Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzeraczka

CUKIER - kto wydaje razem ze mna wojne temu gownu?

Polecane posty

Gość zzeraczka

Jestem uzalezniona od cukru,kohlenhydratow.Mam przez to powracajace infekcje pochwy,brzydka cere i nieustajaca potrzebe zjedzenia czegos slodkiego(ale jestem na szczescie szczupla). Koniec z cukrem! Koniec z codziennym jedzeniem slodkosci.Postanowilam ze tylko dwa razy w tygodniu moge zjesc cos slodkiego (czekoladke czy batonika),a tak tylko owoce,jogurty czy orzechy jak najdzie mnie chec na slodkosci. Chce znowu miec ladna cere i mam dosc tych wiecznych infekcji! (Wiadomo,candida zywia sie cukrem) Kto sie przylacza?!

Wole chodzic pryszczata , i zjadac słodka czekoladke napikowana orzeszkami . Mnaim .

Gość GOWNU co to za słowo

Gość zzeraczka
morski patrol - gratuluje! tez tak chce.... gownu - komu? czemu? (wydaje wojne) no przeciez nie gownowi:D

zzeraczka to nie problem, wystarczy przetrzymac tydzien bez słodkiego, potem organizm sam sie odzwyczaja, do gorzkiego smaku herbaty tez sie przyzwyczaisz, po paru razach nawet ci zasmakuje, w takich indiach jest nie do pomyslenia słodzic herbate a maja naprawde gorzkie, kubki smakowe przyzwtczailas do słodkiego ale pare dni i bedzie git, najgorsze jest to sama sie przyznam jak sie robi zakupy na głodnego, wtedy kupuje tyle zarcia i...słodyczy jak dla kilku osób a potem zaluje ze stracilam tyle pieniedzy ale sie juz oduczyłam omijac szerokimi łukami stoiska ze slodyczami, cukier jest niepotrzebny bo tylko krzepi i w dodatku na krótko wiec to całkowity bezsens

Gość zzeraczka
no wlasnie,jaki sens ma wtlaczanie w siebie kilogramow cukru? dostalam olsnienia,jak zrozumialam ile cukru ma takie glupie duplo(ten batonik) otoz torebeczka cukru - taka jak daja w kawiarni do kawy to 5g czystego cukru. a takie glupie duplo,wydawaloby sie malutki batonik,ma az 9,2g czystego cukru!!! czyli prawie dwie takie torebeczki! zdazalo mi sie zjesc naraz 5 takich batonikow w ciagu dnia czyli zzeralam 10 takich torebeczek cukru!!! az mi niedobrze jak o tym mysle... koniec,koniec!!!! morski-jestem zdeterminowana i chce tak jak Ty! gazia-nie daj sie cukrowi!

Gość takamalajednaona
kp sobie ksylitol zamiast zwyklego cukru, drogi ale slodki i zdrowy

Gość zzeraczka
dzieki,ale nie! zadnych odpowiednikow,zadnej chemii jak juz,to jablko sobie zjem,tez slodkie

wiemy co to duplo:D najgorsze jest to ze cukier nie tylko łatwo tuczy ale szkodzi, w duzych ilosciach powoduje tzw grzyba i mozna sobie zrobic test czy sie go ma - rano wstajesz nic nie pijesz i nie jesz, nalewasz do szklanki wody i plujesz i odstawiasz nie pamietam ale do pol godziny, jesli slina sie rozciągnie tz ze masz grzyba i musisz wykupic tabletki na recepte (kumpela brała przez miesiac i juz w ogole nie miała ochoty na slodycze) jesli jestes zdrowa to slina bedzie plywac po powierzchni, cukier takze powoduje wypryski, przyspiesza powstawanie zmarszczek bo niszczy kolagen, same wady... a ty zabieraj sie za to odrazu, nie warto z tym czekac do poniedziałku który zaraz bedzie:P na sniadanie nie słodz herbaty i nie pij soków owocowych ani nie jedz owocowych jogurtów

Gość zzeraczka
o,ciekawe z tym testem...zrobie go jutro rano eh,no herbaty na szczescie nie slodze,ale pije duzo owocowych sokow,jemu duzo owocowych jogurtow no i zre (bo jedzeniem sie tego nazwac nie da) slodycze na potege (w ciagu dnia moglam wpakowac w siebie paczke haribo,paczke chipsow,te zasrane duplo bez umiaru,jogurty...i popic sokiem) eh,mam grzyba na 100%,ciekawe tylko czy sam zdechnie jak nie bede jadla slodkosci

moze sam zdechnac, ale musisz miec silna wole jak chcesz to przetrwac bez tabletek, ja go miałam dlatego lat temu nie umiałam zyc bez słodkiego, ale dałam rady bez tabletek, po 2 tyg czułam ze juz odpycha mnie od slodkiego. masz racje, lepiej czekolade zastapic jabłkiem czy innym owocem ktore tez maja cukier ale zdrowy i zobaczysz odechce ci sie odrazu. ide spac, zycze wytrwałosci i wmawiaj sobie ze cukier tylko niszczy moze ci to ułatwi 🖐️

Gość ja kocham cuksy
😍

Gość halinkaaaaaa87
ksylitol to cukier brzozowy:D poczytaj sobie na necie, zadna chemia zdrowy jest;d Mam candide wiec wiem.