Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *vincentka*

II kreski w grudniu 2009...

Polecane posty

Gość *vincentka*

Cześć dziewczyny! Staramy się z mężem o dziecko już (lub dopiero) 2 miesiąc. W listopadzie się nie udało, więc kolejna nadzieja w grudniu. Teraz mam dni płodne więc działamy;) Na @ poczekam sobie do 6.12,także jeszcze troszkę czasu.Jeśli są dziewczyny, które zaczynają starania o dziecko zapraszam na pogaduchy:) Razem będzie raźniej.

Gość olaolekHA
hej.mam identyczna sytuacje do twojej. w grudniu bedzie moj drugi cykl jak sie staramy o dzidziusia.w listopadzie nic nie wyszlo,,chciala bym w grudniu zobaczec 2 kreseczki..jestem juz po starankach które mialam w 13 i 15 dc przy 31 dniowych cyklach.. zobaczymy czy wyjdzie.

Gość *vincentka*
Ja właśnie jestem na etapie starań, dzis mój 16dc, moje cykle są z reguły 31-33dniowe. W tamtym cyklu zdecydowanie wyczułam owulacje, bo bardzo bolały mnie jajniki i śluz był płodny, ale się nie udało. Teraz nie wyczułam jeszcze owulacji, może nie było lub przeszła bezboleśnie. Fajnie, że sie odezwałaś, jak coś razem będziemy się wspierac:) Masz już dziecko czy starasz się o pierwsze? Ja jeszcze nie mam.

Gość olaolekHA
mam 5,5 letnią córeczke mam nadzieje ze nam sie uda. ja tez mialam wrazenie ze ta owulacje przeszlam bezbolesnie, bo zadnej oznaki na owulke nie mialam.

Gość *vincentka*
Ja też mam taka nadzieję, że nam się uda. Ale miałybyśmy prezent na święta:) Zawsze chciałam mieć córeczkę, ale teraz nie ma to dla mnie większego znaczenia.Najważniejsze to mieć zdrowego bobasa:) Bierzesz może jakieś witaminy? Ja muszę zacząć systematycznie brać kwas foliowy, bo zdarza mi się zapomnieć.

Gość olaolekHA
jeszecze nie biore ale chyba zaczne a w krórych dc sie starałas?

Gość *vincentka*
Staramy się od piątku czyli od 14dc, wcześniej byłam chora i nie miałam ochoty i siły, ale wtedy byłoby pewnie za wcześnie na staranie.

Gość olaolek HA
owulacja przypada ci na 18- tego tak trzymam kciuki

Muszę się chyba wybrać do lekarza, żeby zrobił mi podstawowe badania, bo dawno nie byłam, wtedy może szybciej mi się uda zajść. A przed pierwszą ciążą długo się staraliście?

Gość olaolekHA
pierwsza ciaza była wpadką jak powiada mój mąż ...CHCIANA WPADKA... a taraz sie staramy i jakoś nic...ciekawe ile to potrwa

Gość olaolekHA
termin miesiaczki mam 1-2 gudzien

W tamtym cyklu staraliśmy się dzień przed i w owulację i się nie udało, a teraz próbujemy troszkę wcześniej i zobaczymy. No nic zmykam do męża bo się niecierpliwi;) Miłego wieczorku!

Gość Kaia mama synka i ...
Witam!Pragnę sie dołączyć :) Ja czekam na @ 2 grudnia!Ostatnio miałam 5 listopada i mam nadzieję wystaraliśmy się.To już 3 podejście!!!:) Och!Chętnie już bym test zrobiła...wiecie co czuje!!!:) Mam w domku przedszkolaka.Synek ma 4 latka!

Gość olaolekHA
a jak długie masz cykle, i w które dni sie staraliscie?

jezeli mozna przylacze sie do was, moj topik nie wypalil a chcialabym sobie pogadac :P coprawda termin @ mam na 29 listopada no ale to juz prawie grudzien wiec mam nadzieje ze mnie przyjmniecie :) cykle mam co 26 dni, staranka zaczelismy od 5go dnia cyklu do 15 co 2 dni tak zeby nie przegapic owulacji :) co z tego bedzie zobaczymy.. to juz nasze 6ste podejscie

Mam cykle co 28 dni zazwyczaj!:) Staralismy się 10,11,12 i 13 dnia cyklu.

ja rowniez pragne dzidziusia nie sadzilam ze po roku czasu ,czesciowym odchowaniu coreczki bede chciala nastepne :) myslalam ze za jakies 2-3 lata ale nadzieja pragnienie znow sie pojawily :) moj maz wniebowziety iz pragne poniewaz przez 9 mscy powtarzalam ze nie i koniec :D 17-18-19 mialam plodne uzywalam testow owulacyjnych kupilam takze baby comp mam nadzieje ze pomoze :)

Oj widzę,że topik nie ma "wzięcia":( Mnie zaczęły boleć piersi jak to zwykle przed @ :(:(:(:(:(:(:( A co u Was dziewczyny?

