Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AAAAAAAAAAAAAlllllllllAAAAAAAA

mamy oraz przyszłe mamy z Kielc i okolic?

Polecane posty

Witam czy są tu mamy oraz przyszłe mamy z Kielc i okolic? podzielmy się własnymi doświadczeniami, radami, pomysłami, ja obecnie jestem w ciąży 14tc;)

Gość ramona 37
ja jestem z Sk i juz doswiadczona mama 12 latki

Witaj Ramona to już masz dużą pociechę;) oraz doświadczenie w wychowaniu ;) pewnie niedługo będziesz przeżywała pierwsze miłości córki a ja dopiero będę zmieniała pieluchy, a mam 31 lat, pozdrawiam

Gość ramona 37
dużą dużą ale jak to mówia małe mały klopot(wtedy na początki nie wierzyłam bo myślałam że małe bezradne nie mówi -to najgorzej) jednak im starsza tym rzeczywiście gorzej.Tak czy siak chetnie służe radą.Ciągle nie wierzę że moje dziecko jest juz takie duże.Kiedy to urosło -nie wiem:D

Witaj Maju - gratulacje ;) a w którym szpitalu rodziłaś pierwsze dziecko? bo powiem szczerze że krążą różne opinie o szpitalach:)

na kosciuszki, nie bylo to dawno bo byly to wakacje 2008:) teraz tez bede tam rodzic

właśnie ja też dużo słyszałam pozytywnych zdań o szpitalu na kościuszki i raczej też tam będę rodzić bo chodzę do lekarki która tam pracuje ja mam termin na 20 maja a ty???

chodzę do dr Handerek ;)

no kojarze nazwisko, a ona wlasnie z kosciuszki jest? prawda? bo wiesz.. w sumie to powinno sie miec lekarza ze szpitala w ktorym chcesz rodzic, na tym to polega, ja chodze do dr wydrzyńskiego

jeśli przenoszę a Ty zaczniesz rodzić wcześniej to kto wie może się spotkamy na porodówce ;) a masz synka czy córeczkę ;) ciekawe czy będziesz miała parkę :) tak ona tam pracuje ;)

hej, ja tez z Kielc, 16 tc :) tez zamierzam rodzic na Kosciuszki, dlatego wybralam dr Kowalskiego, jest ordynatorem w tym wlasnie szpitalu :) Bylam 1 raz u tej Pani dr co ty chodzisz, ale dziwnie mnie potraktowala i juz do niej nie chodze, pozatym nie widzi mi sie chodzic za kazdym razem na usg do szpitala.

mam synka:) a kowalski chyba był ordynatorem, teraz chyba wydrzynski wlasnie jest.. hmmm... albo którys z nich jest ordynatorem a którys zastepcą:) nie mniej jednak wybrałysmy kościuszkową lekarską elitę;) hehehe

wiesz Olciu ona rzeczywiście ponoć ma swoje humory, ale mi poleciła ją jej znajoma i może dlatego przymnie jest miła, to prawda z tym usg to trochę lipa, słyszałam że Kowalski robi usg, trochę to dla mnie dziwne bo mają przecież wspólny gabinet, ale pewnie sprzęt jest jego ;) ja nie chodzę do szpitala na usg tylko do dr Guzika - jest zarąbisty przyjmuje w centrum rondo na Paderewskiego ;) i co najważniejsze umawia na godziny i o tej co masz wizytę Cię przyjmuje robi usg 3d, 4d i zwykłe i nie tak drogo bo 70 zł wizyta

no wlasnie tez bylam zdziwiniona ze ona nie robi w swoim gabinecie, no ale ona za wizyte bierze 80 zl, a Kowalski 120... roznica jest. Ja bardzo bym chciala isc na usg 3d ale to chyba jeszcze nie teraz, wlasnie zastanawiam sie kiedy najlepiej by bylo isc zeby bylo fajnie widac wszystko :)

czyli chodzisz i na normalne wizyty i osobno do radiologa.. hmmm, a nie lepiej by Ci było przeniesc sie do dobrze wyposażonego lekarza, który robiłby ci wszystko na miejscu?? oszczednosc czasu i pieniedzy

olcia miedzy 18tym a 22 tygodniem, wtedy juz jest dobrze dzidzia wykształcona, a jednoczesnie na tyle mała ze wszystko lekarz obejrzy, no i wtedy wlasnie dr guzik, badz tez łódź:) ja bylam w 1szej ciazy w łodzi u dr janiak, suuuper, usg genetyczne i echo serca płodu 200zł a wiedzialam o dzidziusiu praktycznie wszystko:D

http://www.usg.kielce.pl/Kontakt/ tu jest link do tego dr Guzika od usg 3d, 4d, - ja byłam u niego ostatnio i jestem bardzo zadowolona ;) i będę tylko tam chodzić na usg wiecie już założyła mi kartę ciąży, teraz jestem na zwolnieniu lekarskim bo strasznie wymiotowałam, więc już u niej zostanę no chyba że będzie kręcić nosem to wtedy wybiorę kogoś innego;)

no ja wlasnie tez wolalam odrazu do jednego, bo i badanie i usg odrazu bez zbednego chodzenia po lekarzach.

a co on ci powiedzial? ze co ile masz do niego przychodzic? bo ja w pierwszej ciazy mialam usg w 6tym(potwierdzenie ciazy), potem w 12tym(badanie przeziernosci karku) potem w 21tygodniu(usg połówkowe) nastepnie 32(okreslenie rozwoju i wagi) a na koniec 38(czy polozenie dziecka jest wlasciwe do porodu, no i równiez wazenie)

cześć dziewczyny też jestem z Kielc i też w ciąży, i jak was czytam to okazuje się że jestem w 14tc i termin porodu mam na 23 maja więc kto wie może rzeczywiście spotkamy się na porodówce bo też chodzę do tej samej doktorki co AAAAAAAAAllllAAAAAAAA, więc dominuje tu służba zdrowia z Kosciuszki ja byłam ostatnio na usg w szpitalu u Chruściela mega lipa, tyle babeczek że szok i czekałam w tej kolejce jak głupia chyba ze 2 godziny:(

Maja właśnie mam miec tak jak ty miałaś ;) a bierzecie jakieś witaminy bo mi kazała na razie brać kwas foliowy do poniedziałku, a gdzie robicie badania morfologię, mocz, robiłyście już toksoplazmozę ??????????

hehe niezłe jaja, moze sie faktycznie spotkamy:) a znacie juz płec? ja jestem wlasnie po usg i lekarz mi powiedział, ze lepiej jeszcze nie patrzec bo w tym tygodniu czesto mozna sie pomylic, wiec nie nalegalam ale mam zamiar sprawic sobie prezent na swieta:)

witamin nie biore, kwas foliowy jeszcze tez przez kilka dni, a badania najlepiej jest robic w szpitalu na kosciuszki, tam nie ma kolejek i wyniki sa w ten sam dzien(czasem na drugi na rano) toksoplazmoze mam zrobic na za miesiac, czyli na 17ego grudnia

to tylko ja jestem z drugą dzidzią??? u wszystkich Was to pierwsza ciąża?

ja na wizyty chodze co miesiac, odstawilam juz kwas foliowy, teraz biore same witaminki dla kobiet w ciazy, badania tez robilam na Kosciuszki, toksoplazmoze tez :)