Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemieckiii

musze sie nauczyc niemieckiego ale chyba nie dam rady

Polecane posty

Gość niemieckiii

to taki truudny jezyk

Gość niemieckiii
ale tu nie chodzi o korepetycje. angielskiego ucze sie sama ale jakos latiej mi wchodza slowka a z nimiwckiego okropnie ta wymowa taka porabana

Gość martynkoska 23
nie przejmuj sie ja przezz całe zycie uczyłam sie tylko niemieckiego , w niemczech bylam raz jak miałąm 8 lat na wakacjach a teraz tak mi sie życie ułozyło, że od miesiaca mieszkam w Niemczech :( z językiem jest tragedia, a zaczęłąm tu jeszcze pracę heh....dasz rade pomalutku, tylko systematycznie musisz sie uczyc...ale nie ma co, język jest cięzki jak cholera, przymajmniej dla mnie

Gość martynkoska 23
miało być przez całe zycie sie tylko angielskiego heh

Gość niemieckiii
a gdzie pracujesz skoro nie znasz jezyka?

Gość ZNienawisciaDoNiemcow
Graj i zdobywaj nagrody! www.zaproszenialockerz.eu W kilka dni za darmo odbierzesz np iPoda czy PSP ! Wejdź i sprawdź

ja tez jestem w Niemczech i ze wszystkimi rozmawiam po anglielsku.. pracy nie mam wiec tez jestem ciekawa jak ja znalazlas bez jezyka??

a mi łatwiej dojcz wchodzi. słówka są takie mega logiczne, że nawet jak widzę jakiś wyraz pierwszy raz to mogę się domyślić ,a w angielskim hmm już nie tak łatwo wcale ...no i gramatyka ang jaka skomplikowana, a w niemieckim tylko 3 czasy przeszłe :)

Gość kless
To bzdura, ze to taki trudny jezyk. Problemem jest to, ze wiekszosc Polakow nienawidzi niemieckiego, a to baaardzo utrudnia jego nauke. Trzeba po prostu przysiasc, zaopatrzyc sie w dobre materialy i sie uczyc. Jest taki mit, ze wloski jest prosty, a to gowno prawda. Roznica polega tylko na tym, ze wloski kojarzy nam sie z czyms przyjemnym, nietrudnym i dlatego nauka wydaje sie latwiejsza.

hmm ja jestem tutaj pol roku.. bo przeprowadzilam sie do faceta jezyka uczylam sie w szkole.. przez ponad 10 lat i uwierz mi co innego slyszec go tutaj a co innego przez nauczyciela.. oni ucza Cie innej wymowy przyjezdzasz tutaj i okazuje sie ze wiekszosc slowek ktorych sie nauczyles nie potrafisz nawet wypowiedziec.. taka jest prawda.. a z ta nienawiscia to tez cos w tym jest.. moze nei tyle co do jezyka ale co do samych Niemcow i ich sposobu bycia, rozumiewania itd..

Gość niemieckiii
no u mnie to nie wynika z jakiejs nienawisci. po prosstu ciezko mi sie wypowiada te slowa. i to bzdura jak niektorzy mowia ze pisze i mowi sie tak samo

Gość uuupppppp