Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Wspomagacie żebrzących?

Polecane posty

Gość ode kjmnie dostaja
co najwyzej kopa w dupe a jak jestem nabuzowany to i wpysk wychaczą

to zalezy...ja nie daje kasy tylko proponuje cos do jedzena lub picia albo ciuchy jesli chce pieniedzy a mwi ze jest głodny to nie daje....

Dzisiaj zaczepiła mnie na ulicy babcia z prośbą o wspomogę a ja się spieszylam i teraz mam wyrzuty sumienia . Że nie pomogłam :(

Gość ja wspomogę jak mam
Dla mnie 1-2 zł to nie majątek a komuś może pomóc :-) Zawsze sobie myślę,że kiedyś ja mogę potrzebować pomocy... ;-)

Kasy bym już w życiu nie dała!!!! Raz dałam i miałam nauczkę:/ Rumuni zrobili natol na moje miasteczko... i żal mi się zrobiło - dałam wszystkie drobne:////// i co za chwilę patrze, a do tej "biedaczki" podchodzi laska odjebana jak szczur na otwarcie kanału i z takim tekstem do żebraczki: "I jak dzisiaj?" na widok pieniędzy dodała "No nie tak źle...." Myśłałam, że mnei szlag trafi!!! Od tego czasu - daje chleb, kupuje bułki!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość matkom z dziećmi narkomanom
i innym takim nie daję nic, bo to mafia. Ale po drodze do pracy mijam codziennie babcię-staruszkę siedzącą na stołeczku i tak mi jej żal zawsze, że wrzucam jej monetę... Jak jej nie ma to od razu się martwię. Kiedyś też zaczepiła nas jakaś babcia i mówiła, ze nie ma na leki, mąż dał jej 20 zł, to się prawie popłakała... To jest strasznie smutne, że starsi ludzie w tym kraju muszą żebrać o pieniądze na leki i jedzenie :(

do mnie co roku przed Wigilia przychodził taki dziadzius...zawsze chciał tylko jedzenie a jak chciałam raz dac pieniadze to popłakał sie i nie wzial...a potem odmawiał za mnie modlitwe kłaniał sie w pas odchodził...jednego roku przygotowałysmy mu paczke...ubrania,konserwy...tak zeby miał na dłużej no i nie przyszedł....pewnie umarł biedaczek

Gość grizellkaa
1-2 czy 5 zł to ne majątek..więcej wydajecie na piwa, chipsy..i nie żal wam;) A komuś może się przydac. I to nie tylko na chleb..Może sobie kupi colę, czekoladę, piwo..To w koncu człowiek. Taki jak wy. Też ma prawo do zachcianek;) Nawet chipsów.

to nie chodzi o to czy majatek czy nie...tylko dlaczego mam dac bo prosi na jedzenie a denaturat sobie kupuje...ładna mi zachcianka

Gość nclnsl
wiecie co dziwni jesteście- co to za dziwne różnicowanie - babciom daję a matkom i facetom nie bo to mafia- a może babcie was właśnie kantuje?? Albo pomagasz albo nie - jak bezdomny prosi o trochę drobnych a ja mam to daję bo chcę- nawet jak jest alkoholikiem nie radzącym sobie z nałogiem to trudno - jego wybór czy wyda na piwo czy żarcie- daję i już- jak mam jedzenie to jedzenia jak kasę to kasę - a już najgorszy typ ludzi to ten co nie daje i jeszcze się burzy jak taki brudas bezdomny śmie prosić o kasę- nosz qrwa- nie chcesz niedawaj ale zamknij ryj bo nikt z radości i dobrobytu nie prosi

Gość to na ogol naciagcze
ile razy probowalam ich umowic na konkretny termin na wizyte w stowarzyszeniu zajmujacym sie pomoca - NIKT sie nie zgloasil! nawet sluchac nie chceli. Co do babcii - przez dlugie lata siedzial w jednym miejscu dzadek i zebral. i go wspierali, bo wygladal marnie.Okazalo potem sie ze zarabia dla 2 doroslych synow, ktorzy maja domy, samochody i swietnie im sie wiedzie. Kiedys nawet probowalam podliczyc , ile dziennie zarabia. Tak co 2 mimuty ktos mu cos wrzucal, nawet częsciej. Niech to bedzie złotówla to ma 30 zl/godz , za 10 godz 300 zl.miesiecznie 9 tys. ponoc jego żona-babcia tez zebrała.

Gość ja niekiedy daję
ale nie zawsze. Wiem że to naciągacze. Mam natomiast zasadę że nie odmawiam nikomu papierosa, nawet najgorszemu menelowi :)

Gość nigdy nie daję
zawsze mogą iść do instytucji , które pomagają

Gość nigdy więcej O.O
kiedyś szkoda mi było takich ludzi. pewnego dnia bezdomna zaczepiła moją matkę i powiedziała, że nie ma pieniędzy na chleb itd. więc moja mama kupiła jej ten chleb, a ona na to wtedy, że suchego chleba jesc nie bedzie, wiec i dokupila jej serek, pozniej powiedziala, ze nie ma czym popic i zaczela wymyslac. mama sie wkurzyla i powiedziała jej, że albo bierze, to co jej kupiła, albo odda. oczywiscie to zabrała :O