Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ej ja tez studiuje ..

kto tu studiuje zdrowie publiczne?

Polecane posty

bo widzialam wpis na innym topicu. przyznawac sie!!

w jakim miescie? jak Ci sie podoba? jakie widzisz perspektywy/

ja w Wawie . szczerze to mi się nie podoba. byłoby fajnie jakby mniej zajęć dowalili. a perspektywy ? nie wiem czy będzie po tym praca, ale póki co czuję że nawet nie zaliczę pierwszego semestru więc się nie martwię na zapas :o

Gość bolLeonka90
Ja również studiuję ZP :)

na ktorym jestes roku? tez masz tak ze kazdy pyta co too jest ZP i wmawiaja ci ze po tym nie ma roboty? tez macie mase roznych przedmiotow, od matematyki przez ekonomie i socjologie do anatomii? :O

serio tyle nas tu jest? :P ku.. - to ty dopiero na 1 roku..?

Gość Małrycy Pływak Żabką
ojoj widzę że ktoś studiuje to badziewie...przyłaczam do was 🖐️

Gość auuuupair
Studjowałam to dwa lata ale rzuciłam bo urodziłam dziecko i wyjechałam do Belgii

Gość a czy po tym mozna byc naukowc
em? i czy macie kompleksy wobec studentow medycyny..?

tak na pierwszym...to już moje drugie studia, drugi zły wybór chyba :( o tak masa zbędnych przedmiotów typu Propedautyka ZP po czym mamy drugi identycznie nazywający się przedmiot tylko już PZP-X bo prowadzone przez inny zakład...dużo by mówić...a często prowadzący nie wiedzą co nam mówić, bo to lekarze i wolą iść na obchód niż nam teorie wymyślać... a Ty na którym roku ?

na 4:O

wow to daleko zaszłaś :) gratuluję. ja bym nawet chciała skończyć już te studia, by tylko mieć papierek i spokój, a widziałam że są fajne tematy prac licencjackich. ale nim dojdę na 3 rok wykopią mnie za nieznajomość biologii, anatomii, fizjologii, epidemiologii i innych badziewiów (ochrona środowiska :o :O) :( jedyne fajne przedmioty to PRM i seksuologia :D :D szkoda że tylko miesiąc :(

Gość tak to jestttt
Ja studiuje poloznictwo. Cały pierwyszy rok zamęczali nas zdrowiem publicznym. Ranyyyy co to były za męki- jakie NUDY! Nie wyobrazam sobie jak mozna to studiować! Współczuję Wam bardzo, ale też rozumiem, że chcecie to skończyć. Ale tak mdz. nami ;) Skoro Wam sie nie podoba, to przenieście sie do nas. Mówie Wam jakie jazdy są! Ile ciekawych rzeczy sie czlowiek moze nauczyc, a ile widzi!!! :) I ludzie fajniejsi- tzn. bardziej ruchliwi :) Oczywiście nikogo nie obrażam- nie odbierzcie tego tak. A co sie tyczy tych z medycyny, to na naszej uczelni są wyklęci przez inne kierunki- straszne bufony i nieużyci jak nie wiem. Pielegniarstwo, ratownictwo, poloznictwo, fizjoterapia- tworzymy klan! Oj zdaje sie, ze jak sie wszyscy w pracy spotkamy, to te doktorki od nas będą mieli przechlapane! ;) W końcu teraz lekarzom prawnie nikt już nie podlega :P Wiecej Wam powiem. Jak na praktyki chodziliśmy, to sie naoglądaliśmy jacy malutcy sa niektorzy lekarze przy pewnych poloznych. Boją się ich :P Oj mielismy z nich ubaw.

ale przedmiot jeden ZP a caly kierunek to co innego... macie zarys propedeutyki a my tu setki roznych przedmiotow. to tak jak my mamy "sojoclogie" ,namiastke, a tam gdzies jest caly kierunek o tym . nie powiem,ze ZP jest nudne.. jest NieZNANe i niedoceniane. i dziwne:O:D

Gość poloznaaa
Dobra. Na pewno sie zgodze z tym, że my mamy tylko namiastke przedmiotu. Ale, to co mamy w pigułce wy macie bardzo szczegółowo omawiane. Moge powiedziec, ze to debilny przedmiot (przedmiot nie kierunek!). Powiedzcie mi w takim razie o czym Wy sie tam uczycie? My mieliśmy takie tematy jak higiena miejsca pracy, higiena w zakladach opieki zdrowotnej, hig. miejsca zamieszkania, systemy opieki zdrowotnej, różne info. nt. chorób, zapobiegania tym chorobom, statystyki... Strasznie płytki przedmiot to był. A Wy o czym macie- jaka problematyke?

