Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaskoczonaaa

spiralka a ciąża

Polecane posty

Gość zaaskoczonaaa

kobietki czy znacie przypadki kobiet,ktore zaszły w ciążę mając założoną spiralkę?Mam spiralke od maja 2005r.,dzisiaj na wizycie kontrolnej lekarz powiedział mi,że mam powiększoną macice,co może sugerować albo ciąże albo jakis problem ginekologiczny.Zaskoczył mnie.Teścik kupiłam,czekam do rana:)Mam już dwójkę szkrabów w wieku 6 i 8 lat.Wszystkiego mogłabym się spodziewać ale nie kolejnej ciąży.Ponoć najskuteczniejsza antykoncepcja to zero seksu:(

Gość sssaczek
są odnotowane przypadki ciąży pomimo obecności spirali...zazwyczaj nie udaje się uratować dziecka albo rodzi się ze spiralą wrośniętą w ciało :/ pamiętaj że to środek wczesnoporonny...

Gość zaaskoczonaaa
ja mam założoną mirenę,dla niewtajemniczonych to spiralaka z wkładem hormonalnym,ponoc jeden z najskuteczniejszych środkow antykoncepcyjnych.test ciążowy,ktory robiłam rano powiedział,że w ciąży nie jestem,godzinę temu miałam USG trójwymiarowe i pokazało,że mam jakieś niewielkie guzki w macicy i stąd jej powiększenie.Moja mama chorowała na nowotwór jajnika,potem tenże nowotwór ulokowal sie w macicy,usunięto macicę,mama miała wtedy 35 lat,niewiele więcej niż ja teraz.Wyciągam spiralkę jak najszybciej.

Gość kobieta tez kolejna
Znam mirenę,wszystko mozliwe,ze to hormony jedynie,stad powiekszenie macicy,idź do porządnego gnekologa.Rozmawialam ze swoim gdy zakladalam ,mam juz drugą mirenę,w ciągu 8 lat od kiedy jestem u niego nie mial przy tej wkladce żadnej ciązy. MOja kolezanka zaszła w ciazę ze zwyklą wkladką,lekarz po prostu ja usunął/wkladkę;)/dzisiaj dziwczyna ma juz 18 lat ,zdrowa i fajna:)

Gość zaaskoczonaaa
chodzę do jednego ginekologa od 10 lat:)On też mówi,że nie zna przypadku aby kobieta z mireną zaszła w ciążę.Zdarzaly się przypadki ciąży u kobiet,które miały zwykłą wkładkę ale tylko jednej z nich udało się dziecko urodzić:)Teraz zastosuje antybiotyk,potem pobiorą mi wycinki guzków ,które mam w macicy a potem zobaczymy co dalej:)

Gość kobieta tez kolejna
Moze to mieśniaki?nie martw się n zapas:D,powodzenia

Gość zaaskoczonaaa
nie martwię się na zapas:) ale dziękuję