Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaelkapot

kolor wózka a płeć dziecka

Polecane posty

Gość misiaelkapot

czy uważacie że czerwony wózek nadaje się dla chłopca?Teściowa chce koniecznie kupić mi czerwony wózek z granatowymi wstawkami.Powiedziałam jej że kupimy niebieski albo stalowy, a ona się upiera bo znalazła gdzieś taniej ten czerwony.Wolimy sami kupić taki jak nam się podoba i nie wiem jak to powiedzieć definitywnie,żeby się nie obraziła

Gość misiaelkapot
nikt nie ma zdania ?proszę o jakieś opinie

Gość ja bym zrobila tak
niech wam da kase na wozek a sami sobie kupcie jaki chcecie ona bedzie zadowolona ze sie dolozyła do interesu a ty bedziesz miala to co chcesz tylko rada jesli to resciowa nich pogada z nia na ten temat twoj małżonek ( jej syn)

Gość ja bym zrobila tak
mialo być nie resciowa tylko tesciowa :D

Gdy moja mama sie upuierała przy kupnie wzka (na zasadzie: kupię wam taki, jaki ja chcę) to podziękowaliśmy i powiedzieliśmy, że wybierzemy sobie sami.Była obraza majestatu ale mnie to rybka. moje dziecko - mój wybór. Nwet, jeśli miałby byc taki sam :)

No a dlaczego czerwony miałby się nie nadawać dla chłopczyka? Wkurza mnie, że w dzisiejszych czasach chlopca "należy" ubierać w stonowane, ciemne kolory, a dziewczynki tylko w róże. Ostatnio w sklepie kiedy chciałam kupić kombinezon dla swojego maluszka to pierwsze pytanie pani sprzedawczynki brzmiało - jaka płeć? Kiedy powiedziałam, ze dziewczynka to mi przyniosła same różowe kombinezony. A ja nie chcę różowego :) No ale - albo miałam do wyboru brąz i khaki albo różowy :) No i nie kupiłam :) Więc nie dajmy się zwariować, i czerwień jak najbardziej pasuje do synka :) To oczywiście jedynie moja opinia i moje spostrzeżenia a Ty zrobisz jak uważasz :) Pozdrawiam

Gość misiaelkapot
dziękuję za radę,masz rację.Tylko mnie to wkurzyło że jak kupowała dla swojej córki dziecka wózek to piała że musi być różowy żeby nie był wątpliwości że to dziewczynka i cena nie miała znaczenia.Więc już wolę nie brać od niej kasy i kupić taki jaki nam się podoba

Gość misiaelkapot
ja nie uważam że musi byc niebieski,ale są inne kolory np.brąz,grafit,ciemna zieleń,beż.Zapytaj jakiegoś chłopca starszego czy lubi czerwony kolor....rzadko się zdarza.Po co dzieciak ma się dziwić potem oglądając zdjęcia że woziłam go w czerwonym wózku

Kolory dla chłopca: - zielony - niebieski - czerwony - żółty - pomarańczowy - granatowy - czarny - popielaty - khaki - biały (i wiele innych tylko róż troszeczkę nie pasuje ;>) Kolory dla dziewczynki: - zieleń - niebieski - czerwony - żółty - pomarańczowy - khaki - pink (ciemny róż) - fioletowy - biały - popielaty (i wiele innych tylko granat troszkę nie pasuje, ale zależy jaki odcień) :):):) pozdrawiam serdecznie!

Gość młody byczek
Autorko:) zastanawiam się czy prawdziwym problemem jest kolor wózka, czy tak na prawdę chodzi o to że nie koniecznie przypadł Ci do gustu model jaki wybrała teściowa?? Zaraz na początku tematu ktoś Ci dobrze poradził żeby powiedzieć że jeśli ma życzenie to niech dołoży do wózka a Wy kupicie taki jaki uważacie za najlepszy dla potrzeb Waszych i dziecka. I niech o tym rozmawia Twój mąż. Wkurza mnie takie odgórne narzucanie, teściowa miała już swoje dzieci i swoje pięć minut w doborze akcesoriów czy garderoby, teraz macie prawo sami wybrać co chcecie

Gość oczywiscie że czerwony
pasuje dla chlopczyka, a w czym problem? nie chcesz czerwonego? czy jak sama kupisz to sama placisz?