Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana16

Preejakulat,dni płodne i niepłodne,BŁAGAM O ODPOWIEDZI!

Polecane posty

Gość zaklopotana16

mam problem.ostatni okres miałam 8 października.a 4 października(wg różnych obliczeń powinny to być moje dni niepłodne ale z tym to nie wiadomo nigdy) kochałam się z chłopakiem.Mielismy prezerwatywe.i ona nam się zsuneła przed wytryskiem(długo przed wytryskiem),wiec mógł być tylko preejakulat.był we mnie nie długo bo poczuliśmyy że jest coś nie tak wiec szybko wyjął ze mnie członka i skończyliśmy.no i jest już 18 listopada a ja nie mam nastepnego okresu bardzo sie boje chłopak mnie pociesza że nie powinnam być w ciąży bo szybko zauważyliśmy ze jest bez gumki a to bylo przed wytryskiem.tylko nie jest do konca jasna sprawa co z tym preejakulatem.sa w nim plemniki czy nie?powinnam sie bać ze jestem w ciązy czy raczej nie?aha...powiem że okres mam nieregularny dosyć.niby miałam po tym wydarzeniu okres ale w ciązy też można przez jakiś czas krwawic jeszcze .Strzasznie sie boje,od dwoch tygodni chodze taka zestresowana ze masakra:(błagam,pomóżcie bo zwariuje!

Gość kkkkkkkkkkkkks
jak bedziesz sie stresowac to tym bardziej okresu nie dostaniesz. Jesli mial wczesniej wytrysk to mogly sie znajdowac w tym plynie plemniki... ale to nie znaczy jeszcze ze jestes w ciazy, przeciez musialabys miec wtedy dni plodne , a tak raczej nie bylo. mozesz zrobic test dla pewnosci lub poczekac na okres, a na porzyspieszenie polecam ogrzewanie podbrzusza, ciepla woda np;) mi pomaga.

Gość ajajajajaja
" Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Jednak, jak ostrzegają specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny, w preejakulacie mogą znajdować się plemniki pochodzące z poprzednich wytrysków, dlatego stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może stanowić ryzyko ciąży" mam nadzieje ze skonczy sie gadanie o tym ze preejakulat zapladnia...