Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polskatowalkaoprzetrwanie

Norwegia

Polecane posty

Wlasnie mam taki dylemat. W maju koncze technikum mam 19 lat. Byc moze bede mial szanse wyjazdu do Norwegii razem z rodzicami. Angielski znam bardzo dobrze poniewaz jego nauka jest moim hobby juz od jakiegos czasu, a norweskiego mysle, ze bym sie nauczyl. Jezyki mi przychodza dosc latwo. Czy ktos tam mieszka/byl i moze mi powidziec o tym kraju ? Wiem, ze zarobki sa bardzo dobre i sie nie dziaduje jak w Polsce. Ludzie wogule inni nie to co w Polsce. W Polsce sie do kogos usmiechniesz to pomysli, ze jestes co najmniej nienormalny. W niemczech to ludzie do obcych dzien dobry mowia. Moze i pieniadze szczescia nie daja, ale zycie bardzo ulatwiaja. Latem mialem okazje rozmawiac z norwegami. Ludzie wogle inni usmiech od ucha do ucha non stop. Zastanawiam sie tez jakie sa norwezki. No coz tutaj jeszcze nie mam dziewczyny moze to i lepiej jesli brac pod uwage wyjazd. Martwi mnie tylko, ze tam trudno bedzie jakas ladna dziewczyne znalezc poniewaz polski sa naprawde ladne. Z tego co slyszalem tam sa glownie blondyni, ja jestem brunetem o lekko ciemnej karnacji. Wyroznialbym sie z tlumu przynajmniej tak mi sie wydaje. Bardzo prosze o jakies sensowne rady.

Gość mieszkam w skandynawii
nie jestem pewna co do tych usmiechnietych Norwegow. Generalnie ludzie w Skandynawii nie sa zbyt wylewni, a raczej odwrotnie dosc zdystansowani. Oczywiscie moga sie zdazyc bardziej wyluzowani, ale to raczej mniejszosc. W ich kulturze po prostu ludzie sie tak latwo nie zaprzyjazniaja.

Byl moze juz ktos z przebywajacych na forum w tym kraju ? Chcialbym przeczytac opinie ludzi obeznanych z tamtejsza kultura itd.