAKBY PRZYSZŁO CO DO CZEGO NIKT BY SIĘ NA TO NIE PORWAŁ ŻEBY BYĆ MI ZA ŚWIADKA OBDUKCJE KIEDYŚ MIAŁAM ALE MI JA UKRADŁ JAK JESZCZE MIESZKAŁAM W DOMU A PRZY TYM JAK MNIE POBIŁ I WYRZUCIŁ Z DOMU POCZUŁAM SIĘ WOLNA JAK PTAK ZAMIESZKAŁAM U RODZICÓW OBECNEGO MĘŻA I CIESZYŁAM SIĘ ŻE JUŻ NIGDY MNIE NIE UDERZY NIE MYŚLAŁAM WTEDY O OBDUKCJI

Gość manikaa
nie możesz pozbawić praw rodzicielskich bo jesteś pełnoletnia i ojciec żadnych praw rodzicielskich do ciebie już nie ma. niestety, wiem, bo sama próbowałam się dowiadywać na forum prawnym. Jedyne co możesz w tej chwili, to załatwienie sobie pełnego rozdziału (nie wiem jak to się nazywa fachowo) że ani ty się nie będziesz mogła domagać niczego od ojca, ani on od ciebie.

Gość jhdgfurgth
CO MAM ROBIĆ?

Gość manikaa
iść do prawnika?

Gość nie masz takiego obowiązku
nie masz stałego źródła dochodów (jesteś na utzrymaniu męża)

Gość POCZYTAJ W KODEKSIE
to nie boli

Gość jhdgfurgth
ON JEST SKOŃCZONYM ALKOHOLIKIEM WRAKIEM CZŁOWIEKA MA GRUŹLICE WYRZUCILI GO ZE SZPITALA ZA PIJAŃSTWO. JA NIGDY W ŻYCIU NIC OS NIEGO NIE DOSTAŁAM! JAK SIĘ BRONIĆ? NIE SĄDZĘ ŻE SAM WYSTĄPI DO SĄDU O COŚ TAKIEGO CZY PAŃSTWO MOŻE ZAŁOŻYĆ SPRAWĘW SĄDZIE O COŚ TAKIEGO?

Gość jhdgfurgth
GDZIE ZNAJDĘ TAKI KODEKS?

Gość jhdgfurgth
TO JUŻ SWOJĄ DROGĄ ALE CHCIAŁABYM ZROBIĆ CO JESZCZE

Gość jhdgfurgth
KURWA CO ZA JEBANY KRAJ! CHOĆBY MNIE MIĘLI POKROIĆ TO NIE BĘDĘ PŁACIĆ NA TEGO SKURWYSYNA! CZY NAWET JEŚLI SĄD NARZUCIŁ BY MI PLACENIE NA NIEGO MOGĘ SIĘ ODWOŁYWAĆ OD TAKIEJ DECYZJI? ILE RAZY?

ojciec sam musi złożyć pozew lub osoba (pełnomocnik) przez niego wyznaczona czy mama jest z nim rozwiedziona i czy rozwód był z orzeczeniem o winie? (to już w sprawie mamy się pytam)

i uspokój się przede wszystkim :O

Gość jhdgfurgth
MAMA NIE MA ROZWODU BO ZA KAŻDYM RAZEM JAK ZŁOŻYŁA POZEW NIE MOGLI USTALIĆ JEGO POBYTU I TAK JAKBY UNIEWAŻNIALI POZEW. CO MAM ROBIĆ?