Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadfasdasdasdasd

czy hevilan na opryszczke mozna brac w trakcje ciazy

Polecane posty

Gość dsadfasdasdasdasd

Witam, moja zona jest w pierwszym miesiacu ciazy, wyskoczyla jej opryszczka. Gin zapisał Hevilan ale tam w ulotce napisane jest ze nie mozna brac w ciazy. Ktos mial jakies doswiadczenia z tym lekiem i opryszczka?

jeśli chodzi o opryszczke wargową to wiem że niektóre tego typu leki żeczywiscie są zakazane w ciązy tym bardziej w pierwszych trzech miesiącach. Ja ostatnio sama szukałam informacji na ten temat , ponieważ sama dostałam opryszczke ale zadnych leków jednak nie chciałam brac i dlatego po 4 dniach już nie było śladu:) Trzeba tylko pamietac zeby nie zarazić tym wirusem narządów płciowych , ponieważ wtedy to już jest bardzo niebezpiecznie.

Gość bep
Mnie też opryszczka wyskoczyła w I trymestrze ciaży.W ulotce leku który Twoja żona dostała od lekarza jest tak napisane bo takich miejscowych leków nie testuje sie na ciężarnych i tak naparawde jest mała grupa leków które w ciązy można stosować.Skoro lekarz przepisał to chyba wie co robi.Ja na moją opryszczke stosowałam maśc Tormentiol,w ulotce też pisze że można tylko jeśli korzyśc dla matki przeważa nad korzyścia dla płodu ale takie małe ilości nie zaszkodzą a pozostawienie opryszczki bez leczenia tak jak sugeruje koleżanka powyżej jest niezbyt mądre bo można dbać aby jej nie przenieśc na narządy połciowe jednak można ja przenieśc na inne częsci warg,nosa czy twarzy.