Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siuneczka

wg kalendarzyka dni płodne, jednak brak już śluzuPłodnego-czy mogę zajsć w ciążę

Polecane posty

witam obliczyłam ze mam jeszcze dni plodne w kalendarzyku dni plodnych, ale nie mam juz sluzu plodnego czy w takim wypadku moge zajsc w ciażę czy juz za późno ??

W takiej syt. zajście w ciążę nie jest wykluczone, bo kalendarzyk to bajka a śluz płodny nie musiał zaniknąć, może siedzieć jeszcze przy szyjce. W domowych warunkach tylko temperatura informuje nas o przebyciu owulacji.Nie wyliczaj - obserwuj (śluz, temperatura).

no własnie zauwazyłam ze mam dni suche podczas przedostatniego dnia płodnego, az odczuwałam dyskomfort podczas kochania sie... dlatego wydaje mi sie że juz za pozno na zaplodnienie ? owulacja juz minela ?

Juz pisałam, że po sluzie tego nie stwierdzisz. Rwnie dobrze to mogła być nieudana przymiarka do owulacji i np za tydzień śluz nawrci. Bez temperatury nie wiemy jak będzie.Co do dnia szczytu śluzu (ostatni dzień z cecha płodną) przy założeniu, że był to faktycznie szczyt, czyli nie nawróci - owulacja może odbyć się wg. reguł do 3 dni po szczycie śluzu. Dlatego, jak pisałam - może nie być za późno. Ale jak jest, tego nie wie nikt, tylko USG dałoby Ci na dzień dzisiejszy odpowiedź.