Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyślij wypowiedź

Nadciśnienie tętnicze w ciąży. Jak sobie z nim radzić?

Polecane posty

Gość Wyślij wypowiedź

Miałyście jakiś sposób na nadciśnienie w ciąży ? Nie chcę truć się tabletkami. Są jakieś naturalne sposoby ? Będę wdzięczna za rady.

Gość Wyślij wypowiedź
Żadna z Was nie miała nadciśnienia ?

Ja nie mam typowo ciążowego nadciśnienia, ale jakieś tam mam. Siedzę na urlopie, 3x dziennie mierzę ciśnienie i widzę dużą poprawę. Gdy pracowałam zdarzało mi się mieć 150/90, a teraz 112/50 itp. Nie "truję" się też tabletkami. Kardiolog zalecił mi brać 15 mg Metocardu w sytuacjach, gdy mam ciśnienie ok 140/90, co już dawno się nie zdarzyło. A poza tym nadciśnienie w ciąży to poważna sprawa. Tu nie ma co mówić o truciu, tylko trzeba łykać to, co zaleci doktor, bo więcej szkody możesz zrobić dziecku, gdy zbagatelizujesz sprawę. A przede wszystkim liczy się wypoczynek, spacerki i zero stresów :)

Gość opopop111
To bardzo niebezpieczne w ciąży i o ile lekarz zalecił Ci tabletki na obniżenie ciśnienia to powinnaś je zażywać a nie szukać naturalnych sposobów. Lekarz Ci nie wytłumaczył jak niebezpieczne to może być dla Ciebie i dla dziecka? Ja owszem miałam bardzo wysokie ciśnienie w ciąży ale tylko na wizytach u gina bo w domu było w normie. Poza tym monitorowałam sobie ciśnienie trzy razy w ciągu dnia i wpisywałam do zeszytu, który musiałam mieć na każdej wizycie u gina inaczej musiałabym iść do szpitala. Tabletki dla kobiet w ciąży są bezpieczne i nie masz się czego obawiać, nadciśnienie bardziej powinnaś się bać.

Gość lhgilyg
leki musisz brać,bo skoro masz nadciśnienie,to pewnie woda bedzie Ci się zatrzymywać,dojdą obrzęki nóg,później calego ciała,rozwinie się w najlepszym przyapku gestoza i albo bedziesz leżeć w szpitalu,albo jak najszybciej zrobią Ci cc,albo w najgorszym przypadku dojdzie do obrzęku twarzy i mózgu i śpiączkę masz jak w banku.Wiem,co mówię,bo to samo przechodziłam.Przez calą ciąże brałam dopeyt,nogi miałam jak balony,gdy doszły obrzeki twarzy natychmiast poszlam pod nóż

Gość gość
Też podpowiem stronkę http://rankingcisnieniomierzy.pl/. Niedawno ich odkryłem i całe szczęście że jeszcze nie kupiłem ciśnieniomierza bo mi ten ranking dał trochę do myślenia...kupię coś innego dużo mniejszego niż chciałem i też tańszego przy okazji

Gość gość
Polecam Senior prosty w budowie i tak samo nieskomplikowany w obsłudze. Rodzice z niego korzystają już drugi rok.

Gość gość
Musisz iść do lekarza. Ja mimo braku stresów, duuużej ilości odpoczynku pod koniec ciąży miałam problem z ciśnieniem, co spowodowało zakończenie CC. Ale odpowiadając na Twoje pytanie z naturalnych rzeczy to chyba czosnek:)