Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰

czy ma tu ktos macierze w ma艂ym palcu

Polecane posty

Go艣膰 babcia rozalia
nie ale mam miec :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 babcia rozalia
jutro a Ty masz kolokwium? dodawanie, odejmowanie, mnozenie, rozwiazywanie rownan, wyznaczniki czy cos innego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam na malym palcu koze
z nosa :P a ty przerwo sama prowokujesz kafeterian zeby sie domyslali co studiujesz - bo sama nie chcesz powiedziec jakby to byla jakas zajebista tajemnica. Szukasz rozglosu? O patrzcie przerwa szuka czegos o macierzach? Pewnie studiuje matme albo informe.. pffff zal.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ch艂opak
jaaaaaaaaaa ale zaraz wychodz臋, napisz co chcesz wiedzie膰, to Ci odpisze jak przyjd臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
szukame pomocy bo na innych forach sie nie udzielaja p馃槶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
nastpenym razem sie wyloguje,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i ju偶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 teraz to se zaloz nowe
topike艂e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odwracanie macierzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobra to ide

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babcia rozalia
na odwracanie jest wzor i na razie tez tylko tyle wiem :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrze sie czuje w pomaraczny
a Wy ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 my tez
:classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ch艂opak
tzn macierz odwrotna, tak?? s膮 na to dwa sposoby. jeden polega na dopisaniu macierzy I do twojej macierz (macierz I, to macierz, kt贸ra po przek膮tnej ma same 1, a pozosta艂e wyrazy to 0 - rozmiar macierzy I jest taki sam, jak rozmiar Twojej macierzy) i wykonujesz takie dzia艂ania, 偶eby z Twojej macierzy zrobi膰 tak膮 macierz I, takie same dzia艂ania wykonujesz na obu macierzach, i to co powstanie na macierzy I (tej pierwszej) to macierz odwrotna. Drugi spos贸b, to wyznaczenie macierzy ze wzoru: A^-1 = 1/detA * ^T ^ - to co potem to pot臋ga / - u艂amek * - mno偶enie ^T - powstaje przez pomini臋cie w macierzy i - tego wiersza i j-tej kolumny. Czyli, je偶eli masz obliczy膰 w macierzy A wyraz a11, to zas艂aniasz palcem pierwszy wiersz i pierwsz膮 kolumn臋, a reszt臋 przepisujesz do wzoru: a11= (-1) ^ 1+1 * to co pozosta艂o po zas艂oni臋ciu palcem pierwszego wiersza i pierwszej kolumny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ch艂opak
wiem, ze ma艂o czytelnie, ale bez konkretnego przyk艂adu lepiej nie dam rady, pisz czego jeszcze nie wiesz, to jak wr贸c臋 postaram sie odpisa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 humorek na dzi艣
Komisja Europejska postanowi艂a wybudowa膰 bram臋 w trzecie tysi膮clecie jako symbol coraz 艣ci艣lejszych wi臋zi 艂膮cz膮cych pa艅stwa cz艂onkowskie. Wy艂oniono podkomisj臋 do przeprowadzenia przetargu, kt贸ra 贸w przetarg og艂osi艂a. Do wykonania bramy zg艂osi艂o si臋 trzech oferent贸w: Turek, Niemiec i Polak. Pierwszy ofert臋 przedstawi艂 Turek: brama solidna, projekt kompletny - wszystko w porz膮dku - koszt: 6000 euro. Drugi by艂 Niemiec: projekt w zasadzie nie odbiega艂 od projektu Turka, podobne wykonanie, cena: 10.000 Euro. Komisja pyta: czemu a偶 10.000! Niemiec na to: solidny niemiecki projekt, solidne niemieckie materia艂y solidne niemieckie wykonanie, a to kosztuje. OK. Ostatni by艂 Polak, kt贸ry przedstawi艂 projekt bardzo podobny, wr臋cz identyczny do projekt贸w Turka i Niemca, ale cena wynosi艂a 56.000 Euro. Tu komisja o ma艂o nie spad艂a z krzese艂, ale pytaj膮, czemu tak astronomicznie wysoka kwota, na co Polak: - 25.000 Euro dla mnie, 25.000 dla Szanownej Komisji za trud w艂o偶ony w przeprowadzenie przetargu i skuteczne jego rozstrzygni臋cie, a 6.000 dla Turka, bo kto艣 te bram臋 musi postawi膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
thx :] 馃尲 tylko nie dodalam 偶e teorie znam, chodzi mi op konkretny przyklad :[

Udost臋pnij ten post