Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *vincentka*

II kreski w grudniu 2009...

Polecane posty

Gość trzymam kciuki
No to co dziewczyny? oby nam się udalo:) Najgorsze jest to czekanie? Ponawiam, mówiłyście już coś mężom o swoich podejrzeniach? Bo mój się głupio pyta co dzień jak się czuję;)

Gość kaia mama synka i...
Ja sobie nie radzę z tym czekaniem.Zakuje mnie w jajnku to juz sobie myślę. Piersi bolą jak cholera i do tego tak mnie "ciągnie" w kroczu . No i mam problemik mały.W sobotę idziemy na zabawę andrzejkową z mężem i nie wiem czy sobie pozwolić na drinka. A moze zrobie w sobotę razno test???To będzie 28.11 a @ mam mieć 1.12. Ehhh Jęsli chodzi o mycie po wspóżyciu to ja sie myję.Ale w tym miesiacu po paru godz się umyłam a po współżyciu trzymałam nogi do góry. Tak zrobiłam z moim synkiem jak go zmajstrowaliśmy ;) Paranoja jakaś w mojej głowie. Co chwilkę latam do WC i patrzę na majtki.Ehhh

Gość Kaia mama synka i ...
Hej ho!!!Jest tu ktoś??????????????????:(:(:(:(:(

Gość pelargonka
czesc Dziewczyny, chetnie sie przyłącze jesli moge:) Ja tez sie staram, co prawda dopiero od 2 cykli, ale juz zdazylam poznac co to znaczy rozczarowanie po 1 kresce:( w tamtym m-cu mialam starszna nadzieje a tu nic.A w tym m-cu troszke sobie odpuscilam(tak mi sie wydawalo przynajmniej), ale jak bylo coraz blizej @ to prawie bylam pewna ze sie udalo, a tu wczoraj dostalam okres.Az mi sie ryczec chce:((

pelargonka głowa do góry!!!!!:)Jeśli masz cykle regularne to oblicz sobie dni płodne i do dzieła:) Masz już dziecko czy to pierwsze staranka??? Ja miałam dzis testować ale boje się rozczerowania i przekładam to na 3.12:):) Wcześniej pisałam ze jak to przed @ bolą mnie strasznie piersi. A od wczoraj przestały mnie boleć. Ciekawe czemu???A @ nie ma dalej choć ma czas na przybycie do 1,2.12. Pozdrawiam kobietki!!!

Gość kiciiaa
hej dziewczyny! Ostatnia @ mialam 7.11 niestety nie mam pojecia kiedy powinna przyjsc nastepna :| moje cykle sa nieregularne. Wczoraj czyli w 20dc zaczely mnie bolec jajniki i strasznie bolaly mnie piersi przypuszczam ze to owulacja. Dzisiaj nic mnie nie boli. Przewaznie ból piersi trzymal mnie az do miesiaczki teraz nic. Kochalismy sie w 18, 19 i 20 dc. Ciekawe co z tego wyjdzie ;) Pozdrawiam :))

Gość envy me
No ja tez sie chyba niepotrzebnie nakrecilam. Odstawiloismy antykoncepcje w listopadzie, potem kochalismy sie mniej wiecej w srodku cyklu. Kilka dni potem czulam sie dziwnie, tzn mialam bole w podbrzuszu i powiem szczerze,ze mialam wielka nadzieje,ze to wlasnie to. Ale teraz czuje sie typowo jak przed okresem (mam dostac za trzy dni) i cos czuje,ze go dostane :( No nic, w przyszlym miesiacu znowu bedzie szansa. A tak na marginesie-mam ten sam problem,co jedna z dziewczyn- tez nie wie,,czy moge sie napic mojego ulubionego czerwonego wina,czy nie ;) Najgorzej jest nie wiedziec. Chyba juz bardziej wolalabym dostac ten okres niz meczyc sie w takiej niepewnosci. Nawet nie wiem,czy moge sobie wziac tabletke, jak mnie glowa boli....

Gość pelargonka
do Kai moje cykle sa regularne i za kazdym razem oblliczalam dni plodne a i tak nie wyszlo:( Nie mam jeszcze dzieci i chyba przez to , to pierwsze jest tak starsznie wyczekiwane. Oby na swieta byl prezencik:)

Gość trzymam kciuki
Ja niestety nawet testu nie zdążyłam zrobić:( okres przyszedł dzień wcześniej:( A jak u was dziewczyny? Cicho tu się zrobiło...

może ja też dołączę , staram sie już 16 cykli (mam pco) mam nadzieję że tym razem sie uda bo czuję że będę miała owulację, po raz pierwszy stosuję testy owulacyjne dzisiaj mam 12 dc:)

cześć dziewczyny :) to mój 6 cykl staran, mam nadzieje ze 22 grudnia zobacze wkoncu 2 kreski, akurat prezent pod choinke :)

A co tam, zaczerniłam się :classic_cool: No i ja właśnie liczyłam na gwiazdkowa niespodziankę, ale niestety:/ Ale nie trace nadziei:) Dziewczyny, używacie jakichś "wspomaagczy" żeby zajść? mam na myśli jakieś witaminy, specjalna dieta? Ja póki co biorę tylko folik z witamin, no i w tym cyklu przyjmowałam duphaston. Aha, lekarz stwierdził że starając się o dziecko dobrze jest ograniczyć słodycze, tyle że u mnie coś silnej woli w tej kwestii brak...;)

hejka, a co maja slodycze do zajscia w ciaze? :/ ciekawa jestem :) ja nic nigdy nei bralam i nie bede brac :) zaszlam w 1 ciaze to i zajde w druga bez wspomagaczy, w ciazy tez nic nei bralam :) nie lubie tabletek

ja biore juz chyba z 4 miesiac folik i tyle. A o tych slodyczach to pierwsze slysze, a tez mialabym duuuuuuuuuzy problem zeby z nich zrezygnowac:)

dziewczyny halo..... cos u nas cichutko. Kaia mama...... jak u Ciebie?Trzymam kciuki zeby jutro nic nie nadeszlo do Ciebie:) i koniecznie napisz co sie dzieje

