Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ściema i jeszcze raz ściema...

- 2012 - recanzja filmu !!!

Polecane posty

Gość ściema i jeszcze raz ściema...

Jak każdy wie, film obrazuje przepowiednie końca świata wg starożytnej cywilizacji Majów. Sens filmu był za bardzo fantastyczny i przypominał chwilowo sceny z Jamesa Bonda. Natomiast scenerie kataklizmów ujęte w sposób bardzo realistyczny: Ziemia ze swej głębi wydobywała ogień, a bieguny przesunęły się na położenie Afryki co w efekcie dało wielką powódź która zalewała kontynenty. Łącząc te "dwa światy" film nie wydaje się wiarygodny i widz zapomina w trakcie filmu o prawdziwym sensie końca świata. Oglądając ma się wrażenie jak by się było na kolejnym filmie z cyklu FX - wyścigi ferrari, kosmos itp. Obserwując widzów w kinie wielu z nich było radosnych - z powodu śmiesznych scen, i wielu z nich nie brało filmu na serio. Koniec filmu przedstawia ocalenie kosmicznych statków, które przypominały Arki 2000 w. Wszyscy ocaleli w efekcie, wody opadły, ludzie wyszli na ląd i dalej prowadzili swoje życie... Pytam się: Okłamali samego Boga? Po to Bóg sprawił koniec świata, powodzie i wstrząsy, by ludzkość wyginęła. Koniec świata zapowiada śmierć dla wszystkich, po której człowiek wędruje do nieba, piekła, czy czyśćca. Człowiek okazuje się przechytrzyć samego Boga i okłamać Go. Brak sensu w filmie !!!

Gość Meliissssaaa
Ja na tym byłam w kinie i jak dla mnie to wielka lipa

"uje przepowiednie końca świata wg starożytnej cywilizacji Majów. " chyba tylko ty to wiesz bo majowie nie przepowiadali końca świata tylko przypadkowo skończyli planowanie kalendarza... zresztra po co im kalendarz na 2000 lat do przodu? a ja ci powiem, że koniec świata będzie 31.12.2099 r. bo miliardy komputerów mają taka datę jako ostatnioą. A przecież bill gates by tak nie zrobił jak by wiedziałże później będzie jeszcze coś

Gość a czy to był film dokumentalny
aby? Bo mnie się wydawało, że fabularny...

Gość qertyu
Ludzie zwykle chodzą do kina dla rozrywki i nie po to żeby sensu się w niej doszukiwać.

Gość FILM WAM ODPOWIE NA PYTANIA

Gość a JA nie mam pytań i co
kolega wyciąga mnie na to ale janie lubie SF więc pewnie zejde na tym filmie ale z ndow :/

Gość Ja Wam powiem
NIKT NIE WIE, KIEDY BĘDZIE KONIEC ŚWIATA. ANI ANIOŁOWIE, ANI PROROCY, NAWET SAM JEZUS NIE WIE, BO JEDYNY SAM BÓG O TYM WIE !!!

Gość Jest jeden Bóg który tylko wie

Gość wawcia powraca2
to jest film przygodowy wrecz dla debilow :D:D takie 2 i pol godziny nudy w sumie:D:D

Totalna szmira do n-tej potęgi. Jeden z najgorszych i zarazem najgłupszych filmów, które obejrzałem. Ktoś się zachwycał efektami specjalnymi? Beznadziejne są. Trochę lepszy amator zrobi ciekawsze efekty i bardziej realistyczne w domowym studio. W ogóle szkoda nawet słów na tak beznadziejną chałę. Może jacyś nawiedzeni wyznawcy "boga" coś w tym filmie zobaczą? Zdeycdowanie odradzam. Strata czasu i paru groszy. Pamiętajcie, że ostrzegałem ;)