Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj.Prosze

Niech mi ktoś pomoze,,b ważne

Polecane posty

Gość oj.Prosze

kochajac sie do konca w 13 i 15 dc przy 31 dniowych cyklach jest jakas mozliwosc abym zaszla w ciaze?

Gość jeśli oboje z partnerem
jesteście zdrowi, to macie tak jak inne pary - max 40% szans na zdrową ciążę

Gość Ja myslę że...
byłaś wystarczająco blisko owulacji żeby jakaś szansa była... a zdrowe pary kochające się w okolicach dni płodnych maja około 25-23% szansy na poczęcie w każdym kolejnym cyklu... a nie 40%...

Gość Ja myslę że...
miało być 25-30% szansy przepraszam za błąd.

rozmawialm z moim ginekologiem i lekarzami którzy powiedzieli to samo zawsze mozna zajsc w ciaze nawet w dni nie plodne ... nawet w okres.

Gość jeśli oboje z partnerem
MAX 40 % to nie to samo co 40% czytanie ze zrozumieniem się kłania

Mania-lekarze nie powiedza inaczej bo przeciez zaproponuja tabletki a kazdy sposob jest dobry,ale zeby tlumaczyc ze w kazdy dzien mozna zajsc w ciaze :D Kobieta, ktora umie obserwowac swoj organizm wie kiedy ma plodne a kiedy nieplodne dni, czy owulacja sie przesunela, itd.

Gość hehe niby jakim cudem
można zajść w ciążę w dni neipłodne?:D większej bzdury nei czytałam:D możesz nie wiedzieć kiedy masz dni płodne, sądzić, że są niepłodne w danej chwili, ale to nigdy nie oznacza, że zajdziesz w ciążę w niepłodne dni! tylko w płodne dni można zajść w ciążę, a te mogą wystąpić w różnym czasie jak można takie bzdury wypisywać???

no ale jak tutaj na co drugim topiku jest zapytanie jak obliczyć dni płodne, to o czym my w ogóle mówimy??? dni płodnych NIE WYLICZA SIĘ, a OBSERWUJE!

Boze jakie wy tepe jestescie ... ja zaszlam w ciaze jak kochalam sie z meze w miesiaczke.i jest duzo takich przypadkow,

wlasnie takim "wyliczankom" zawdzieczamy pewnie opinie ze kobieta moze zajsc w ciaze nawet w dni nieplodne :D Dzieki obserwacji kazdego cyklu mozna wychwycic czy np. owulacja sie nie przesunela a dzieki "wyliczance" mozna w ta owulacje wspolzyc z przeswiadczeniem ze powinny byc dni nieplodne

Mania-zaszlas w ciaze bo mialas owulacje zaraz po miesiaczce kiedy wlasnie konczylo sie krwawienie.

w kazdym razie koniec dyskusji. Autorce zycze jak najszybszego rozwiania watpliwosci

jak widać to Ty jesteś wyjątkowo tępa, że nie wiesz iż podczas @ możliwe są dni płodne:O

Gość oj.Prosze
moze jeszcze ktoś sie wypowie

Gość betaze
oj. Prosze, ja miałam taką samą sytuację jak Ty. I co? Jestem teraz najszczęśliwszą mamą na świecie!!! Urodziłam we wrześniu. Więc sądzę że jest możliwość zajścia w ciążę.

autorko przecież uzyskałaś już odpowiedź i to bardzo dokładną - jeśli jesteście oboje płodni i zdrowi to mieliście max 40% szans że zaszłaś, z reguły jednak jest to mniej - ok 25%. Lepszej nie uzyskasz bo to jedyna poprawna Mania nie można zajść w ciąże w dni niepłodne. Zlituj się:( To ze kobiety zachodzą w czasie miesiączki, lub np w 35 dniu cyklu, gdy już myślą że są bezpieczne nie wynika z faktu że zaszły mimo dni niepłodnych, ale z tego że nastapiło przesunięcie owulacji i w miejscu gdzie normalnie miały dni niepłodne - wystąpiły jednak te płodne.

Gość jabulkko
moim zdaniem 90 % szans na ciaze

Gość nie chodzi o to ze mozna
zajsc w ciaze w dn nieplodne, bo nie mozna. Chodzi o to ze nigdy nie mozesz miec 100% pewnosci ze jest to dzien nieplodny, czasami owulacja sie przesowa, czasami cykle sa tak krotkie, ze jeszcze miesiaczkujesz a juz masz owulacje. Wiec, nie, nie mozna zajsc w ciaze w dni nieplodne, natomiast trzeba miec pewnosc ze to jest dzien nieplodny, a takiej pewnosci nigdy nie masz. Fakt ze jajeczko moze bys zaplodnione jedynie w ciagu pierszych 24 godzin, z tym ze zadko mozesz z cala pewnoscia powiedziec kiedy te 24 wystepuja. Dlatego lekaze maja racje, mowiac ze bardzo wazne jest zeby zabezpieczac sie caly czas, bo nie znasz dnia ani godziny ;)

ja zaszlam w ciaze w 13 dniu cyklu przy 28-dniowych cyklach, pierwszy raz wspolzycie w okresie okoloowulacyjnym i mamy slicznego synka :) Teraz dzieki dokladnej obserwacji wiem ze owulacja mi sie przesunela i cykle sie nieco wydluzyly,ale niczego nie obliczam :D Obserwuje, jako ze rodzenstwo planujemy troszke pozniej :)

ja cykle mialam 28 dniowe- a zaszlam 5 dc- jeszcze mialam plamienia po @ akurat wtedy owulacja mi sie przesunela coz- nie znasz dnia ani godziny :)

Gość osemeczkaL
oj.Prosze w skali od 1 do 10 daje ci 8 na ciaze