Gość kiciiaa
Jesli nie dostane @ to za jakies 10 dni robie test :) Zobaczymy co wyjdzie;))

No faktycznie cicho tuu... Ja już sama nie wiem co jest grane. Niby wczoraj myślałm że dostałam okres a plamienie ustąpiło praktycznie całkiem, dziś niewielka ilość brązowej wydzieliny. Brzuch mnie pobolewa niby na okres, a może jakos inaczej:/ Może to kwestia tego że w tym cyklu po raz pierwszy brałam duphaston, i w sumie nie wiem jeszcze jak mój organizm reaguje na to. A u was jak? Jest jakas nadzieja?

Gość Alka82
witam ja także staram sie o 2 dzidziusia tym bardziej że pierwszy ma juz 5 latek i mam wielką nadzieję na ten ostatni miesiąc 2009roku:) zobaczenia magicznych II kreseczek:) staramy sie juz 5 cykli wiec moze teraz sie uda nadzieja jest zawsze :) zyczę wszystkim powodzenia i wytrwałości bo chyba każda z nas ma za soba juz "paredziesiąt" za szybko zrobionych testów:):):)

A co do tych słodyczy... No ja tez nie wiem za bardzo ale powiedział, że nadmiar cukru w diecie nie sprzyja. I bynajmniej sądząc po mojej wadze nie miał to być zlosliwy przytyk;)

mam jeszcze jedno pytanie jak brałaś Duphason??i jak długo masz go brać? bo ja od tamtego cyklu też go biorę na poprawę zagnieżdżenia sie fasolki:) i w tym cyklu też będę brac:)

Alko, lekarz przypisał mi duphaston, bo prze kilka ost. cykli miałam plamienie przed okresem. Niby powiedział mi że to nic takiego, ale już wczesniej czytałam w necie że to prawdopodobnie niedomoga lutealna, no i na to tez bierze się duphaston. Kazał brać od 16 do 25 dc. No i wybrałam cały, głowa mi przy tym pękała niemiłosiernie, i przyznam że miałam ogromną nadzieję że się uda. Tym bardziej że na wizycie lekarz robił mi usg i stwierdził ze właśnie mam owulację, więc wykorzystaliśmy z mężem okazję is taraliśmy się intensywnie;) Ale niestety teraz coś dziwnego się dzieje ze mną i niestety ciążę wykluczam. Myślę że w tym cyklu też będe brać. A ty kiedy masz mieć teramin @?

ja biore od ponad roku kwas foliowy, i pije guajazyl od 7dc do 3 dni po skoku, wczesniej bralam wiesiolek, ale wole syrop hehe :) i mąż bierze żeń-szeń.

ja właśnie jestem w trakcie @:( dostałam ten lek bo przez ostatnie 2 cykle test przed @ wychodzil a i tak dostalam@;/ więc kazał mi brać przy mierzeniu tempki i 3 dnia wyższej zacząc. Tylko że po 10 dniach brania na 2 dzień dostałam;/ juz czasem opadam z sił ale teraz znów mam nadzieje.po tych tabletkach też sie zle czułam wszystko mnie bolało i niestety nie pomogły mi teraz:( a ty kiedy skończyłaś brać i kiedy masz mieć@??

Ja skończyłam brac w niedzielę a w poniedziałek zaczęły się plamienia, b.skąpe. W sumie w pierwszym momencie myślałam że to okres, ale nadal nic. A dostac powinnam dzisiaj, chociaż w sumie nigdy nie był idealnie regularny. Poczekam jeszcze ze 2 dni, jeśli nie rozhula sie na poważnie to moze zrobię test, ale chyba i tak nici z tego. Kurczę, ja nawet nie mogę się zebrać do mierzenia tempki, tzn. zawsze rano przypomnę sobie o tym jak już wstanę i jestem w łazience:/ Alka czyli masz brać d. zaraz po owulacji tak? Wredniak a co to jest ten guajazyl??? Jakie ma działanie?

no to jak to tylko byly plamienia to moze sie udało:) ale byłoby super :):):) świetny prezent na mikołaja:) i tak jestem pod wrażeniem ja bym juz testowała niestety nie mam tak silnego charakterku pod tym względem;) daj znać jak sytuacja sie wyjaśni 3 mam kciuki aby były 2 kreseczki i aby @nie przyszła już na długo:):) ten wspaniały lek mam brać po owulacji jak tempka sie podwyższy i na 3 dzien po 2tabl.

To w sumie dawkowanie mamy takie samo. No fajnie by ybło gdyby się udało:D JA to moje plamienie wiąże z tym ze przed leczeniem duphastonem też takie miałam tylko znacznie większe. A teraz zaledwie kilka plamek na wkładce, ale ciągle czuję że zaraz, za chwilę dostanę tego okresu. Ah, jakie to było by proste, wziąć leki i zajsć w ciążę w pierwszym cyklu;) Alka Ty masz już synka czy córeczkę? 5latek sumie już chyba tęskni za towarzystwem?;)