Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość win32/brontok.BE

Pytanie do informatyka-co to win32/brontok.BE

Polecane posty

Gość win32/brontok.BE

wiem że to jakiś robak szukałam opisu są inne odmiany ale nie ta .. co taki robak podesłany mi może zrobić ? czy ktoś kto go podesłał ma wgląd w mój komputer ?

Gość informatyk bez kobiety
czekaj bo gogluję :classic_cool: A tak poważnie to wystarczy dobry antywirus i ew jakiś firewall na przyszłość zainstaluj na próbę Comodo internet security , albo inny program antywirusowy , może być nod32 trial.

Gość win32/brontok.BE
mam ESTE NOD32 ;) najbardziej mnie interesuje czy przez tego robaka ktoś ma dostęp do mojego komputera ? Czy to poprostu zwykła psuja :)

W jakimś tam sensie to dostęp jest . Jest to program typu malware . Gdyby ktoś zmienił jego kod... etc etc to może miałby szansę wyciągać dane z Twojego komputera do siebie.

Gość win32/brontok.BE
ach.. bo już sama nie wiem mam takie dziwne wrażenie jak by ktoś szperał po mojej poczcie .. A czy jest jakiś program do skanowania poczty ? bo w ESTE nie moge nic takiego znaleść

Większość programów antywirusowych ma moduł do poczty. Antywirus do poczty zwyczajnie zapobiega infekcjom . Sama program gdyby był zainfekowany , zostałby wskazany przez NOD32. NOD32 również współpracuje z Outlookiem bo zapewne o niego chodzi.

Gość win32/brontok.BE
mam viste a on chyba nie pracuje z tym windowsem chodzi mi o poczte na o2

Na o2 to raczej by Ci ktoś hasło do konta złamał. Innej opcji nie ma . Czasami coś nawala ,ale ogólnie jestem zadowolony z poczty o2 , korzystam ze starego interfejsu.

Gość win32/brontok.BE
Ponieważ miałam pół wiadomośći przeczytanych poł nie.. a gdy nastepnym razem zalogowałam sie na poczte wszystkie wiadomośći prócz jednej były oznaczone jako nie przeczytane... więc albo poprostu był to błąd poczty albo ktoś mi na niej urzęduje.. co prawda hasło zmieniłam. ale i tak mam pewne obawy.

Gość dopóki masz ten syf na kompie.
to zadna zmiana chasła Ci nie pomoże... radze skanować różnymi atywirami..

Warto zarzucić jakiegoś anti-spyware. Usunąć pliki przywracania systemu, przeskanować ponownie i utworzyć taki punk .

Gość win32/brontok.BE
Skanowałam swoim, ESTE online , mks vir nie chce mi rozpocząć skanowania nie wiem czemu.. skanując już niby nic nie wykrywa.. może i naprawde nic nie ma ale ja mam ciągle złe przeczucia. Dzieki za pomoć ;)