Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczennicaangloniejęzyczna

angielski??

Polecane posty

proszę o pomoc w przetłumaczeniu tych zdań ... niektóre starałam sie przetłumaczyć ale nie wiem czy dobrze więc proszę o pomoc w tłumaczeniu i sprawdzenie ... proszę także o przykładową odpowiedź na takie pytania, bo jestem bardzo kiepska z angielskiego. w zamian chętnie pomogę w niemieckim. 1) where was the journey from and where was is to? (skąd i dokąd była podróż?) 2) what means of transport did you use? (czym sie poruszałeś?) 3)who did you go with ( z kim pojechałeś?) 4) how much timedid you spend preparing for it? (ile czasu spędziłeś przygotowując ... ?) 5) what did you take with you? co zabrałeś? 6)what was the weat like? 7)how long did you take you? 8)how many times did you stop and route what for? 9) would you go on the same yourney again?

Gość jest masa translatorow w necie
rusz dupe leniu 🖐️

Gość nie wiem co za matol ci
ukladal te zdania, ale niewiele da sie z nich zrozumiec :O masa bledow!!!!!!!

Gość nowojorczanska
w drugim ma byc: What kind of transport did you use w pierwszym: Where was the journey from and where was it to? w siodmym: how long did it take you? cos mi w osmym nie pasi, koncowka znaczy sie, znaczy nie rozumiem o co Ci w nim chodzilo...

Gość nowojorczanska
w szostym tez jakis koszmare, co to jest weat??

pomagała mi jeułożyć pani od korków z angielskiego. a 7 8 9 napisała sama. wszystkie sprawdziła... a ja miałam je przełumaczyć i nauczyć sie przykładowych odpowiedzi ... rzecz w tym że moja wiedza z angl. jest zerowa ;(((

Gość nowojorczanska
Cokolwiek to weat nie jest to raczej powinno brzmiec: How was the weat look like?

Gość szoke szoke
już tu byłaś kilka miesięcy temu z identycznymi zdaniami, do dzisiaj ich nie ogarnęłaś? :o

Gość nowojorczanska
Radze Ci na poczatek zmienic Pania od korkow :o

Gość moze w
szostym chodzi o pogode What was the weather like?

Gość moze w
siodmym How long did it take you? jak duzo czasu zajela ci ta podroz

dzięki nowojorczańska :) teraz zaczynam rozumieć dlaczego zbieram same kiepskie stopnie z angielskiego w liceum ;( masakra ... nie miałam nigdy angielskiego (miałam niemiecki i francuski) a teraz jestem w liceum z angielskim rozrzerzonym na poziomie zaawansowanym, bo nie otwarli mi klasy z niemieckim i powiadomili mnie o tym 1 września ;( że łączą klasy ;( a korki nic nie dają i tak zbieram same kiepskie stopnie, taraz wiem dlaczego szoko szoko nie byłam tu nigdy z takimi zdaniami, dopiero od 3 miesięcy ucze sie angielskiego, mało tego nigdy na tym forum nie prosiłam o pomoc (nigdy wcześniej)

Gość nowojorczanska
odpowiedzi na pytania: 1. The journey was from San Francisco to New York. Podroz byla z San Fr do Vancuver, wsta jakie tam chcesz sobie miasta 2. I was traveling by the bus (podrozowalam autobusem) albo I used a car / I was driving a car (uzywalam samochodu /jezdzilam samochodem) 3. I went with my best friend Karolina )pojechalam z moja najlepsza przyjaciolka Karolina albo I was traveling with my best friend Karolina (podrozowalam z moja najl przyj Karolina) 4. I spent few weeks for preparing to this journey (spedzilam kilka tygodni przygotowujac sie do tej podrozy) 5. I took with me some food, some clothes and good attitude )wzielam ze soba troche jedzenia, ubra i pozytywnego nastawienia)

bardzo ci dziekuje nowojorczańska ... moge ci się jakoś odwdzięczyć?

Gość nowojorczanska
oczywiscie w drugim ma byc BY BUS , a nie BY THE BUS :o mea culpa, sie zapedzilam

Gość moze w
osmym How many times did you stop on your route and what for? ile razy sie zatrzymywalas i po co?

Gość nowojorczanska
eeee, nie, no co Ty :) zaraz dokoncze reszte, od 6 do 9 tylko musze na sekunde wyjsc

może w i nowojorczańska bardzo wam dziękuje :)

Gość nowojorczanska
aha i w 2. uzylam czasu past continous, a w pytaniu byl uzyty Simple Past, wiec poprawniej bedzie: I taveled by bus. i w 4 powinno For this journey,bedzie chyba lepsze od TO this journey 6. The weather was wonderful, warm and sunny (pogoda byla wspaniala, bylo cieplo i slonecznie 7. nie rozumiem tego pytania :o 8. I stopped on my route many times to visit some interesting places and views. Zatrzymywalam sie na mojej trasie wiele razy zeby zobaczyc jakies interesujace miejsca i widoki 9. I would go with pleasure on the same journey again (pojechalabym z przyjemnoscia ponownie w te sama podroz

baaaardzo dziekuję :)))

Gość taaaak robcie zadania za tych
nieukow, a potem sie dziwicie, ze takie barany nam wyrastaja :O nic dziwnego skoro nie odrabiaja sami zadan domowych!!! wystarczy, ze wejda na pierwsze lepsze forum i znajda jelenia, ktory odpieprzy robote za nich!!!!! niech sie dziewka sama nauczy i zrobi, ale po co skoro na forach zawsze znajdzie sie jakas ''dobra duszyczka'' :O:O:O niedlugo to forum zamieni sie w ''douczalnie'' matolow :O🖐️

Gość odp na 7
It took me 3 weeks- zabrało mi to 3 tygodnie. means of transport moze być , nawet wskazane -to środki transportu

Gość w 8
powinno być zamiast visit -see bo widoków się nie zwiedza