Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulakulakula

karny jeżyk

Polecane posty

Gość kulakulakula

Od jakiego wieku dziecko rozumie to pojęcie?

Gość A co to w ogóle znaczy
?

Gość Ale co to jest
?

Gość kulakulakula
Jest to sposób ukarania dziecka. Jeżeli raz mówisz mu, że nie można a dziecko nie reaguje stawiasz je na chwile do konta, aby zrozumiało, że rodzica należy się słuchać i pewnych rzeczy nie można "karny jeżyk" :-)

Gość kulakulakula
Wiadomo przecież, że chodziło mi o wiek dziecka.

Gość A dlaczego to się nazywa
jeżyk? Mnie to się kojarzy bardziej z jakimś narzędziem tortur, dechą nabitą gwoździami, którą dzieciak dostaje po pupsku. :P - Oczywiście żartuję sobie, ale tak to mniej więcej brzmi.

kulakulakula Jest to sposób ukarania dziecka. Jeżeli raz mówisz mu, że nie można a dziecko nie reaguje stawiasz je na chwile do konta, aby zrozumiało, że rodzica należy się słuchać i pewnych rzeczy nie można "karny jeżyk" KONTA:O:O:O

Gość kulakulakula
o matko to strszne co ja napisałam żesz w morde :-0

Gość kulakulakula
czyli nikt nie zna odpowiedzi?

Gość 3-latek powinien już czaić
bo nei raz oglądałam programy, w których dziecko miało siedzieć na karnym jeżu 3 minuty czyli tyle ile samo ma lat

18to miesięczna crka "mojej" Niani doskonale rozumie karę stania w kącie do odpowiedniego moentu ;) Do czasu aż mama nie pozwoli wyjść albo dopóki sama nie wyrazi chęci przeproszenia za to, co zrobiła.

mój ma półtora roku i wie że jak zrobi coś zlego to idzie do konta, w ten sposób oduczylam go wyłaczać telewizor, w 3 dni stania w kącie i nie tyk tv

u mnie dokładnie jak u "twojej niani" synek przychodzi i przytula, albo ja podchodze i mówie żeby przytulił i że tak nie wolno efekty są super ale nie wszystkie dzieci rozumieją, bratanek skończył w pażdzierniku 2 lata i nic do niego nie dociera

Z tym "nie dociera" to niekoniecznie dziecko nie łapie, nie siedzisz przecież z bratem 24h na dobę, może są po prostu niekonsekwentni? wiadomo, że wtego typu metodach konsekwencja w działaniu rodzica jest podstawą. Wystarczy RAZ popuścić i trzeba pracować od nowa.

Gość Taka ja____
Ale słodziak ten jeżyk na jabłku, ojoj! ;)

no wiesz siedze oni mieszkają na dole a ja na górze w domu jednorodzinnym, chociaż i jak pomyśleć to i masz racje, bo jak nie przestaje płakać to go wyciągają z kąta i przytulają więc masz racje

o ale naprzykład jak zemną zostaje i chłopcy coś zbroją to jak postawie ich w kącie to nie wychodzi i nie płacze nawet, bo chyba wie że zenmą nie ma żartów, a ich poprostu wyczół

Moja dziś siedziała 30 min w łóżeczku płacząc (nie wyjąc) bo jak podchodziłam i mówiła "przeproś mamę" to odchodziła daleko, kładła się na materacu i uderzała w ryk :) W końcu się złamała. Zaczął się etap próby sił.

Gość kulakulakula
Właśnie moja córcia ma ma 16 m-cy i jak stawiam ją do konta od razu z niego ucieka z płaczem... i nie wiem co mam zrobić bo ile razy by nie wracała na miejsce to dzieje sie to samo... i myśle że może jeszcze za malutka

Gość kulakulakula
Właśnie moja córcia ma ma 16 m-cy i jak stawiam ją do konta od razu z niego ucieka z płaczem... i nie wiem co mam zrobić bo ile razy by nie wracała na miejsce to dzieje sie to samo... i myśle że może jeszcze za malutka

Gość mama dwojki
U mojej karny jezyk , u nas zwany po prostu 'do kata' ;) zaczal dzialac jak mala miala ok 2 lat , mlodsza ma 17 m-cy i jak na razie nie stasjuje tej metody dla niej, bo mysle , ze jeszcze jest za mala .