Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość quwertysss

Do posiadaczy BOKSERÓW !!

Polecane posty

Gość quwertysss

Chciałabym kupić sobie bokserka. Czy możecie mi na temat tej rasy coś wiecej powiedzieć? Jakie to są stworzonka? Nie interesuje mnie oczywiście opinia "słodkie, kochane" tylko konkrety- jakaś charakterystyka rasy. Jakie problemy z nimi, itd. W necie jest jakoś tak smętnie ta rasa omówiona, a ja chce wiedziej jak najwięcej Nie jestem zwolenniczką kupowania zwierzęcia i dopiero później "uczenia się go". Musze wiedzieć, czy to rasa dla mnie. Pozdrawiam :D

Gość boksery sa bardzo przyjazne
serdeczne wobec swoich,ale tez dobrze bronia i pilnuja . Sa bardzo towarzyskie i fatalnie znosza samotnosc, nie powinny byc same w domu dluzej niz 4 godz bo cierpią i tęsknią. Wymagaja dlugich spacerów. Sa bardzo zywe do poznej starosci potrafia bawic sie i sakakac jak szczeniaki, jednak ze wzgledu na krotkie nosy czesto maja zadyszke i klopoty z oddychaniem. W nocy chrapia, Pchaja sie do łozka, bo bardzo chca byc ze swoim wlascicielem, Sa zmarżlakami, musza bezwzglednie spac w domu. Nie zaczepiaja suk ( psy) mniejszych od siebie psow, natomiast staja do walki z duzymi, szczegolnie nie lubia sie z owczarkami niemickimi. Dorosly bokser je 2 razy dziennie ,a nie raz jak inne psy, bo zdarz mu sie skret kiszek, nie powinien jeszc na raz zbyt duzo. Miewaja alergie i klopoty z jedzeniem wiec cnajlepiej znoszajedzenie gotowane ( mieso+ ryz+ jarzyny, gorzej puszki i sucha karme. Sa bardzo czułe, wierne i kochane. Sa delikatne wobec dzieci. Raczej w domu nic nie niszcza, ale nie powinny sie nudzic, lepiej im dac zabawki a przede wszystkim wlasne towarzystwo. Domagaja sie ciaglej uwagi i pieszczot.Coś chcesz jeszcze wiedziec?

Gość quwertysss
Oj, bardzo ci dziekuje za wyczerpującą odpowiedz. Niektóre rzeczy już wcześniej sobie wyczytałam, ale np. to o jedzeniu uważam za baaaardzo przydatną informację- o tym nigdzie nie pisali (przynajmniej ja nie znalazłam). Ja pracuje po 8 godzin - jak 90 % społeczeństwa :) Myślisz, ze jakoś wytrzyma sam? Mam 12 letniego sznaucera- już na wykończeniu niestety :( Od kilku lat fatalnie znosi samotność. Wyje i szczeka całymi godzinami. Nie wiem co mam robić. Głupio mi przed sąsiadami, ale przecież pracować muszę. Wolałabym, żeby następny pies tak sie nie zachowywał. Wiesz, ogólnie wiadomo, że ŻADEN pies nie lubi samotności. Gdyby jednak każdy kto pracuje miał nie kupować psa, to schroniska by pękały w szwach, albo sme koty w domach siedziały :) Jeszcze raz dziekuje.