Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anas s.

Goraczka u dwumiesieczniaka!

Polecane posty

Gość anas s.

Hey! Podejrzewam, ze moj 2 miesieczny synek jest przeziębiony i mierzylam mu przed chwila tempke i ma 38,1. Wiem, ze takiemu malemu odejmuje sie kilka kresek, ale to i tak jest dosc sporo... Czy ktos moze wie, czy jest ok, czy powinnam sie juz martwic? Jak jest z ta tepka? Prosze pomozcie.

Gość kapka łapka
jeśli mierzyłaś w pupie to odejmuje się 5 kresek. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem!!! A jeśli nie masz takiej możliwości to podaj maluszkowi panadol na opakowaniu powinno być podane dawkowanie co do wieku

jeżeli mieżyłaś mu w tyłku rtęciowym termometrem to odejmuje się 5 kreseczek a jeżeli elektrycznym to on mierzy prawidłowo...ale tak przy 37,6 to już raczej jest coś nie tak a z takim maleństwem lepiej nie czekac

Gość mam córkę dwumiesięczną
i już dawno zaczęłabym się martwić.A jest coś poza gorączką?Jakas przyczyna tego musi być.

Gość kapka łapka
u takiego maluszka trzeba zwalczać gorączką natychmiast! Nie czeka się do 3 dni jak u dorosłego czy dziecka starszego! Coś się jeszcze dzieje oprócz gorączki?

Gość mam dwumiesięczną corkę
poza tym słowo przeziębienie i dwumiesięczny maluch nie bardzo pasują do siebie.U takiego malucha wszystko rozwija sie błyskawicznie i diabli wiedzą co z tego moze się wykluć

Gość anas s.
W sumie to toszke tak jak by pokaszliwal, ale on chlapczywie pije i czesto sie zachlysta i polozna mowila, ze jak tylko delikatnie pokaszluje to jest ok, no i wtedy rano wyciagnelam mu takie "baborki" gesto- wodniste, ale w sumie on ma takie od urodzenia, nie jest marudny... Moj starszy syn jest przeziebiony i ja niestety tez mam katar.... dlatego zmierzylam mu ta tempke i wynik jest taki jak pisalam, jak sie przebudzi to sprawdze3 jewszcze raz.

mój mały ma nie całe 3 miesiące,pewnego ranka obudził się i zauwarzyłam że ochrypł w ciągu godziny pojechałam z nim do lekarza i okazało się że to już zapalenie oskrzeli

Gość mam dwumiesięczną córkę
pokasłuje,ma cos w nosie i gorączkę?? rano może miećniestety już coś więcej.Ja bym pojechała do lekarza

Gość anas s.
Ta tempke podalam taka jak na termometrze wyszla, czyli jak odejme 5 kresek to jest 37,6- czy to juz wymaga podania leku na zbicie? Mam kawalek drogi do lekarza i w sumie z pierwszym dzieckiem nie mialam takich problemow, dlatego pytam sie osob bardziej doswiadczonych.

Gość jezeli faktycznie ma 381
to podaj mu cos na obnizenie temperatury. ponizej 38st sie nie zbija. a najlepiej to udaj sie do lekarza.

Gość mam dwumiesieczna c.orkę
ja nie wiem jak wy się nie boicie sami leczyc tak małych dzieci.Nawet na zbicie gorączki,skad wiecie ile podac?Dawki są od 3 miesięcy podane w zyciu nie leczyłabym takiego malucha na własną rękę.

Gość kapka łapka
poniżej 38 się nie zbija ale u starszych dzieci i dorosłych a nie u takiego dziecka!!! U takiego malucha zbija się i tak niewielką gorączkę! Jeśli nie możesz jechać do lekarza to chociaż zadzwoń!

Gość zdarza sie ze niemowlak
ma taka temperature ciala i to jest u niego normalne. mirzylas mu kiedys wczesniej? jezeli ma 37,6 to nie dawaj lekow. ja bym poczekala do rana.

Gość kapka lapka glupoty
gadasz. ponizej 38 sie nie zbija. temperatura to oznaka, ze organizm walczy z infekcja. po co takie malenstwo faszerowac chemia. moze od razu podac antybiotyk???

Gość anas s.
teraz mierzylam i wyszlo 37,9- bez odejmowania, czekam na meza i wole jednak skonsultowac sie z pediatra. Dziekuje za pomoc

Gość mam dwumiesięczną córkę
jeśli masz taką mozliwość to pokaż dziecko pediatrze.Będziesz miała przynajmniej spokojną noc

Gość no. w takim razie jedz
do lekarza. zdrowka zycze :)

Gość kapka łapka
nie gadam głupot! wiem co to jest gorączka! Ale do gorączki podchodzi się inaczej u takiego malucha! I wiem co mówię bo farmację skończyłam. Nikt tu nie mówi o antybiotyku ja sama jej radziłam konsultację jako pierwszą a nie podawanie leku.

u takiego dziecka to i tak albo zastrzyki albo kroplówki w szpitalu...znam ten ból niestety nie ma żadnych antybiotyków doustnych dla takich małych szkrabów

Gość kapka łapka
justysia są antybiotyki (w zawiesinie) tylko problem w tym że taki maluszek nie zawsze wszystko połknie bo np. część wypluje lub połknie ale zwymiotuje i nie wiadomo ile takiego leku się wchłonęło.Wtedy pewniejszą drogą podania są właśnie zastrzyki co niestety wiąże się z bólem :(

Gość anas s.
Dzwonilam do lekarza, bo mam drugie chore dziecko i nie na reke mi jechac. Lekarz kazal podac 1,5ml Ibufenu bo to mam w domu i czekac. Jak nic sie nie zmieni, to mam podjechac do niego i wyda mi skierowanie do szpitala. Narazie nie mam panikowac... W stresie to i nawet nr sie znajdzie.

Gość kapka łapka
ibufen jest lepszym lekiem niż panadol bo oprócz działania przeciwbólowego i przeciwgorączkowego ibuprofen działa też przeciwzapalnie. Ale NIGDY nie podawaj tego dziecku na własną rękę! Jeśli to nic poważnego to powinno przejść Twojemu maluszkowi:) obserwuj go i kontroluj temperaturę i oczywiście bądź w kontakcie z lekarzem! Powodzenia

Gość anas s.
Mam nadzieje, ze bedzie ok, choc nie polknal calej zalecanej przez lekarza dawki.

Gość kapka łapka
kochana spokojniutko! Lek potrzebuje czasu żeby zadziałać. Obserwuj małego i najważniejsze nie panikuj:)

Gość kapka łapka
a ile Twój maluszek waży?

Gość anas s.
Nie wiem ile wazy jeszcze nie bylam z nim na szczepieniu. lek podalam ok.50 min temu,zaraz zmierze ponownie tempke.

Gość kapka łapka
i jak mały?

Gość gość
Namówiona przez psiapsiółkę kupiłam sobie ten zestaw z BabyTemp i kompresem i daje radę. Termometr nie gubi sygnału szybko podaje wynik a kompres długo trzyma zimno nic z niego nie cieknie duża wygoda