Gość nie mowcie mi o zdrowiu
mialam na piel. NUDA. U nas z medycznych kier. było piel., rat. med., dietetyka. kosmetologia i zdrowie publiczne. Nie lubilismy sie z ratmed. Przemądrzali byli. Oczywiscie nie wszyscy.

Gość poloznaaa
U mnie jest pielegniarstwo, ratownictwo medyczne, położnictwo, fizjoterapia i zdrowie publiczne. I my sie lubimy. Wymieniamy sie nawet doświadczeniami ;) Wiesz... tematy na egz. kolosach... Fajnie jest. (CM UJ)

Gość a teraz tu gdzie jestem
podobno polozne nie lubia piel, bo uwazaja się niby za lepsze, tzn. polozne.

Gość poloznaaa
Bo taka jest prawda. Nie jest dokładnie tak, ze położna uważa sie za lepszą. Prawda jest taka, że położna jest specjalistką w okreslonej dziedzinie. Jest ekspertem. Nie podlega lekarzowi, moze zakwestionowac jego decyzje. Działa sama. Z lekarzem ma stosunki partnerskie. Pielegniarka dalej jest postrzegana jako pomoc dla pacjenta. Jako wynieś, przynieś, pozamiataj. Jako służącą lekarza. To już nie jest oczywiście prawdą, ale myślenie jeszcze sie nie zmienilo. Położna dużo więcej może. Ja położnictwo przerwalam, bo mnie nudziło. Wolalam prace na oddziale, niz między nogami wrzeszczących kobiet- widać było rutynę. Nudy! A jak już sie coś działo, to pacjentkę zabierał lekarz gin- poł. Troche sie naoglądalam, dlatego ide na pielegniarstwo. I kicham na to, jak mnie koleżanki z poloznictwa odbiorą ;) A tak mdz. nami, to zawsze uważałyśmy, że pielęgniarki mają więcej zakuwania i w ogóle, że mają ciężej od nas. :)

heh:D ja tez jestem z CMUJ. na czym to my sie tak lubimy i wymieniamy pytaniami przed kolosami, co polozna?:P

Gość poloznaaa
(CM UJ) :D A no na fizjo pielęgniaro :) Twoje kumpele nam kablowały... HaHa Zawsze pisaliście przed nami kolosy. I też mieliście z dr A. L.-Sz. (nie chce tu nazwisk pisać) co nieraz było cenne. Nie wiem z którego roku jesteś. Może jeszcze z tego nieużytego :P Słuchaj, powiedz czy bardzo cieżko jest? Jacy profesorowie są? Prócz tych wspólnych oczywiście ;). Nasi byli spoko. Troche z pracowni sukowate baby, ale dało rade przeżyć. Chce wiedziec, czy podejmując studia na pielegniarstwie mam sie bardziej bać... ;) Pozdrawiam Cie serdecznie :)

Gość e ja tez studiuje ..
nie uczyl nas zaden A. L.-Sz!! kto to?!?! profesorowie jak profesorowie... jest ok.... jestem z uzytego zapewne roku, juz koncze niedlugo..

nie doczytalas - ja jestem zp!!

Gość poloznaaa
No to chyba nie jesteś z CM jak nie wiesz kto to. Postrach wydziału nauk o zdrowiu, ucząca wszystkie kierunki już od kilku lat. :/

Gość poloznaaa
A! Jak zp, no to nie mamy sie za bardzo czym wymieniać

a wf'em w prokocimiu? :D

Gość poloznaaa
A nie wiem, bo z wf mnie zwolnili. :P A czy Wy z panią Gienią macie zdrowie publiczne? :) Bo my tak. Porażka HEHE. Jeszcze prawa podobno u nas uczy.

nie mamy zadnej gienii do zadnego przedmiotu :P