Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyneczka

Ile pieniędzy na chrzciny

Polecane posty

Ile dajecie w kopercie na chrzciny. Chodzi mi o zwykłego goscia. Wiem że to zalezy od zasobności portfela, ale nie mam pojęcia ile wypada

Gość jak zwykły gosc
mysle ze ok 100 zł

ja dałam prezent : karuzelkę i ciuszki uważam że to jest święto dziecka i powinno być coś TYLKO dla niego a nie kasa którą rodzice rozhuśtają raz dwa

my kasę wydaliśmy na dziecko a nie przetrwoniliśmy:) długo jeszcze nam się przydawała- np. na wymianę fotelika samochodowego. daj tyle na ile Cię stać- u nas było i po 100 i po 200zł. były też koperty 50złotowe. ni`ektórzy goście kupili prezent

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
jak byłam na chrzcinach siostrzenicy męża, to daliśmy w kopercie 200zł,zwyczajnie było nas na to stać bo oboje pracujemy.Gdy w ubiegłym roku uczestniczyłam na innych chrzcinach,to było nas stać jedynie na zakup ślicznego kompleciku za 50zł.Nie uważam by ten prezent był gorszy od późniejszego.Daliśmy tyle na ile było nas stać,wiec nie mam wyrzutów. Uważam,że 100PLN jest wystarczające;-)

tez mi sie wydaje ze 100 wystarczy. jak macie wiecej to mozecie dac 200. mozecie kupic prezent ale najlepiej najpierw zapytc rodzicow czego dziecko jeszcze nie ma. co do wydawania kasy przez rodzicow to nie zawsze tak jest. my otworzylismy malemu konto i tam wplacilismy pieniazki z chrzcin i wplacamy to co dostaje na rozne okazje.

Gość joanna89tom
Mój syn dostał od chrzestnego 600zł i karuzele (uważam ,że to o wiele za dużo)100zl to wystarczajaco dla takiego dzieciaczka .Ale u nas bylo też tak że pare osób przyszło z" pustą "ręką