Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *vincentka*

II kreski w grudniu 2009...

Polecane posty

Hmm, może i by mi wypisał... No cóż musze do niego zadzwonić. Tylko że z niego jest ciężki przypadek trochę, dobry w swoim "fachu", ale marudny, nerwowy i pokrzyczeć na pacjętki lubi. Mi na całe szczęście nigdy nie na wciskał, zawsze był miły, ale czasem jak siedze w poczekalni i słyszę te teksty... :o aż się boję później wejść do gabinetu :D No więc nie wiem czy zechce sie pofatygować...:o

hej jak tam po Mikolaju? mysmy mieli taaaki ubaw ze hej:D:D: a od dzis mam tydzien wolnego, rozmyslalam jak to bede leniuchowac a tu nici pospalam 2 godziny dluzej i jzu mi sie samej nudzi w chacie, biore sie za sprzatanko, nie wytrzymalabym sama w takim domu na codzien :/ ja starania zostawilam samym sobie hihi nie licze i nie czekam jak bedzie to bedzie hihi poza tym ostatnio maly ciagle wlazi nam do wyrka wiec i ze staran nici :/

a mnie nikt nie odpowie na pytanie????? Teraz to powinnam miec dni plodne wiec dzialamy, ale to chyba ostatni m-ac>Jak tym razem sie ne uda to zostawiam wszystko swojemu biegowi..

Pelargonka, gdzieś mi umknął twój post. Słuchaj, to dziwne, bo i ja mam teraz takie "dolegliwości" jak ty. Jestem dzień po okresie, i albo to jakaś nowość u mnie albo zauważam to dopiero teraz gdy zaczęłam bardziej "wsłuchiwać" się w swój organizm.Więc nic ci nie poradzę, ale może spróbuj zobić test owulacyjny, jeśli boisz się że przegapisz owulkę? Co prawda nie wiem jak to jest z nim w praktyce bo nigdy nie używałam, ale czytałam, że dziewczyny chwalą. Sama zastanawiam się czy nie zakupić na następny cykl... Poszperaj trochę na kafe i sporo znajdziesz o tych testach jak je używać i czy warto.

trzymam kciuki dzieki za odp. Tez juz sama nie wiem czy nie przesadzam ale ta paranoja mnie ogarnela na calego. Moze faktycznie rzeczywiscie trzeba sprobowac te testy, tez nigdy nie stosowalam ale moze Warto. poki co mam dni plodne i dzilamy.Mialam sie nie nakrecac ale nie potrafie. Ale postanowilam ze jak sie znow nie uda to w styczniu daje spokoj. Pozdrawiam

Witam dziewczyny dawno mnie tu nie bylo ale ciagle rozjazdy po 800kn dziennie i padam :/ ale juz jestem :) trzymam kciuki lekarz rodzinny bez problemu ci przepisze a co do tych dolegliwosci i klucia ja tez tak mam ale zwalam to na tbl ;) co do testow to jak dla mnie sa swietne wygladaja jak testy ciazowe i szybciutko mozna spr.:) ja tez probuje sie nie nakrecac ale im blizej dni plodnych same mysli wpadaja do glowy:) ale co ma byc to bedzie ... oby dla nas wszystkich na + :)pozdrowionka

Hej hej:) a wiecei co, ja póki co sie nie nakręcam. W sumie płodne dni zaczną sie dopiero od soboty i mamy zamiar działać, ale jakoś mi to narazie wisi i powiewa jak to się mówi. Ale za to pewnie przed terminem @ będę znowu kociokwiku dostawać... :D Alka, a gdzie ty tak podróżujesz? 800km dziennie to przeciez z 10h za kółkiem:o praca?

Nie ja dalej przeprowadzka cd ... :) ja tez sie nie nakrecem az dziwnie nawet nie mierze temp chodz powinnam ale jakos brak checi i coraz wiecej mysli jak bedzie to bedzie :) zobaczymy co dalej ... a moze te pisanie tutaj mnie tak nastawia he he dziewczyny jestescie zbawienne :) a jak tam tbl juz wykombinowalas jak zdobyc?? no i te bole to masz takie dziwne w podbrzuszu???

