Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tonx5

Bezpieczeństwo w naszym domu

Polecane posty

Po ostatnich "przygodach" moich przyjaciół ze złodziejami postanowiłam bardziej zadbać o bezpieczeństwo mojego domu. Rozważałam kilka opcji( między innymi zakup psa) ale w końcu zdecydowałam się zainstalować kamerę. A wy jak chronicie swój dom? ( Dodam, że na czujność sąsiadów niestety nie mogę liczyć)

Nie chodzi o to, by się zamykać w domu w złudnym poczuciu bezpieczeństwa. Miałam raczej na myśli odpowiedzialne i rozsądne podejście do tematu. Jeśli ciężko pracujesz i kupujesz sobie na przykład telewizor to jak cię wieczorem nie ma przez 4 h to po powrocie chcesz żeby stał na swoim miejscu. To nie jest wiele

Gość my mamy pełny monitoring
domu i posesji z każdej strony, duży pies też pilnuje terenu :

Czujność sąsiadów chyba nie jest najlepszą formą zapewnienia bezpieczeństwa swojego domu. Pies również, bo na każdego, nawet najgroźniejszego pupila złodziej znajdzie sposób. Ja mam w domu zainstalowany alarm i kamerę, dzięki której mogę monitorować to, co się dzieje dookoła. W sklepie DeltaOpti mają szeroki wybór takich rzeczy i sądzę, że kupno kamery nie jest dużym wydatkiem w porównaniu z możliwością wyniesienia z naszego domu wszystkiego, co tylko złodziej zdoła unieść.

Gość ladaco pracujesz w tym fachu
?

A ja będę obstawała przy swoim- strzeżonego pan Bóg strzeże. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o ochronę naszego domu nie można pewnych spraw tak po prostu sobie odpuścić. Ja również skorzystałam z oferty DeltaOpti, oprócz kamery zamierzam zainstalować jeszcze parę urządzeń. Nie rozumiem jak można wyznawać filozofię- nie warto, bo i tak nas wyniosą z całym dobytkiem

Gość tonx.5
A jak się załątwia pozwolenie na bron ? Marzę o tym, ze jakis złodziej sie będzie chciał włamać do mojego domu, a ja mu odstrzelę jaja

Gość
Ladaco za tego psa Cię nienawidzę :o