Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupie chyba cos

mam pytanie do prawnikow lub znajacych sie na prawie handlowym

Polecane posty

Gość kupie chyba cos

czy jezeli na allegro jest podana cena za cos co jest warte duzo wiecej niz podana cena i jest opcja kup teraz to jest to wazna transakcja jesli ja to kupie? tzn. nie ma tam napisane ze ogloeszenie tylko kup teraz. a cena jest nizska bo ktos chyba zera nie dopisal. prosze o odpowiedz.

Gość kupie chyba cos
dodam ze chodzi o nieruchomosc i nie jest to cena za metrr kwadratowy ale za calosc.

Gość monika21812101
Nieruchomość można wycofać . Nawet jesli to kupisz.

Gość kupie chyba cos
ale jak? dlaczego/

Gość monika21812101
Gdzieś czyt taki artykuł sprzedaży domu..i ktoś kupił i sadownie zostało mu to odebrane,ponieważ w regulaminie pisze ze domów sie nie wystawia..

Gość hiena z ciebie
naprawdę mogłabyś perfidnie wykorzystać pomyłkę sprzedającego? lepiej dokładnie przeczytaj opis aukcji :P

Gość kupie chyba cos
kiedys facet kupil na allegro auto za smieszna zlotowke i wygral sprawe w sadzie bio tak byla wystawiona cena i transakcja byla legalna, wiec czemu ludzie wystawiaja drogoie rzeczy i nie sprawdaja czy poprawnie wpisali cene/ i za nie moja pomuylke mam miec sprawe w sadzie? takie rzeczy to tylko w Polsce!!!!!

Gość kupie chyba cos
no sory....ale jak ja bym sprzedawala dom to po pierwsze aukcja aznaczona jako ogloszenie , a po drugie to wystawia sie realna cene a nie taka zeby jak najwiecej ludzi odwiedzilo strone. i dlaczego mam byc hiena? skoro jest za tyle do kupienia to czy to jest moja wina?

Gość monia25812101
Ale przestudiowałem dokładnie regulamin Allegro. Wynika z niego wprost, że przedmiotem sprzedaży na aukcjach nie mogą być nieruchomości, czyli domy, mieszkania, działki. Takie oferty mogą mieć tylko charakter ogłoszenia.

Gość monia25812101
Jestem prawnikiem nie od roku,nie od dwóch. Co prawda nie ta specjalizacja,ale .. MOŻE UNIEWAŻNIĆ.

Gość nie ciesz się franco
nie kupisz domu za 5 tysięcy :P:P:P

Gość ledeir
Nie dojdzie do czynności prawnej jeżeli osoba wystawiająca aukcję poda, że przyczyną niskiej ceny był jej błąd... Chodzi tu o wadę oświadczeń woli - poczytaj o tym:)

Gość kupie chyba cos
no i marzenia o wlasnym M diabli wzieli:O