Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kunia123

Święta 2009 2010

Polecane posty

Kto już myśli o świętach przecież niedługo koniecz listopada i grudzień czas świąt dziś już 18 luty jeszcze ok niecałe 2 tygodnie i grudzien porozmawiajmy sobie o nich .... -świętach.

Gość edusk
ja mysle już nad prezetami ..jest tyle do zrobienia

Gość onke
ludzie widze o swiętach tu jeszcze nie mysla

Gość ja już nie mogę się ich
doczekać:D:D:D Szkoda,ze sa tylko raz w roku:ODla mnie świeta mogłyby być co miesiąc;)Tylko z kasa cieżko byłoby wyrobić:PAle atmosfere świat po prostu uwielbiam❤️

Gość święta święta ach ach
jak u was wyglądają przygotowania? jakie macie zwyczaje? Np. U mnie w domu zawsze uberamy choinkę w wigilię rano. W zeszłym roku postanowiłam z bratem, że w wigilię sami pójdziemy po choinę i przytargamy ją do domu. I tak było. Śmiechu było co nie miara. Wzieliśmy piłę, siekierę, piłe dwuosobową, piłę z taką rączką- ogólnie mieliśmy masę sprzętu i do tego apart. Chodziliśmy 3 godziny, nic nie mogliśmy znaleźć, pokłóciliśmy się, zgubiliśmy się, ale było tak śmiesznie, tak fajnie, tak świątecznie, że w tym roku też tak zrobimy. Ale taraz mamy już jakieś doświadczenie i będzie lepiej. ps. ostatecznie choinkę ubieraliśmy w wigilię o 14:p

Przypomniało mi się moje dzieciństwo..z moimi braćmi mieliśmy podobne "przeżycia " jesli chodzi o choinkę :P Teraz sprzatanie, gotowanie, lampki na choince, żeby jeszcze był snieg - i będzie bosko jak co roku.:)

w jakim gronie spędzacie święta? Ile osób jest na Wigilii? ja mam 5-cio osobową rodzinę. Zawsze byliśmy na święta sami. W zeszłym roku było nas razem 10! wolicie spędzić wigilię z najbliższą rodziną- mąż, dzieci, czy w nieco szerszym gronie?

u mnie od lat co najmniej 20 osób, sama rodzina, przyzwyczaiłam sie do rodzinnych świąt - chociaż czasami marzą mi się spokojne święta :)

Gość a ja ide w wigilie
do roboty siedze jak najdluzej i wracam na gotowe nic nie musze robic, nastepnego dnia odsypiam do 15 stej, wieczorem sie napijam a w drugi dzien lecze kaca i pos wietach hahaha

a ja lubię te przygotowania:) no tylko nie gotowanie:p macie zawsze te 12 potraw? U mnie zawsze się tyle przygotowuje. Dwunastą potrawą jest co prawda kompot z suszu, ale tez się liczy!:pp