Kaia mama synka Moze nie koniecznie na @ na poczatku ciazy tez sa takie objawy min klucia w piersiach miejmy nadzieje dopoki @ nie ma zawsze nadzieja jest ja musze czekac az do 2 grudnia.

pisalas ze masz cykle 28 dniowe ja tez takie mialam czaamiz poslizgiem do 29-31 dni ale rzadko i na testach owulacyjnych wychodzi mi ze owulka jest dokladnie 14-15-16 dzien cyklu moze zacznijcie tez uzywac testy owulacyjne wtedy bedziesz dokladnie wiedziala kiedy jest jajeczkowanie i do dziela. no i czasami sa cykle bezowulacyjne wiec na to tez trzeba sie nastawic niestety :(

Najważniejsze to sie nie nastawiać,ze w tym miesiacu się uda. Ja starałam się z mężem od czerwca. Całe wakacje i wrzesień mieliśmy wszystko zaplanowane. A drugiej kreseczki jak nie było ta nie było. W paźddzierniku sobie odpuściliśmy (koniec z obliczaniem, pomiarami )ale wciąż kochaliśmy się bez zabezpieczenia. I co z tego wyszlo? Dwie kreseczki na poczatku listopada!:) Wiecej luzu a napewno się uda! Pozdrawiam serdecznie!

witam. JA z narzeczonym wspołżylam 9,10 listopada cykle mam 28 dniowe wiec kolejan miesiaczka powinna byc 27 listopada. po obliczeniu dzien owulacji przypadal 13 listopada.pożniej mialam kłócia jajników wieksze piersi i sama nie wiem bo te dni były po 13 listop. teraz nie mam zadnych objawów. Zrobilasm juz 4 testy i NIC :( ostatni raz w piatek 20 listop. i sadze ze poczekam do okresu.

Gość Coś w tym jest..
.. co ***wiktoria*** napisała. Cała masa kobiet o tym pisze, które zaszły w ciążę... Może warto po prostu dać sobie spokój z planowaniem?:)

Gość Do bellla123
Za wcześnie na testy. Przecież jeśli doszło do zapłodnienia, to nie od razu następuje implantacja zarodka. Zapłodniona komórka przez kilka dni wędruje do macicy (nawet ok tydzień), później zagnieżdża się. I dopiero po zagnieżdżeniu następuje wydzielanie hormonu hCG. Przy czym testy wykrywają najczęściej 25 mlU/ml (albo i większe stężenie), a poziom hCG wzrasta dwukrotnie co 48-72 godziny. Więc od momentu zagnieżdżenia, jeszcze chwila musi upłynąć... Testuj zatem w dzień planowanej @, albo poczekaj na jej spóźnienie. Powodzenia życzę:)

Dziekuje za radę. kazda kobieta chcialaby szyko juz natychmiast znac wynik a na to jak mowisz trzeba czasu. ale jak sadzisz mogło dojsc do zapłodnienia.?????????? okres mam regularny.współżyliśmy przed owulacja bo wiem ze plemniki zyją długo a chromosomach x potrafia przetrwac dluzej bo bardzo chcielibysmy dziewczynke ale co mialoby byc aby ZdROWE.ODPISZ PROSZE

witam a ja mam pytanie do doswiadczonych ... wg kalendarzyka mam niby dni plodne jeszcze, wczoraj sie kochałam, a byl to przedostatni dzien plodny... ale zauwazylam ze od kilku dni mam całkiem sucho, brak sluzu, czy jest mozliwe ze zajde w ciaze? czy pewnie juz za pozno bo owulacja minela jak nie mam sluzu ? dodam ze okres mam dostac 4 grudnia ... moje cykle to 27, 28 dni

Gość Do bellla123
Moja Droga, Szanse zawsze są na to, że jesteś w ciąży. Niestety - takie samo prawdopodobieństwo jest, że.. nie jesteś... Jak zawsze - szanse 50/50 :) Niestety wróżką nie jest żadna osoba na tym forum. Jest masa kobiet, które kochały się w dobrym momencie, a później miały objawy ciążowe, a w ciąży nie jest.. Niestety nasza psychika płata nam figle:) Tak jak Ty chcę mieć dziecko, ale .. przestałam szaleć na tym punkcie. Ostatnie 4 miesiące to była jakaś w ogóle paranoja - pilnowanie tempki, owu, namawianie męża 'to chodź teraz, bo to dobry moment'.. i co? Nici:) A dodam, że kochałam się co 2 dni, dzień przed owulacją, albo w dzień owulacji (tzn tak mi się wydaje, bo dopiero w 4 cs robiłam testy owu, żeby wspomóc starania :) ).. no i się stresowałam. Dostawałam niemalże głupawki:) A z tego, co zauważyłam, obserwując wypowiedzi na forach i siebie, to te kobiety, które stresują się z powodu tego, że chcą mieć dziecko - mają problemy z zajściem w ciążę i jej utrzymaniem. Bo nie od dziś wiadomo, że stres utrudnia zajście w ciążę... Może po prostu zajmij się czymś innym, czymś co lubisz najbardziej na świecie i.. tyle:) A ciąża sama przyjdzie i będziesz wtedy przeszczęśliwa:) Powodzenia życzę:)

Gość Do siuneczka
Czy mierzysz temperaturę? I czy wcześniej miałaś śluz? Jeśli tak - to jaki on był?