A w jakie woj. cię wywiało jesli można spytać?:) zaklimatyzowałaś sie już trochę? No co do tabletek to jeszcze nie wiem, ale jutro chyba przedzwonię do gina i dopytam jak i co. Najgorsze jest to że on do mojej wiochy przyjeżdża tylko raz na tydzień i przyjmuje w środku dnia, więc zawsze jak mam wizytę to muszę się z pracy zwalniać:/

hej :) moge sie przylaczyc ?? tez czekam... to nasz 3 cykl... ale mam bardzo nieregularne :( i tu jest duzy problem :( poprzednie dwa co prawda mialam rowno co 31 dni, ale juz po pierwszym cyklu staran czekalam 53 dni... katastrofa :( teraz mam 32 dzien cyklu i pewnie znowu sie nie udalo :( coraz bardziej zaczynaja mnie bolec piesi, wiec pewnie okres sie zbliza... zreszta boje sie nawet glosno powiedziec ze mam jeszcze jakas mala nadzieje.... moze Wy przyniesiecie mi szczescie :) Kaia mama synka i ..., gratuluje :) a za reszte trzymam kciuki :) szkoda, ze tu tak pusto :(

Mnie do lubuskiego :) troszke juz zaklimatyzowalam sie ale chyba jeszcze wszystko przede mna hi hi mam nadzieje ze tbl dasz rade zalatwic i wspolnie bedziemy testowac he he oczywiscie pozytywnie witam nowa dziewczyne i powodzenia to kiedy testujesz????a nadzieje zawsze trzeba miec:)

Alka, to mieszakmy na przeciwległych krańcach Polski, bo ja jestem z lubelskiego;) No z tym testowaniem to fajnie by było :D oby nam się spóźniała i był powód do testowania:D Vi, witamy witamy. Ojej to rzeczywiście masz bardzo nieregularne. A konsultowałaś to z lekarzem?

dzieki za mile przyjecie :) Alka82, ja tez jestem z lubuskiego :) a kiedy bede testowac to nie wiem... w takich cyklach to chyba nie ma zbytnio sensu :( bo kij wie... w poprzednim cyklu nawet nie zdazylam bo po 31 dniach dostalam okres...a jeszcze poprzednio robilam test w 45 dni i byl negatywny w 54 dniu dostalam okres... takze teraz az sie boje pomyslec ze moze sie udalo... trzymam kciuki, tak rozmawialam o tym z lekarzem... stwierdzil, ze jestem mloda (mam 24 lata) i do pierwszej ciazy moge tak miec... moja mama tez do pierwszej ciazy miala nieregularne cykle... trzymam za Was dziewczyny kciuki :) a Wy kiedy testujecie ??

no tylko że w takim długim cyklu to ciężko wycelować;) ale trzymam kciuki:) napewno się niedługo uda:) mi do testowania jeszcze daleko, najpierw starania:D ta małpa w czerwonym zapowiedziała się teraz na sylwestra ale mam nadzieję że już nie przyjdzie przez najbliższy rok:P W listopadzie się nie udało, to może chociaż noworoczny prezent?;) a jak nie to nie:P płaczu jeszcze chyba nie będzie...

Witaj vi:) dobrze ze nasze grono sie powieksza, im wiecej tym lepiej:) No to faktycznie masz bardzo nieregularne cykle, ale nic sie nie zrazaj a napewno sie uda. Ja mam teraz okres nadzieji i wierze ze bedzie dobrze! @ mam miec na swieta, ale mam nadziejej, ze jednak sie nie pojawi i bede miala swieta radosne. pozdrawiam

