Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slodkajakmalina

boję się, ogarnął mnie stres !!!

Polecane posty

Gość slodkajakmalina

Jestem w Niemczech, za godz idę pierwszy raz do pracy ( zwykłe sprzatanie u jakis niemieckich bogaczy) boję sie nigdy nie sprzatałam za kaskę, nie znam niemieckiego, ledwo podstawy, teraz sobie przypominam ale co sobie przypomne przez godzine...ratunku!!! chyba nie bedzie az tak źle ??

Gość czego sie boisz
nie idziesz tam dyskutowac tylko sprzatac, pewnie wczesniej ktos ci pokazal co masz zrobic zazwyczaj pucki trwaja okolo 3 godzin a minie ci to jak z bicza strzelil zrobisz swoje zainkasujesz 30 eu i pojdziesz wydasz w kauflandzie lub kaufparku:p

Gość slodkajakmalina
kurcze myslisz....mam nadzieje ze beda do mnie gadac tylko pokazywac co i jak :) A co zazwyczaj robi sie na sprzataniu (wiem wiem sprzta :) ale jakie prace domowe wchodza w zakres?? Ona ma niestety ogromny ogród i basen w domu wiec roboty bedzie dużo...

Gość ja nie mialam zadnych
prac domowych, odkurzanie mycie podlug kibli i tyle tez jak szlam pierwszy raz balam sie mialam ze soba rozmowki, ale dziewczyna ktora odstapila mi pucke wyjasnila tej mojej omie ze ja ni chu chu z gadka:p wiec sie tam nie masz czego obawiac

Gość podlog rzecz jasna
:) aha i co dwa tyg mylam okna dom byl duzy trzy pietrowy wiec kazde pietro obrabialam w godzine sama nie w3iem kiedy mi mijalo:)

Gość slodkajakmalina
kurcze moze nie bedzie tak źle... :) ona tez wie ze ja prawie nic nie gadam, wiec pewnie nie bedzie mi tu nawijac po niemiecku :) no nic najgorszy pierwszy dzien ale trzeba zaczac :)

Gość nbic sie nie boj
bedzie ok pewnie ze nie bedzie gadac a jak bedzie to tylko przytakuj ja ja:D i tyle trzymam kciuki za trzy godziny sie bedziesz z tego smiala:) potraktuj to jako nowe doswiadczenie i tyle no i pamietaj o rekawiczkach

Gość 2121 elo elo
nie bojaj się :) pierw wysprzątasz Państwu mieszkanie, potem dasz dupska Panu domu :classic_cool: przyzwyczaisz się :P

Gość slodkajakmalina
mam nadzieje ze nie bedzie tak stresowo :0 Kurcze nie mam rekawiczek, może mi dadzą...poza tym tak sie zastanawiam czy mam jakies ciuchy sobie zabrac, zalozyłam jeansy, t-shirt i sweter a do torby wzielam bluze :) Jejku jeszcze godz. i po mnie przyjedzie :(

Gość nie wiem jak u ciebie
ale ja musialam rekawiczki i szmatki miec swoje oni zapewniali srodki do czyszczenia, szkoda ze nie masz rekawiczek, moze kup po drodze w Schlekerze nie warto sobie rak tak niszczyc bo mozesz dostac uczulenia i nie lam sie bedzie gut:p

Gość slodkajakmalina
dzieki kochana :) Troche mnie uspokoiłas...jeszcze zaparzyłam sobie meliske wiec może bedzie zer gut :)) Trzeba sie pomeczyć, najwazniejsze że za kilka godzin dostnę 1/4 wypłaty w Polsce, pozdrawiam

Gość jesli chcesz sobie z tym
poradzic to poradzisz. ja sprzatalam salony paznokci i powiem Ci ze moze to nie to samo ale ludzie zwracaja uwagę przede wszystkim na: okna drzwi lustra smietniki-zawsze musisz oproznic i wymyc kosz wc-muszla pozadnie oraz zlew ,wanna lub prysznic podłogi kurze na koncu zawsze zapalalam duzo swieczek i zapachami psikalam na potege zawsze bylam chwalona:)

Gość slodkajakmalina
dzieki :) super że mi to wszystko wypisałaś, znając mnie coś bym przeoczyła...żebym tylko wiedziała jaki preparat do czego słuzy heh, bo nie umiem czytać po niemiecku :/ , no nic pomalu sie szykuje ehh mam tego stresa

Gość jak chcesz sobie z tym
poradzic to poradzisz. powiem ci jeszcze ze nie patrz na to tak z byka.pomysl sobie ze to twoj dom i sprzataj to co uwarzasz.tak jakbys sprzatala u sebie. wiesz, patrzysz na to krzywo bo to praca ale pomysl ze sprzatasz u siebie czy u chlopaka .zapomnij o niemcach...ja zawwsze podchodzilam do tego lekko.one mi mowily co mam robic ale ja zawsze po swojemu.porzadnie i po swojemu. zazwyczaj masz na plynach obrazki i sugeruj sie nimi.napewno na plynie do okna bedzie rys. z oknami. do pcv z podloga , kurz mozesz nawet smaa woda z plynem poscierac...glowa do gory dasz rade....pamietaj....jak im sie nie spodobasz to spodobasz sie komus innemu.praca to nie wszystko! staraj sie ale wez sobie to lekko.to tylko sprzatanie...

Gość slodkajakmalina
super, dzięki kochana za te wszystkie zlote rady, bede sie do nich stosować, jesli tylko on anie bedzie nade mna stała bede robiła po swojemu i bezstresowo. Dzieki raz jeszcze, to schodze zaraz na dół bo przyjedzie po mnie :) Pozdrawiam serdecznie i zycze miłego dzionka :*

Gość powodzenia pamietajj