Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Santiiana

Czy jestesmy w stanie wygrac z anoreksja i bulimia zmieniajac mode i tredy?

Polecane posty

Gość Santiiana

Kiedys chorowalam na bulimie i anoreksje. Wygralam z tym. Teraz zastanawiam sie jak moglam byc taka glupia. Wycielam ponad 3 lata z zycia, stracilam przyjaciol, odcielam sie od swiata. Wiecznie zmeczona, nieszczesliwa, nieumiejaca cieszyc sie zyciem i myslaca wylacznie o jedzemiu. Teraz zastanawiam sie jak moglam byc taka egoistka, myslalam wylacznie o sobie i swoim wygladzie. Zero ambitnych planow - moim jedynym celem bylo zrzucenie przynajmniej kilku dekagramow. Drogie dziewczyny, wiem, ze ta choroba jest podla i podstepna, ale zeby wygrac z nia trzeba przyznac sie, ze ma sie problem. Kazda z was ma szanse na normalne zycie. Zycie z anoreksja nigdy nie bedzie pelne i dajace satysfakcje bo anorektyczka nawet jak znika nie czuje satysfakcji. Uwazam, ze nikt nie jest w stanie wam pomoc, jesli same nie bedziecie chcialy wygrac. To wasza silna wola i sila charakteru jest w stanie czynic cuda. Anoreksja to meczarnia i smierc i nawet jesli na poczatku podstepnie daje przyjemnosc i poczucie pewnosci, po czasie niszczy i prowadzi do najgorszych zalaman psychicznych. Moda ktora obecnie panuje zmienia sie, powoli, ale jestem pewna, ze niebewem te dziewczyny, ktore teraz probuja byc nieludzko chude, za kilkanascie miesiecy beda probowaly przytyc, zeby dorownac swiatowym trendom. Dodam, ze jestem dziennikarka, amerykanska korespondentka i zrobie wszystko, zeby zmienic te ludobujcze trendy. Zwiedzilam duza czesc wiata i wierzcie mi, ze coraz czesciej slyszy sie od mezczyzn pogarde do kobiet chudych, zakompleksionych i nieszczesliwych przez wlasne urojenia. Wraca moda na kobiete naturalna, umiejaca eksponowac swoje wdzieki. Uwazam, ze powinnismy sie z tego cieszyc. Kochani pierwszym krokiem do sukcesu jest akceptacja samego siebie, troche obiektywizmu i milosci do swojego ciala. Na swiecie nie ma ludzi idealnych! Wy dajecie nabrac sie na fotomontarze, retusze i inne bajery. Ja tez w to wierzylam, do czasu, az nie zobaczylam tego niby idealnego amerykanskiego swiata gwiazd na zywo. Jadlam nie jeden lunch z ludzmi slawnymi i wierzcie mi, ze wiele z nich patrzylo na mnie z zazdroscia w oczach, ze ja potrafie cieszyc sie tym, co wkladam do ust, a oni zmagaja sie z ogromnymi wyrzutami sumienia. Mimo, ze probuja schudnac nie potrafia bo przez nie jedzenie oslabili tak metabolizm, ze nie sa w stanie zrzucic kilogramow. Nic nie jedza, a nie potrafia schudnac. Moi drodzy sport to podstawa, ruch to zdrowie, ale nie w nadmiarze. Mi najbardziej pomogla ustabilizowanie diety; czeste, ale niewielkie posilki. Teraz zjadam ok 6 niewielkich posilkow i jem wszystko na co mam ochote. Na poczatku przytylam 5 kg, ale jak moj metabolizm przyzwyczail sie do nowej, zbilansowanej diety zaczelam chudnac. Teraz czuje sie piekna, mam powodzenie u mezczyzn na calym swiecie, i nie lubie jak ktos wspomina czas, kiedy bylam chuda bo wstyd mi, ze kiedys wygladalam jak trup. Teraz emanuje blaskiem, pieknem i radoscia z zycia. Tego rowniez wam zycze:*

Gość nienormalna05
Jak? Jak Ci się to udało? Samej? Gratuluję, z całego serca! Jestem bulimiczką (Chociaż próbowałam się oszukiwać, że anorektyczką) Pomóż mi! Błagam! Nie jestem w stanie z tym dłużej walczyć. Nie dość, że przytyłam i jestem grubą świnią, to jeszcze od roku nie mal codziennie się przeczyszczam i wymiotuję!

Idea Twojego postu jest wzniosła, ale sam post jest przebajerowany. Popracuj nad stylem i wrażeniem jakie sprawiasz.

Proponowałabym też uzupełnić wiedzę na temat. Zarówno z kliniki, jak i z samej psychologii.

Gość jesteś dziennikarką ciekawe
Doczytałam do "fotomontaRZy" i mi wystarczyło :o

Gość speczjalist
coraz czesciej slyszy sie od mezczyzn pogarde do kobiet chudych, zakompleksionych i nieszczesliwych przez wlasne urojenia. zrozumialabym wspolczucie czy litosc ale pogarde? a w ogole to jak mozna "slyszec pogarde"?

Gość ludobUjcze trendy
litości...