widze topic troche ozyl :) bo niemrawo jakos bylo... trzymam kciuki, no ciezko wycelowac. w dodatku czytalam, ze takie dlugie cykle zwykle sa bezowulacyjne... takze nie wiem jak to bedzie... maz tez mi ciagle powtarza, ze mam nie panikowac bo w koncu sie uda... oby... poki co zaczyna mnie bolec brzuch jak na okres... pewnie wszystko sie niedlugo wykasni... zrobilabym test, ale to pewnie za wczesnie... jak myslicie ?? pelargonka, dzieki za przywitanie :) trzymam kciuki zebys miala mily prezent na swieta i poczatek roku :) ja strasznie bym chciala zobaczyc mine mojego meza i rodziny jak on rozpakuje prezent wyciagniety spod choinki, w ktorym beda male buciki... to chyba w tej chwili moje najwieksze marzenie... agnes19, gratuluje :) teraz musisz nam wysylac pozytywne ciazowe fluidy ;) razem z Kaia mama synka i ... :)

Agnes gratulacje !!! vi a moze pogadaj z lekarzem te tbl duphason sa tez na regulacje cyklu wiec moze ci pomoga w staraniach:) trzymaj kciuki a moze poczekam z toba na testowanie moze lepiej jest czekac na 4 kreseczki niz na 2 ;) to wtedy poswietujemy przez prawie cala Polske hihihi

Alka82, a kiedy masz testowac?? moze bedziemy czekac na 6 kreseczek ;) bo cos czuje, ze ja tez nie bede czekac... chyba ze na dniach dostane @ :( co do lekarza to narazie nie chce do niego isc.. boje sie, ze jak zaczne szukac dziury w calym to dopiero znajde sobie problem... 3 cykle to nie tak dlugo... damy sobie troche czasu jak sie nie uda to bede szukac pomocy u lekarza... moj szwagier o core staral sie prawie 2 lata... teraz wbrew pozorom nie tak latwo zajsc w ciaze...

Ja to bede dopiero 27 jeszcze daleko daleko ale teraz najlepsze w tym wszystkim bo staranka hihihi ale wiesz co moze poczytaj o tempce pomierzyc zawsze mozesz i bedziesz wiedziala kiedy owu jest :)sprytne i nic nie kosztuje tylko ze monotonne ale czego sie nie robi :);) ja o swoje pierwsze malenstwo to gdzies w granicy 19 miechow sie staralam i byl w miesiacu jak kompletnie odpuscilam wiec i tak niespodzianka a teraz zobaczymy :) licze na ten ostatni m_c w tym roku :) i tez wtedy mialam bardzo dlugie cykle ale i tak szczesliwie zaszlam takze powodzonka dla nas wszystkich bo dzidzie miec to cudowne uczucie:)

Gość jojjjjjjj
gratuluje zaciążonym !!! ja mam termin @ na jutro i tak bardzo bym chciała II kreseczki - mam objawy podobne do "Kaia mama synka i ..." koszmarny ból piersi i to jak ona to ujęła "ciągnie w kroczu" ale nie cały czas na dodatek jestem potwornie zmęczona i wyglądam ogólnie strasznie ostatnio - tak bym chciała ale pewnie @ przyjdzie, póki co pozostaje mi gonić do kibelka co chwila i sprawdzać... 3maj kciuki za wszystkie co się starają!!!

No no widzę że grono przyszłych mam nam się powiększa:) gratulacje dziewczyny:) Hehe, szkoda że ciąża nie jest zaraźliwa;):P Dzień dobry!!!!:)

dzien dobry :) ja juz w pracy :( ehh i ciagle czekam...zwariuje chyba od tego ;) hehe nigdy nie myslalam ze o to tu zapytam, ale co tam ;) jak myslicie, kochane, testowac czy czekac?? a jak tam Wasz staranka i przyszle mamusie??

witajcie ja tez czekam na 2 kreseczki okres spoznia mi sie juz 3 dzien a testy negatywne sama nie wiem co o tym myslec brzuch kluje mnie w dole brzucha . mam synka 10 miesiecznego i staramy sie o drugie to 1 cykl staran